30 Eylül 2011 Cuma

Platesle Kalça Basen Baldır Bacak İnceltme Ve Zayıflatma Hareketleri

Pilates Hareketleriyle Zayıflayın

Evde pilates yaparak vücudunuzu şekillendirip incelebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan yalnızca 1 spor aleti var; o da pilates topu. Oldukça ucuz bir spor aleti olan pilates topunu (swiss ball) spor malzemeleri satan tüm mağaza ve internet sitelerinde bulabilirsiniz.

Bacak uzat
Pilates Hareketleriyle Zayıflayın / Bacak Uzat

Bu egzersizle bacak, basen bölgenizi şekillendirip göbek bölgenizdeki yanmayı hissedebilirsiniz.
Boynunuzu ve omuzlarınızı pilates topuna yaslayıp bacaklarınızı 90 derece kırın. Resimdeki gibi uzanın ama boynunuzdan destek almayın, ayaklarınızdan destek alın. Pozisyonunuzu bozmadan aynı resimdeki gibi tek bacağınızı hafifçe kaldırın. Bacağınız gövdenize paralel olana kadar kaldırın ve sonra yavaşça indirin.
Aynı hareketi her iki bacak için de tekrarlayın. 10-16 tekrardan oluşan 1-3 set uygulayın.

Topa uzan
Pilates Hareketleriyle Zayıflayın / Topa Uzan

Bu egzersizle bacak, basen ve karın kaslarınızı çalışıtırabilirsiniz.
Sırt üstü yere uzanın, pilates topunu bacaklarınızın arasına alarak aynı resimdeki pozisyonu alın. Resimdeki gibi bacaklarınızla kavradığınız topu karnınıza doğru çekin. Topu çekerken karın kaslarınızı sıkmayı unutmayın.
10-16 tekrardan oluşan 1-3 set uygulayın.

Ters sarkaç
Pilates Hareketleriyle Zayıflayın / Ters Sarkaç

Bir önceki harekete çok benzeyen ters sarkaç egzersizi ile basen, bacak ve bel bölgenizi çalıştırabilirsiniz.
Sırt üstü yere uzanın ve pilates topunu resimdeki gibi ayaklarınızın arasına alın. Şimdi sırtınızı hiç oynatmadan ve sadece bacaklarınızı kullanarak, pilates topunu yavaşça sağa ve sola doğru yatırın. Bu hareketi yaparken omuzlarınızı kesinlikle yerden kaldırmayın.
8-12 tekrardan oluşan 1-2 set uygulayın.

Öne yuvarlan
Pilates Hareketleriyle Zayıflayın / Öne Uzan

Bu egzersizle karın, sırt, basen ve bacak kaslarınızı etkin bir şekilde çalıştırırsınız. Hareketi yaparken özellikler karın kaslarınızdaki yanmayı hissedeceksiniz. Bu egzersizle göbek bölgenizdeki sarkmayı kısa sürede toparlayabilirsiniz.
Bel veya sırt rahatsızlıkları çekiyorsanız bu hareketi yapmayın.
Pilates topunu yere koyup dizlerinizin üstünde çökün, ellerinizi topun üstüne koyun. Şimdi dizlerinizi hiç kaldırmadan ellerinizle pilates topunu ileriye doğru ittirin. Topu ittirirken ellerinizde topla birlikte ileriye doğru dönsün. Dirsekleriniz topla buluşana kadar hareketi devam ettirin. Pilates topu dirseklerinize yaklaştıkça karın kaslarınızın zorlandığını hissedeceksiniz.
5-8 tekrardan oluşan 1-2 set uygulayın. Performansınız arttıkça tekrar ve set sayılarını yükseltebilirsiniz.

29 Eylül 2011 Perşembe

Bacak İnceltme Egzersizleri Video


Bacak nasil inceltilir
Elbette egzersizler ve hareketler ile inceltilebilir. Bacak inceltme hareketleri ve egzersizleri özellikle bölgesel zayıflama isteyen hanımlar için önemli egzersizler arasındadır. İster farkında olun isterseniz olmayın bacak bölgesi, vücudumuzun estetik bir görünüm sergilemesi bakımından hayati derecede önemli bir bölgesidir. Düzgün ve ince bacaklar aynı zamanda uyluk, basen ve kalça estetiğini de etkilemektedir. Kalın bacaklara sahip hanımların güzel bir görüntü sergileme şansı azdır. Şayet sizin için güzel bacaklara sahip olmak önemli ise bu durumda sizler de aşağıdaki bacak inceltme hareketleri ve egzersizleri ile bir göz atın.

Verdiğim Bacak inceltme hareketleri, evde uygulanabilen egzersizlerdir.

bacak inceltme hareketleri lunge egzersizi

Slt bacak inceltme Lunge hareketi – Dambıl ile iç bacak inceltme

1. Ayaklarınızı omuz genişliğine yayılmış vaziyete getirin ve ayakta dik durun. Daha sonra sağ ayağı ilei atarak bir adın öne gidin.

2. Ardından, kalçanızı hafifçe yere indirerek dizinizi dik bir açı ile kıracak şekile getirin. Elleriniz ile dizleriniz dik açılı olmalıdır.

3. Şimdi, yavaş yavaş geriye doğru yükselin ve bunun için bacak kaslarınızı kullanın.

4. Her bacak için bu işlemi en 30 az kez tekrarlayın. Kısa sürede alt bacak incelmesi olduğunun farkına varacaksınız.

Sandalyeli bacak inceltme hareketi – iç bacak hareketleri

1. Ayaklarınızı omuz genişliğine yayılmış vaziyete getirin ve ayakta dik durun.

2. Şimdi, küçük adım atarak, her iki ayağınızın yönünü dışa doğru çevirin.

3. Elinizi kalçaların iki tarafına koyun veya destek için sırtınızı bir sandalyenin arkasına dayayın.

4. Bu şekilde yaklaşık 20 santim kadar aşağıya çömelerek bekleyin ve yavaş yavaş yükselin. Bu hareketi yaparken sadece bacaklardan dirsekleren kıracaksınız. Sırtınız yere dik açı oluşturacak biçimde pozisyon almalı.

5. Bu bacak inceltme egzersizini yaklaşık olarak 30 kez tekrarlayın.

Ayak parmak uçları üstünde durma Egzersizi – Balerin hareketi

1. Ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla açın.

2. Ayak parmaklarınızın üzerinde durarak tüm vücut ağırlığınızı ayak parmaklarınızda hissedin ve birkaç saniye bacaklarınızı da gererek böylece durun. Daha sonra tekrar ağırca parmak üstü vaziyetten normal duruş pozisyonuna dönün.

3.Bu hareketi her gün 40 kez tekrarlayın.

Bacak inceltme egzersizi

Bacak Squat hareketi ile bacak inceltme egzersizi

1. Ayakta pozisyon alarak ayaklarımızı omuz genişliğinden daha fazla bacaklarınızı yayın. Şimdi kollarınızı iki yana açın.

2. Kalçaların dik konumda tutulması bir sandalyede oturur gibi yapın. Daha sonra oturma pozisyonundan ağır ağır dinelme pozisyonuna geçin.

3. Bu hareketi her gün 20 kez tekrarlayın.

Lateral bacak inceltme hareketleri

Bu hareket, iç ve dış bacak yağlarının inceltilmesi için 2 değişik biçimde yapılmaktadır.

İç bacak egzersizleri ve dış bacak egzersizleri biçiminde 2 ana hareketle bacaklar inceltilebilir.

Bacak incelme zayıflama lateral hareketi

Bacak incelme zayıflama lateral hareketi

Bacakların dış kısımının zayıflaması için Lateral hareket:

1. Vücut ağırlığınız sol ayak üstünde toplanacak şekilde ve de sağ ayağınız bir adım önde olacak biçimde pozisyon alıyoruz. Sağ ayağımız hafif ileride adım atma pozisyonunda yere değdirmeden 30 saniye bekliyoruz. Bu pozisyonda sağ ayağımızı hafifçe dizden karına doğru kaldırıp indiriyoruz. Ama yere değmemesine özen göstermeliyiz.

2. Aynı hareketi diğer ayak için de 20 tekrarlı bir biçimde yapıyoruz.

Bacakların iç kısımının zayıflaması için Lateral hareket – iç bacak hareketleri:

1. Vücut ağırlığınız sol ayak üstünde toplanacak şekilde ve de sağ ayağınız bir adım önde olacak biçimde pozisyon alıyoruz.

2. Sağ ayağımızın diz kapağını sol kol dirseğine değecek şekilde çaprazlama kaldırma hareketini 20 kez yapıyoruz.

3. Hareketi yaparken kaslarda gerilme ve hafif acı duymalıyız. Bu acı ve yanma hissi, Bacak inceltme hareketi egzersizinin faydalı olduğuna ve bacak yağlarını yaktığına işaret eder.

Yukarıda bahsettiğimiz Bacakları inceltme ve zayıflatma hareketlerinin hepsi bir arada uygulandığında bacaklarınızın kas tonusunun iyileştiğine ve selülit sorunlarının zamanla yok olduğuna şahit olacaksınız. Uzun yürüyüşler yapmak ise aslında bacak zayıflatmanın en kolay yoludur. Özellikle okaliptus, limon suyu, susam yağı ve biberiye yağı, birer çay kaşığı alınarak karıştırılacak. Daha sonra bu aromaterapik bitkisel formül, incelmesini istediğin bölgelere masajla uygulanacak. Yan kısacası bitkisel yağlar ile bacaklarını bacak incelme ve zayıflama hareketlerinin ardından banyo sonrasında bir güzel masaj yap. Bu söylediğim yöntem gerek alt bacak inceltme gerekse üst bacak inceltme, iç bacak inceltme ve dış bacak inceltme çalışmalarında oldukça fayda vermektedir. Ayrıca selülit tedavisinde de egzersiz, buhar banyosu ve bitkisel yağ masajı üçlüsüne bolca yer vermelisin. Selülitlerin bu masajlar ile kan dolaşımı artan bölgelerde yok olduğunu göreceksin.

28 Eylül 2011 Çarşamba

Elma Kromu Daha Az Yemenizi Sağlar Zayflatır


Elama Krom İştahınızı Keserek Daha az Yemenizi Sağlar Kolay Zayıfkarsınız

Kilo vermede sonuçlar kişilerin metabolizmasına göre değişir. Ortalama aylık 4-8 kilo arasında kilo verilebilir. Elmakrom gün içinde tokluk hissi verdiğinden ekstra bir diyet yapmaya gerek yoktur. Bu doğal diyeti 30 dakikalık bir yürüyüş ile desteklerseniz ürünün etkisi arttırmış olursunuz.

Ebru Şallı Pilatesle Bacak İnceltme


karın bölgesi yağları eritme, karın düzleştirme egzersizleri, karın egzersizleri, karın eritme egzersizleri, pilates karın egzersizleri

Düz Bir Karın için 20 Dakikalık Pilates Egzersizi

Gergin, düz ve formda bir karın güzel bir vücudun aynası sayılır.Bugün pilates sitemizde düz bir karın için 20 dakikalık pilates egzersizlerini paylaşıcağım. Karın bölgesini geliştişrmek için tabiki bu bölgedeki kaslarımızı hedef almamız gerekiyor.Karın bölgesi egzersizlerini evde rahatlıkla çalışabilirsiniz.



Süpermen hareketi

http://i787.photobucket.com/albums/yy151/bakimli/pilatesresimleri/leb-ideryaegzersiz28429.jpg?1288959748

Harekete emekleme pozisyonunu alarak başlayın. Kol ve bacak çapraz olacak ve dirsek dize değecek konuma gelmeli. Daha sonra, kol ve bacağınızı yere paralel olacak şekilde uzatmalısınız. Kol ve bacağı kapadığınızda nefes alın; açtığınızda ise nefes verin! Her egzersizde olduğu gibi bu egzersizde de nefes düzeni çok önemi. Bu hareketi kesinlikle kontrollü ve yavaş yapmalısınız. Hızlı yaparsanız çabuk yorulup gerekli olan sayıyı elde edemeyebilirsiniz. Tekrar sayısı 10. Diğer bacak ve kol için de tekrar sayısı 10.

Faydası: Karın bölgesinin sertleşmesini ve biçim almasını sağlıyor.





Çaprazlama

http://i787.photobucket.com/albums/yy151/bakimli/pilatesresimleri/leb-ideryaegzersiz28329.jpg?1288959761

Bu egzersiz için sırtüstü yatar pozisyonunu almanız gerekiyor. Bu sırada dizler bükülü olmalı. Diz 90 derece kaldırılmalı (eller kenetlenmeden ensede) ve vücudun üst kısmı yukarıya doğru gelecek şekilde dizlerinize doğru çapraz kalkmalısınız. Yukarı kalkıldığında derin nefes vermeniz aşağıda ise derin nefes almanız gerekiyor. Nefes alıp vermeniz sakin ve yavaş olmalı. Hareketi yavaş ve kontrollü yapmalısınız. Tekrar sayısı 10.

Faydası: Ön ve yan karın bölgelerinin şekil almasına yardımcı oluyor. Ayrıca sırt, boyun ve arka bacak kısımlarının sertleşmesini ve sıkılaşmasını sağlıyor.





Bilekler çalışıyor

http://i787.photobucket.com/albums/yy151/bakimli/pilatesresimleri/leb-ideryaegzersiz28229.jpg?1288959774

Egzersiz için düz yatar pozisyonunu almanız gerekiyor. Eller kalça altında olmalı ve küçük top, ayak bileklerinin arasında bulunmalı. Belin zemin ile olan temasını kesmemeye özen göstermelisiniz. Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta ise, kamınızın hareket sırasında sıkı ve kontrollü olması. Harekete bacaklarınız yukarıda başlıyorsunuz ve 4′e kadar sayarak aşağıya indiriyorsunuz, Daha sonra 4′e kadar sayarak yukarıya kaldırıyorsunuz. Toplam 8 tekrar yapılıyor.

Faydası: Karın ve bacak bölgesinin sıkılaşmasını sağlıyor.

Topu kaldır

http://i787.photobucket.com/albums/yy151/bakimli/pilatesresimleri/leb-ideryaegzersiz.jpg?1288959786

Bu egzersiz için ihtiyacınız olan sadece büyük bir top. Egzersize yatar pozisyonda, sırt yerde olacak şekilde ve dizlerinizin altına büyük bir top yerleştirerek başlamanız gerekiyor. Topu ayaklarınız ve bacaklarınız yardımıyla tutmalısınız. Dizleri karna çekmeli ve hafifçe topu yerden kaldırmalısınız, derin nefes alıp vermeyi unutmayın. Egzersizin tekrar sayısı 10.

Faydası: Ön karın ve ön bacak kısımlarının çalışmasını ve sıkılaşmasını sağlıyor. Basen bölgesine şekil veriyor.

* ebru şallı pilates bacak * ebru şallı plates bacak hareketleri izle * ebru şallı ile bacak hareketleri * ebru şallı plates bacak hareketleri * ebru şallı bacak hareketleri * ebru şallı iç bacak hareketleri * pilates lastiği bacak hareketleri * ebru şallı bacak hareketleri video * ebru şallı bacak * plates lastiği ile bacak hareketleri

26 Eylül 2011 Pazartesi

Ebru Şallı Bacak İnceltme Hareketleri Video

Ebru Şallı Bacak İnceltme Hareketleri Video, ebru şallı kalça sıkılaştırma izle, ebru şallı bacak inceltme hareketleri video, Kalın Bacaklara Son, Ebru Şallı Bacak Zayıflatma Hareketleri, Ebru Şallı Bacak Baldır İnceltme Hareketleri Ve Video, Ebru Şallı Bacak Zayıflatma.

Pilates Topuyla Karın Göbek Basen Eritme İnceltme Sıkılaştırma Egzersizleri Hareketleri

Pilates, hem eğlenceli hemde sağlıklı ve benzerlerine göre daha hızlı kilo verip, incelmenizi zayıflamanıza yardımcı olacak hareketleri çok kolay bir biçimde yapabilceğiniz, bir dizi hareket ve egzersizler bütünüdür. Pilates ile özellikle karın, kalça, bel ve basen bölgelerinizde birikmiş olan yağları eğlenceli ve yorucu olmayan hareketler ve egzersizler ile kısa süre eriterek, yeni ve sağlıklı bir forma kavuşabilirsiniz.

Pilates hareketleri, gymball ya da pilates topu olarak bilinen yuvarlak ve esnek yapılı bir top ile yapılır ve bu esnekliği sayesinde çok çeşitli hareketleri üzerinde gerçekleştirme imkanı sunar.


Egzersizlere Başlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler;
Pilates felsefesi denge ile sporu bir arada birleştirmektir. Onun için pilates ile egzersizlere başlamadan önce ilk ve en önemli dikkat etmeniz gereken nokta, pilates topu üzerinde denge kurabilmeyi öğrenmektir ve hızlı hareketler yerine ağır yavaş hareketlerle kendinizi yormadan keyifle bu hareket ve egzersizleri uygulamanızdır.
Pilates topu ile egzersiz hareketlerine başlamadan önce aşağıda resimli olarak gösterilmiş olan hareketleri belirli sayılar yani belirli setler halinde tekrar etmeniz gerekmektedir. Ama unutmadan zayıflama, kilo vermek için yapılan egzersizlerde unutulmaması gerken en önemli husus, beslenme alışkanlığının kilo yapan yiyecekler uzak durulması ve zayıflatan bitki çayları ile sağlıklı diyet listeleri olmadan zayıflama veya kilo vermenin söz konusu olmayacağıdır. Onun için diyet, yememeniz gereken yiyecekler ve bitkisel çayı uygulamalarına da ihmal etmeyin ki fazlalıklarınızdan kurtulabilesiniz. (konu sonunda kilo yapan yiyeceklerin listesi verilmiştir. Oradan takip edebilirsiniz.)
Çalışmalarınıza vücudunuzu birden yorup kas ağrılarına maruz kalmamanız adına az sayılardan başlayarak örneğin ilk kez başlayanlar hareketleri 8 kez tekrar etsin, 3 gün o şekilde devam edilebilir, 4 gün sayı 12 ye çıakrtılabilir, 2-3 günde o şekilde devam edilebilir, daha sonra 15′e kadar çıkılarak setler 15 kez tekararlanan periyotlardan yapılarak devam edilebilir.
1.Pilates Topuyla Dengeyi Sağlama Egzersiz Hareketi




pilates (gymball) topuyla denge ve ısınma egzersizleri 1
Uygulanışı:
Bu uygulama ile ‘C’ harfi gibi şekil alarak hem pilates topu üzerinde denge kurmasını hemde karın bölgesini çalıştırarak ısındırma hareketi ile sonra ki aşamalarımız için hazırlık yapıyoruz.
Sırtınızı “C” şeklini alacak biçimde  başınızı öne eğerek göbeğinize doğru bakın ve kalçanızı öne doğru kaydırın.


Not: Pilatesin temeli olan bu hareket sayesinde kalçalarınızla dengeyi sağlamayı öğrenecek ve omurganızın doğru yönü bulmasını sağlaycaksınız.
Vücudun üst ve alt kısmını aynı anda çalıştıran bu hareket ile kalçanızı ve butlarınızı sıkılaştırıp onlara söz dinletmeyi öğreteceksiniz. Hareketle birlikte omurganız da doğru vücut duruşunu elde etmek için çalışacak.

2.Pilates Topuyla Doğru Duruş Pozisyonu



pilates topu ile bel yan bölgelerini çalıştırma egzersiz hareketi 2
Hareketin Uygulanışı:
Bu egzersizde amaç pilates topu üzerinde dengede durarak, bel yan bölgelerini çalıştırmaktır.
1. Pilates topunun üzerine sırtınız dik biçimde olacak şekilde oturun.Bacaklarınız omuz genişliğinde açık olsun.
2.
Belden aşağınızı sabitleyip hiç oynatmadan nefes vererek sağa dönün ve ilk pozisyonunuza gelin.Daha sonra nefes vererek sola dönün ve tekrar ilk pozisyonunuza gelin.
Gösterilen tüm hareketleri ilk kez yapıyorsanız, 8 er kez tekrar edin, vücudunuz alıştıkça sayıyı artırabilirsiniz, ideal olarak 15 kez tekrar tavsiye olunur.
Not: Kendinizi ilk günden aşırı zorlamayın.. kas kasılmalarına kramplara neden olabilir.


3.Pilates Topu ile Squat (popo sıkılaştırma)




pilates topu ile squat popo sıkılaştırma ezgersiz hareketi 3
<<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1.
Yandaki resimde gördüğünüz gibi  pilates gymball u  ayağınızın altına yerleştirin.

2.
Öne doğru çömelip alçalırken nefes verin.Hareketi diğer ayağınız için de yapın.
Bu hareket ile popu çevresi çalışacak fazla yağlar eriyecek ve sıkı bir popoya sahip olacaksınız…
>> Hareketin yapılış şekli
<<
<<



4.Pilates Topuyla Yanlara Esneme


<<
Hareketin Uygulanış Biçimi:


Yan bölgelerimizi pilates topu yardımıyla çalıştırıyoruz.


1. Sırtınız düz olacak şekilde dik durun, omuzlarınızı gevşetin.
2.
Resimdeki gibi topla beraber yana doğru eğilirken nefes verin.
3. Hareketi diğer yana doğru da yapın.


5.Pilates Topu İle Yarım Mekik


<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Yere uzanın, kollarınız yanlarda, dizleriniz 90 derece bükük biçimde ayaklarınızla topu tutun.

2. Resimdeki gibi topu kaydırmadan göbeğinize bakarak kalkmaya çalışın.

<<
<<
3. Kalkarken nefes verin (Nefes verirken göbeğiniz içerik çekilmeli,alırken karnınız şişmelidir).


6.Pilates Topuyla Bacak Çekme


<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Kalça ve beliniz yere değecek şekilde uzanın.
2. Bacağınızın birini dizden bükerek venefes vererek kendinize doğru çekin.Topu dengede tutmaya çalışın.Hareketi 8 defa tekrarlayın.
3. Hareketi diğer bacağınız için de yapın.
Uygulamaları doğru yapmaya özen gösteriniz..
<


7.Pilates Topu İle Mekik

Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Topu resimdeki gibi ayaklarınızın altında kaydırmadan tutun.
2. Sırt üstü uzanın ve dizlerinizi bükerek doğrulun bu sırada nefes verin.
<
Pilates topu yardımı ile mekik çekerek karın ve göbek bölgemizde ki kasları çalıştırarak sıkılaştırıp erimesini sağlıyoruz..
<<
<<

8.Pilates Topuyla Omurga Yuvarlama

<<
<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Bacaklarınızı düz bir biçimde pilates topunun üzerine uzatın.
2. Herbir omuru kullanacak şekilde omurganızı yuvarlayarak nefes vererekyukarı kalkın ve aynı şekilde her omuru tek tek çalıştırarak tekrar ilk pozisyonunuza geri dönün.
3. Pilateste omurga yuvarlama en önemli temel hareketlerden biridir.Bu hareketi çok iyi öğrenmelisiniz.
<<
9.Pilates Topuyla Bacak Kaldırma


Hareketin Uygulanış biçimi:

1.
Yere sırt üstü uzanın, kollarınız yere değsin, pilates topunu resimdeki gibi dengede tutmaya çalışın.
2. Ayak bileğiniz gergin biçimde bir bacağınızı ve kalçanızı yukarıya kaldırın.
Bacağınızı kaldırıp indirirken doğrultusunu değiştirmeyin diğer bacakla da aynı adımları uygulayın.
<
10. Pilates Topuyla Kalça Hareketi


<
Hareketin Uygulanış biçimi:

1. Resimdeki  gibi kalçanız havada, kollarınız yanda olsun.

2. Bacaklarınızın altına  koyduğunuz pilates topunu nefes vererek kendinize doğru çekin.

<
<<

11.Pilates Topuyla Yana Sağa Sola Yuvarlama Hareketi


<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1.Resimdeki gibi bacaklarınızın altına pilates topunu sıkıştırın, kollarınız omuz hizasında yanlarda açık olsun.
2.Topu dengede tutarak belden aşağınızı önce sağa sonra ilk konuma daha sonra da sola doğru döndürün.
Kalça ve yan bölgeleri çalıştıran oldukça yararlı hareketlerden birisi..
<
12.Pilates Topuyla Kol ve Bacak Uzatma

Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Pilates topunun üzerine  karınınız topu kavrayacak şekilde yüz üstü uzanın.

2.Topu kaydırmadan sol kolunuz ve ayağınızla yerden destek alıp, sağ kolunuzu ve bacağınızı düz bir biçimde yukarı kaldırın.


3.Hareketi sağ kolunuz ve ayağınız  yerde sabit iken, sol bacağınız ve sol kolunuzu kaldırarak da yapın.

<<

13.Pilates Topuyla Bacak Açma


<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Pilates topununun üzerine resimdeki gibi uzanın, bacaklarınız mümkün olduğunca gergin olsun.
2.
Ellerinizle yerden destek alın ve  nefes alıp her iki bacağınızı yanlaradoğru açın.Bacaklarını kapatırken nefesverin.


Bacakları açarak kalça yanlarını çalıştırıyoruz..



14. Pilates Topuyla Kol Çalıştırma

<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Pilates topununun üzerine resimdeki gibi uzanın, bacaklarınız mümkün olduğunca gergin olsun, ayaklarınızı yerde sabitleyin ve kollarınızı ileriye doğru uzatın.
2..Nefes vererek kollarınızı kendinize doğru çekin.Nefes alıp yine ileriye doğru düz bir şekilde uzatın.
<<

15.Pilates Topuyla Yana Dönme


<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Pilates topununun üzerine resimdeki gibi uzanın, bacaklarınız mümkün olduğunca gergin olsun, ayaklarınızı yerde sabitleyin ve kollarınızı ileriye doğru uzatın.
2.
Nefes vererek vücudunuz üst bölgesini aynı anda sağa doğru döndürün.Hareketi sol  tarafa doğru da yapın.
Yana sağa ve sola dönerek yan bölgelerimizi çalıştırıp inceltiyoruz..
<<
16.Pilates Topuyla Şınav Çekme Hareketi



<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Pilates topununun üzerine resimdeki gibi uzanın, bacaklarınız mümkün olduğunca gergin olsun.
2. Kollarınızı yerde sabitleyin belinizi çukurlaştırmadan eğilip kalkarak  şınav çekin.
Belinizde boşlukta kaldığı için düz durmakta zor olacaktır.
<
17.Pilates Topuyla Bacak Sıkılaştırma Egzersizi


<
Hareketin Uygulanış biçimi:
1. Elleriniz yerde ve tüm vücudunuzmümkün olduğunca gergin olacak şekilde resimdeki pilates topunun üzerine bacaklarınızı koyun.
2.
Bacağınızın birini nefes vererek yukarı kaldırın.
Hareketi diğer bacak için de yapın.
<<

18.Pilates Topuyla Vücut Esnetme egzersizi


<
Hareketin Uygulanış biçimi:

1. Dizlerinizin üzerine oturun pilates topuna uzanırken eğilin ve nefes verin.

Hiç bir şey düşünmeden  konsantre olun verahatladığınızı hissedin.
Tüm vücudu esnterek kan dolaşımını hızladıran ve enerji yakımı sağlayan hareketimiz.
<<
19.Pilates Topuyla Vücut Esnetme hareketi


Hareketin Uygulanış biçimi:

1. Topuklarınızdan destek alarak sırt üstü biçimde pilates topu üzerine uzanarak resimde görüdğünüz şekilde vücudunuzu esnetin.

Toplamda 19 adet pilates topu ile zayıflama, kilo verme, kalça basen eritme inceltme ve sıkılaştırma hareleterini ve egzersizlerini tamamlamış olduk.

Doğru egzersizlerle bacaklarınızı inceltin.

Eğer sizin de birçok bayan gibi bacaklarınızla sorunlarınız varsa biraz egzersizle incelme sağlayabilirsiniz. Fakat sıradan egzersizler yerine uzmanların önerilerini değerlendirmeniz yolunuzda daha hızlı ilerlemenizi sağlayacaktır. 

Örneğin; yürüyüş sırasında yere topuklarınızla değil de parmak uçlarınızla basmaya çalışın. Böylece gövdeniz öne eğilecek ve tüm bacaklarınıza ek olarak uyluk kemiğinizin ön tarafı da çalışmaya başlayacak. Beş dakikalık bir koşu egzersizi yeterli gelecektir. Adımlarınızı her iki ayağınızla da büyük şekilde atmaya çalışın. 

Baldırınızı inceltmek için ise yine parmak uçlarınızda koşun; ancak topuklarınızı kesinlikle yere değdirmeyin. Oldukça yorucu olan bu egzersizi 30 saniye yapıp 30 saniye mola verecek şekilde beş kez tekrarlayın.

Ebru Şallı Basen Kalça Eritme Hareketleri


Basen Eritme Hareketleri 
Vücudumuz da en büyük kas içeren yerlerden birisi kalçalarımız.Bunun yanında en kolay kilo almaya müsait bölgemiz de kalçamız. Çünkü bu bölgemizde yağ dokusu daha fazla olduğundan, kan dolaşımımız daha yavaş kaslarımızda daha yumuşak ve oldukça gevşemeye müsaittir.
Basen eritmek çok kolay..

Tabi bunun yanı sıra, bizim vücudumuz da pek çok diğer oranla kalçalarımızı çalıştırıp, geliştirip, basenlerimi eritmenin yolu daha kolay. Sadece ama sadece haftada 3 gün veya 4 gün 5-6 dakikanızı kalça hareketlerine ayırarak çok kısa bir süre zarfında istediğiniz kalça/ basenlerinizin düzene-şekle girdiğini görebilirsiniz.

Fakat bahsettidildiği gibi, eğer bu hareketleri düzenli olarak uygularsanız kalçanıza yoğunlaşırsanız haftada 3 gün, 5-6 dakika 6-7 ay bir sürede güzel kalçalarınızın olduğunu, ve basenlerinizin kalmadığını fark edeceksiniz.Aşağıda resimlerle görüntülü basen eritme egzersizini uygulayın..

Bu hareketimizde şekilde gördüğünüz üzere yüz üzeri uzanıyoruz. Alnımızın yerle temasını ve, ayaklarımızın düz durmasına dikkat etmeliyiz. Ellerimizi kalça kaslarımızın üzerine koyuyoruz. Kaslarımızı sıkıyoruz, 6-7 Saniye sıkıp kalça kasımızı bırakıyoruz. Bu Hareketi 10 defa yapıyoruz. Boynumuzun da bu hareketi yaparken, düz durmasına önem ve dikkat etmenizi rica ediyoruz.

Yüzüstü uzanmaya devam ediyoruz, Bu kez ayaklarımızın parmak uçlarını san ki kalkacakmışız gibi ve, kalça kaslarımızı 4-5 cm kadar yukarıya doğru kaldıyoruz. Ve içimizden 5 e kadar sayıyoruz. Daha Sonra bırakıyoruz, bu hareketi 5 kez tekrar ediyoruz.
 
Kollarımızı kıvırdıktan sonra, önde kavuşturuyoruz ve alnımıza ellerimizi koyarak birleştiriyoruz. Bacaklarımızı yukarı kaldırıyoruz, kıvırıyoruz. Sol ayağımız gökyüzüne bakıcak şekilde iken, o bacağımız 5 cm daha yukarı kaldırmaya çalışıyoruz. Aynı hareketimizi diğer, sağ bacağımızla yapıyoruz. Hareketi her bir bacağımızda 10 defa denicek şekilde yapıyoruz. 10 sağ bacağımızla, 10 sol bacağımızla.

25 Eylül 2011 Pazar

Ebru Şallı Cilt Bakım Peelingi Ve Maskesi


Ebru Şallı Doğal Peeling Formülü:
Gerekli Malzemeler:

1 tatlı kaşığı yeşil çay kremi
1 çay kaşığı irmik
1 yemek kaşığı gül suyu

Yapılışı ve uygulanışı:

Yeşil çay kremi, irmik ve gülsuyunu iyice karıştırın. Daha sonra bu kremi, göz ve göz çevreniz dışındaki bölgelere sürün. 5 dakika bekledikten sonra, parmak uçlarınızla dairesel hareketler yaparak kremi yüzünüzden çıkarın. Yüzünüzü ılık suyla silin. Son olarak cildinizi gülsuyuyla ovalayın.

Bu formülü gece yatmadan önce uygularsanız daha fazla verim alırsınız.

24 Eylül 2011 Cumartesi

Türk Kahvesinden Cilt Bakım Maskesi


Türk Kahvesi Ve Yumurta Akı Maskesi
Bu Maske göz altı morluklarına ve kırışıklıkarına çok iyi gelmektedir.

Bir yumurtanın beyazı ile bir tatlı kaşığı türk kahvesini karıştırarak göz atlarına ve kırışıklıkların üzerine sürelim. Maskenin  tamamen kurumasını bekleyelim.  Ilık suyla yıkayarak durulayın.
Bu maskeyi haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

23 Eylül 2011 Cuma

Türk Kahvesiyle Cilt Bakım Maskesi


Türk Kahvesi Ve Yumurta Akı Maskesi
Bu Maske gÖz altı morluklarına ve kırışıklıkarına çok iyi gelmektedir.

Bir yumurtanın beyazı ile bir tatlı kaşığı türk kahvesini karıştırarak göz atlarına ve kırışıklıkların üzerine sürelim. Maskenin  tamamen kurumasını bekleyelim.  Ilık suyla yıkayarak durulayın.
Bu maskeyi haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

22 Eylül 2011 Perşembe



Karbon maskesi ile lekelerden kurtulun!

Ciltteki lekelenme, antiging, geniş gözenek yapısı, matlık ve nemsizlik gibi sorunlar, Karbonlu İyontoforez Tedavisi ile çözümlenebiliyor. 

Lekelerden kurtulmanın yoluCiltteki leke ve geniş gözeneklere 'spectra lazer' ile sonGüneş lekelerine dikkat!

Karbon maskenin içeriğindeki arbutin, C vitamini, hyaluronik asit, kollejen, aloe özü sayesinde tek seansta bile belirgin sonuç elde edilebilen tedavi yöntemi, yüz dışında dekolte, el ve boyun bölgelerine de yapılabiliyor. Uygulama sırasında yüz kasları çalıştırılarak myotoni tedavisi ile ciltteki sarkmalar da tedavi edilebiliyor.

Dr. Serkan Öztürk, bilinen elementlerin en çok yönlü olanının karbon olduğunu ve  bileşiklerin yüzde 94’ünün karbon içerdiğini söyledi. Yaşamın dayandığı temel işlevleri yerine getirmek için yeterli çeşitlilikte ve karmaşıklıkta düzenlemeler oluşturarak başka elementlerle birleşme yeteneğinin sadece karbonda bulunduğunu belirten Öztürk, karbonun canlılardaki maddenin yüzde 18’ini oluşturduğunu ifade etti.

Hayatın temel bileşeni olan karbonun mucize gücünün, artık cilt sağlığının korunmasına ilişkin uygulanan önemli tedavi metotları arasında yerini aldığını anlatan Öztürk, Karbonlu iyontoforez (beaution) diye isimlendirilen karbon maskesi tedavisinden başarılı sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Karbon maskesi tedavisinde "iyontoforez"in birlikte uygulandığını ifade eden Öztürk, iyontoferezin düşük düzeyde elektriksel akım ile cilt yüzeyine uygulanan ürünün cilt altına geçmesini sağlayan kozmetik uygulamalarda kullanılan bir yöntem olduğunu söyledi. Öztürk, "İyontoforez ile karbon maskeye yedirilmiş ürünlerin cilt içine etkin ve hızlı bir biçimde gönderilmesi sağlanabilir" dedi.

Karbonlu iyontoforez yöntemi karbon maskesi içerisinde cilt sağlığının korunmasında çok önemli olan bileşenlerin bulunduğunu belirten Öztürk, "Yöntem, arbutin, C vitamini, hyaluronik asit, kollejen, aloe özü sayesinde lekelenme, antiging, gözeneklerin sıkılaştırılması ve nemlendirme tedavilerinde etkin bir şekilde kullanılabiliyor" dedi.

Öztürk, uygulamanın sadece yüz değil dekolte, el ve boyun bölgelerine de yapılabildiğini ifade ederek, "Uygulama sırasında yüz kasları çalıştırılarak myotoni tedavisi ile ciltteki sarkmalar tedavi edilmektedir" diye konuştu.

"Uygulama için yaş sınırı yok"

Dr. Devrim Gürsoy da tedavinin hiçbir yan etkisi bulunmadığını belirterek, uygulamanın ciltte lekelenme, gözeneklerin genişlemesi, kırışıkların oluşmaya başlaması, kuruluk, matlık ve elastiğin kaybolması halinde herhangi bir yaş sınırı olmaksızın yapılabileceğini söyledi.

Cildi iyileştirmeye yönelik yöntemlerin hepsinde cildin zaman içinde yitirdiği temel maddelerin cilt yüzeyine nüfus etmesine çalışıldığını anlatan Gürsoy, iyontoforez işleminin özel bir cihaz yardımı ile karbon maskeye uygulanarak, maske içeriğinin cilt altına geçtiğini kaydetti.

Gürsoy, karbon maskesinin içindeki hyaluronik asitin ciltte su tutup hacim sağladığını, aloe özünün toparlanmaya yaradığını, diğer bileşenlerin de nemi ve dolaşımı artırdığını ifade ederek, "Böylece, hem gerekli mineral ve vitaminlerin yerine konuluyor, hem gerekli dolaşım sağlanıyor hem de ciltte yeni bir yapılanma oluşuyor" dedi.

Tedavinin kaç seans olacağının hasta profiline göre değiştiğini belirten Gürsoy, tek seansta bile etkinin gözlenebildiğini söyledi. Gürsoy, "Cildinizde, parlama, aydınlanma, matlığın giderilmesi, gözeneklerin küçülmesi ardışık yapılan seanslarla birlikte artan sonuçlar gösterir. Kalıcı ve net bir sonuç için ortama 3-5 seans gerekmektedir" diye konuştu.

Gürsoy, karbon maskenin gebelikte kullanımında pratikte bir sakınca bulunmadığını, ancak bu dönemin hassas bir süreç olduğundan uygulamanın gebelik sonrasına bırakılmasının uygun olduğunu vurguladı.

Uygulama nasıl yapılıyor? 

Uygulama öncesinde cildin temizlenmesi, buhar uygulaması yapılarak gözeneklerin açılması tavsiye ediliyor.

Temizlenen cilde siyah renkli ve zengin içerikli karbon maskesi sürülüyor. Maskenin cilde tamamen sürülmesinden sonra, iyontoforez ile karbon maske içeriğinin emilimi sağlıyor.

Uygulama, ortalama 30-45 dakika sürüyor.

Aparatın temin edilmesi koşuluyla karbon maske uygulaması evde de yapılabiliyor. Ancak, uygulamadan başarılı sonuç alınabilmesi için ilk olarak tedavinin bir merkezde başlatılması ve iyice öğrenilmesi gerekiyor.

18 Eylül 2011 Pazar

Dukan Diyeti Nasıl Yapılır Dukan Diyeti Hakkında Merak Edilenler



Dukan Diyeti Hakkında Merak Edilenler
Tüm dünyada sırasıyla popüler hale gelen Atkins, Scarsdale, Montignac, Weight Wachers gibi diyetlerden sonra Dukan diyeti günümüzün popüler diyetleri arasında yerini aldı. Dukan diyetinin temeli son 30 yıldır bilinen düşük karbonhidrat tüketimine dayanıyor. Tüm diyet uzmanlarının bildiği, bazılarının uyguladığı bazı uzmanların ise karşı çıktığı bu diyet programı birbirini izleyen 4 evreden oluşuyor.

Atak Dönemi

Bu dönemi, saf protein dönemi olarak da adlandırabiliriz. Protein açısından en zengin besinler bu dönemde kullanılır. Temeli sınırsız protein tüketimi ile vücutta bulunan mevcut yağ depolarının kullanılmasına dayanır. Dana, sığır eti biftek, fileto, kıyma, tavuk, hindi, balıklar, deniz ürünleri, yumurta, yağsız süt, 1.5 kaşık yulaf kepeği bu dönemde kullanılabilecek besinler arasındadır. Kuzu eti bu diyette yer almaz. Bu dönemde en az 1.5 litre su içilmelidir. Atak döneminin süresi 1-10 gün arasında değişir.

Seyir Dönemi

Dönüşümlü olarak birbirini takip eden iki dönemden oluşur. Protein+sebze ve saf protein diyetine kilo sabitlenene kadar devam edilmelidir. Tüm pişmiş ve pişmemiş sebzelerin eklendiği dönemdir. 28 farklı sebzeyi ızgara ya da haşlama olarak diyetinize ekleyebilirsiniz. Domates, salatalık, turp, kuşkonmaz, yeşil fasulye, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, kabak, biber, her türlü yeşillikler. Bu dönemde nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, nohut, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasaklanır. Bu dönem hedeflenen kiloya kadar aralıksız olarak sürdürülür.

Güçlendirme Dönemi

Bu dönemde protein ve sebzeleri istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Diyetinize 1 porsiyon meyve, 1-2 porsiyon ekmek (beyaz ekmek yerine çavdar, tam tahıllı ya da kepekli ekmek tercih edilmek koşuluyla), 40 gr peynir ekleyebilirsiniz. Haftada 1-2 günü makarna gibi karbonhidratlı bir yiyeceği ödül olarak tüketebilirsiniz. Güçlendirme döneminin süresi kiloya bağlı olarak hesaplanmalı ve uygulanmalıdır. Verilen her 1 kilo için 10 gün olacak şekilde diyetinize devam etmelisiniz. Örneğin, diyete başladığınızdan beri 15 kilo verdiyseniz 15x10 =150 gün diyete devam etmeniz gerekmektedir.

Koruma Dönemi

Artık diyet dönemini tamamlayıp normal yaşamınıza döndünüz, asıl tehlike burada başlıyor. Sınırlamalar kalktı. Bu dönemde yapmanız gereken bugüne kadar öğrendiklerinizi tüm hayatınıza yaymanız ve uygulamanızdır. 1/7 kuralı ile yaşamaya başlayacaksınız. Haftanın 6 günü istediğiniz gibi besleniyor, seçeceğiniz 1 günde saf protein diyeti uyguluyorsunuz. Seçtiğiniz günün her hafta aynı gün olmasına özellikle dikkat ediyorsunuz.

Dukan Diyeti Esnasında Görülebilen Komplikasyonlar

1) İlk iki gün boyunca yorgunluk ve halsizlik hissi olabilir. Bu nedenle ağır egzersizlerden kaçınılmalı.

2) Ağız kokusu ve ağız kuruluğu saf protein alınan ilk günlerde ortaya çıkabilir. Özellikle idrarda keton cisimciklerinin yıkımına bağlı olarak kötü koku oluşabilir.

3) Dördüncü günden sonra kabızlık ortaya çıkabilir.

Dukan diyetinin, özel diyet uygulamak zorunda olanlara, şeker ve kalp hastalarına, kolesterol sorunu olanlara uygulanmadığını unutmayın! Hürriyet

Canan Doğan
Beslenme ve Diyet Uzmanı

12 Eylül 2011 Pazartesi

Ömrünüzü Uzatmak İçin Tuzu Azaltın

Tuzu sınırlamak ömrü uzatıyor
Uzmanlar tuz alımını sınırlayanların yaşam süresinin daha uzun olacağını belirtti.
Bilim adamları tuz kullanımını sadece %15 oranında azaltan kişilerin ömrünün uzadığını belirtti. Araştırmaya göre sigarayı bırakmaktan sonraki en etkili faktör tuz kullanımını azaltmak.

Tuzun pek çok bölümü vücudumuza yiyecekler yoluyla girer. Besinlerin üretimi esnasında eklenen tuz ihtiyacımız kadarını zaten karşılamaktadır.

Ancak tüketmeden önce ekstra olarak eklenen tuz vücuda zarar vermektedir. Tuz tansiyonu ve kalp-damar rahatsızlıkları riskini arttırmaktadır.

Tuz alımını sınırlamak ve uzmanlara göre sadece %15 oranında azaltmak bile yaşam süresinin uzamasını sağlıyor.

4 Eylül 2011 Pazar

Zayıflatan Yiyecekler Zayıflatan Meyveler Zayıflatan Sebzeler


En Çok Zayıflatan 10 Yiyecek
Planlı programlı diyet yapmak size zor geliyorsa, en zayıflatan yiyeceklerle beslenebilirsiniz. Greyfurt, kuru üzüm gibi zayıflatıcı özelliği olan yiyecekler ile kilo verebilir, formunuzu koruyabilir, sağlığınızı da güvenceye alabilirsiniz. İşte en çok zayıflatan 10 yiyecek ve nasıl zayıflattığı bilgileri.

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.

Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.

Adzuki fasulyesi: (Küçük kırmızı fasulye) Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.

Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.

Kiraz: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor.

Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor.

Son Yazılar