13 Mart 2011 Pazar

Selülitle Mücadele Yöntemleri Önerileri Hareketleri


SELÜLİTTEN KURTULMANIN DOĞAL YOLLARI
Selülit konusundaki birçok uzman, selülit oluşumunun durdurulması veya erken dönemlerdeki selülitin ortadan kaldırılmasında, egzersizin en ucuz yöntem olduğu konusunda fikir birliği içindedirler. Doğru bir diyetle birlikte yapılacak egzersizler, selülit için çok yarar sağlayıcıdır. 

Haftada 3 kez uygulanacak, dolaşım sistemini güçlendiren, bacak ve kalçalardaki kasları etkili şekilde çalıştıracak egzersizler en etkili selülit tedavisi olabilir. 

Egzersiz, selülitli bölgelerde dolaşımın artmasını ve kas hareketleri sayesinde de lenf akımını hızlandıracaktır, ayrıca kaslara gerginlik verecektir, bu sebeple hafif ağırlık çalışmaları önerilir. Özellikle, selülitin geliştiği kalça, basen ve bacak bölgelerindeki kaslarını çalıştıran egzersizler çok fayda sağlar.

BİSİKLETE BİNMENİN FAYDALARI BİSİKLETE BİNMEK SELÜLİT ERİTİR

Bisiklet biraz oyuncak, biraz taşıma aracı gibi görünse de, bisiklete binmenin diğer sporlardan hiç aşağı kalan bir yanı yoktur. İnsanın moralini yükseltir, savunma sistemini güçlendirir, kalp hastalıklarını ve yüksek tansiyonu önler. Ayrıca kan dolaşımını düzenler ve cildin güzelleşmesini sağlar. Bu spor, özellikle karın ve kalça bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini düzenler. Pedal çevirdikçe, özellikle bacaklarımız, ayrıca sırt ve karın kaslarımız güçlenir, duruşumuz düzelir. Bisikletinizin cinsine ve kullanım tarzınıza bağlı olarak, bu sporla saatte en az 300 kalori yakabilirsiniz. Bisiklete binmek, ip atlamak gibi, sellülitle baş etmek için bire birdir.

MERDİVEN İNİP ÇIKMAK ÇOK İYİ BİR EGZERSİZDİRMERDİVEN ÇIKMAK

15-20 dakika boyunca inip çıkabileceğiniz yükseklikte merdivenler bulun. Merdivenleri çıkarken dikkatlice dizlerinizi çekerek, topuklarınızı deydirmeden, tek ayak zıplayarak, hızlı çıkıp yavaş inerek, yavaş çıkıp hızlı inerek, sprint atarak gibi şekillerde egzersiz yapın ki monotonlaşmasın ve canınız sıkılmasın.

BİTKİSEL SELÜLİT ÇAYI TEDAVİSİ

Kalça sıkılaştırma ve seksi bacaklar için evde egzersiz yapabileceğiniz en iyi hareketler çömelme ve tek adım çömelme hareketleridir. Bu hareketler popo dikleştirmede ve selülit giderici olarak inanılmaz etkilidirler. Bu yüzden bu hareketleri yaptıktan sonraki bacaklar ve kalçalarda et kesmesi dediğimiz sızılar oluşması normaldir. Hareketleri tamamladıktan sonra kendinize büyük bir bardak şekersiz yeşil çay yapın. Yeşil çay ödem atmanıza yardımcı olur ve su tutuyorsanız bu konuda destek verebilir. Ancak önce hareketleri yapmayı ihmal etmeyin. Buda size bitkisel selülit çayı tedavisi olsun!

Unutmayın ki bu hareketleri kararlı bir şekilde sürdürdüğünüzde kalça ve bacaklarda yağ birikmesi oluşmayacak, lenf sistemi düzenli bir şekilde dolaşım gerçekleştirecek ve çok rahat ödem atacaksınız, bu da en iyi selülitten kurtulma yollarıdır.

Son Yazılar