30 Ekim 2011 Pazar

Göbek Eritme Hareketleri Göbek Yakma Hareketleri Göbek Yağlarından Kurtulma Yolları


Bunları Yapan Göbeğinden Kurtulur

Göbekte toplanan yağları eritmek hem kadınların hem de erkeklerin en büyük sorunu. Beslenme uzmanları, bu bölgede toplanan yağları eritmek için özel bir beslenme şeklinin geliştirilmesi gerektiğini ve egzersiz yapılmasını öneriyor.

İşte göbeğinizdeki yağlardan kurtulmak için birkaç egzersiz örneği ve beslenme şekilleri…

Birçoğumuzun korkulu rüyası olan fazla kilolar, kiminin basen, kiminin bel çevresinde toplanırken kiminin de göbek bölgesinde yoğunlaşıyor. Bu bölgelerde toplanan yağları eritmek ise hiç kolay olmuyor. Aylarca süren diyetler, her gün yapılan sporlar kilo vermeyi kolaylaştırıyor; ancak basen, bel, göbek çevresindeki yağların erimesinde etkili olmuyor. Hem erkeklerin hem de kadınların problemi olan göbek çevresi ise uzmanlara göre kilo artışının en çok, kilo kaybının en az gözlendiği bölge. Bu yüzden fizyoterapistler ve beslenme uzmanları göbek bölgesinde incelmenin özel diyet ve egzersizlerle sağlanabileceğini söylüyor ve bazı önerilerde bulunuyor. Beslenme Uzmanı Ender Saraç’a göre, her gün, sabah akşam ellişer defa mekik çekmek göbekteki yağlardan kurtulmak için yapılması gereken ilk adım.

Karbonhidratlardan uzak durun

Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet bölümünden Dr. Yeşim Çelik ise, “Karbonhidratlı besinleri diyet esnasında fazla tüketmemek gerekli.” şeklinde bir öneride bulunuyor. Dr. Çelik, dengesiz beslenmenin ve kronik stresin bölgesel yağlanmalarda etkili olduğunu söylüyor. Bu yüzden bölgesel yağın sebeplerinin, tahlillerle kontrol ettirilip ona göre bir beslenme düzenine girilmesi gerektiğini belirtiyor. Simit, börek, meşrubat, cips, gofret, tatlı, hazır et suları ve salata soslarının göbek bölgesinde yağlanması olanlar için tehlikeli olduğuna değinen Çelik, “Karbonhidrat ağırlıklı bu gıdaların fazla tüketilmesi sonucunda yağlar belirli bölgelerde toplanır. Bu yüzden yağları karın çevresinde toplananlar bu gıdalardan uzak durmalı.” diyor. Uzun açlıkların karın bölgesinde yağlanmayı tetiklediğini söyleyen Çelik’e göre hiç ekmek yememek, aç kalmak, ara öğünler yapmamak ve ana öğünleri atlamak gibi hatalardan ise mutlaka uzak durulmalı.

Yeşil çay ve egzersiz olmadan olmaz

Kan şekerini ayarlayan, stresi azaltıp uyku düzenini sağlayan yeşil çay, Yeşim Çelik’e göre karın bölgesindeki yağlanmayı da önlüyor. Çelik, gün içinde sürekli yeşil çay içmenin bir süre sonra total karın yağlarını, deri altı karın yağlarını ve trigliseridleri düşürdüğünü söylüyor. Sema Hastanesi’nden fizyoterapist Hatice Çetinkaya da egzersiz olmadan göbekte incelme sağlamanın imkânsız olduğuna değiniyor ve bazı bölgesel egzersiz önerilerinde bulunuyor.

Bu egzersizleri denemeden göbeğinizden kurtulmanız zor

Sema Hastanesi fizyoterapisti Hatice Çetinkaya: “Göbek oluşumunun iki sebebi var. Biri hareketsiz yaşam şeklinin eşlik ettiği aşırı beslenmeye, diğeri yine hareketsiz yaşamın yanında yaş ilerlemesine bağlı. Bu yüzden, karın bölgesindeki yağlardan kurtulmanın en önemli yolu, özel diyetlerin yanında, sık sık egzersiz yapmak. Egzersizler yemekten en az 2 saat sonra, bol su tüketilerek yapılmalı. Ayrıca her hareket 30 defa tekrar edilmeli.

Egzersizlere örnekler

Sırtüstü uzanın, dizler bükülü, ayak tabanları yerde (çengel pozisyonu), bel çukuruna bir havluyu rulo yaparak yerleştirin. Karın ve bel kaslarınızı kasarak havluyu yatağa doğru bastırın, 5-8 saniye sayın ve bırakın.

Çengel pozisyonunda bir bacağınızı dizden tutarak kavrayın, karnınıza doğru sıkıca bastırın, 5-8 saniye sayın, diğer bacağınızla da tekrarlayın.

Sırtüstü, çengel pozisyonunda iki dizinizi sıkıca tutun, karnınıza doğru bastırın, 5-8 saniye sayın ve bırakın.

Çengel pozisyonunda iki diz birden önce bir yana, sonra diğer tarafa olmak üzere sağa ve sola devrilir, her iki yanda da 5-8 saniye sayılır.

Sırtüstü çengel pozisyonunda iki elle dizlere dokunulmaya çalışılır, 5-8 saniye sayılır.

Sırtüstü, çengel pozisyonunda bir el ile zıt taraf dize ulaşılmaya çalışılır, 5-8 saniye sayılır.

Sırtüstü yatarken, her iki bacakla havada pedal çevirme hareketi yapılır.

Sırtüstü yatılır, her iki bacak havaya kaldırılır, yanlara açılarak V şekline getirilir, 5-8 saniye sayılır, kapatılarak başlangıç pozisyonuna dönülür.

Sırtüstü yatılır, her iki bacak yerden 20-25 cm kaldırılır. 5-8 saniye sayılır, bacaklar indirilir.

Ayakta, hazırol vaziyetinde durulurken bir elle diz hizasına gelene kadar yana eğilin, 5-8 sn. sayılır, aynı hareket diğer taraf için de tekrarlanır.

Her gün mutlaka 50 kez mekik çekilmeli

Ender Saraç’ın da karın bölgesindeki yağları eritmek için bazı tavsiyeleri var. İlk olarak her gün sabah-akşam 50 kez mekik, 50 kez yanlara mekik çekilmesini, 50 kez de ense köküne yerleştirdiğimiz bir sopa yardımı ile süratli bir şekilde sağa-sola dönülmesini öneriyor. Daha sonra avokado yaprağı, yeşil çay, kiraz sapı ve mısır püskülünden oluşan bir karışım tarifi veriyor. Bu çayın yemeklerden biraz sonra içilmesinin incelmeye yardımcı olacağını söylüyor. Bir de ayın tek günlerinde yapılması gereken bir diyet listesi çıkarıyor.

Göbek eriten diyet

Sabah kalkar kalkmaz: Bir su bardağı ılık ballı limonlu su için. 35-40 dakikalık yürüyüş yapın. Daha sonra duş alın. Duş alırken ham ipek kese ya da kabak lifiyle 5 dakika boyunca göbek ve bel çevrenizi susam, kekik, biberiye, melisa yağıyla iyice ovun.

Kahvaltı: Bir adet kabuklu yeşil elma, bir adet sert şeftali.

Kuşluk vakti: 2 parmak taze dil peyniri.

Öğle: Bir porsiyon ızgara tavuk, bol rokalı ve taze soğanlı yeşil salata.

Saat 15.00′te: 3 ya da 4 adet yulaflı bisküvi

Saat 17.30′da: Bir adet yeşil elma.

Akşam: 4-5 kaşık zeytinyağlı fasulye, bir dilim tam buğday ekmeği, mevsim salatası.

Gece: Bir su bardağı tarçınlı ılık süt. 3-4 fincan özel karışımlı çaydan içilecek. Bu süreçte tereyağı, kaymak, sucuk, salam, sosis, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, uyku hapları, unlu gıdalar ve çerezlerden uzak durulması gerekiyor.

29 Ekim 2011 Cumartesi

Kalça Göbek Karın Basen Bel Eritme Şekillendirme Hareketleri Nasıl Yapılır


Karın Basen Kalça Bel Eritme Şekillendirme
İster bayan ister erkek olsun günümüzde pek çoğumuzun basen, bel, karın ve yan bölgelerinde istenmeyen fazlalıklar mevcuttur ve varlıkları bizleri fazlasıyla rahatsız etmektedir.  Bu istenmeyen fazlalıkları, vücudumuzun belirli bölgelerindeki yağlanmaya bağlı şekilsel bozuklukları nasıl eritebilir, bu bölgeleri nasıl şekillendirebiliriz, resimli anlatımlarla bel, basen, karın, kalça ve yan bölgeleri şekillendirme, fazla yağları eritme ve kas yapımını hareketlerini izleyerek sizde fazlalıklarınızdan kurtulmak için gereken ilk adımı atın.
İstenmeyen yağlar ve bel, karın bölgelerinizdeki fazlalıkları sorun olmaktan çıkartmanın ve bölgesel zayıflamaya yönelik hareketleri uygulamanın vakti geldi de geçiyor bile..
Şimdi adım adım bel, basen, karın, kalça ve yan bölgeleri şekillendirme, fazla yağları eritme ve kas yapımını hareketlerimizi nasıl uygulayacağız onu görelim;
Kilolar bölgesel olarak oluştuğundan her bölge için ayrı egzersiz hareklerini düzenli periyotlarla yaparak ve beslenme alışkanlığımıza dikkat edip kontrol altına alırsak kilo vermek bizler için ızdırap olmaktan çıkacaktır.
Aşağıda resimli anlatımlarla bölgesel yağlardan, karın, göbek, kalça bölgelerinde oluşan yağlardan kurtulabilirsiniz.
Resim 1-) agirlikla eşliğinde kalca karin sikilastirma sekillendirme hareketleri

bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler ve egzersizler 1

——————————————————————————————–

Resim 2-) Karın, bel, kalça sıkılaştırma eritme hareketi


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler ve egzersizler 2

——————————————————————————————–

Resim 3-) Karın kalça sıkılaştırma hareketi


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 3

———————————————————————————–

Resim 4-) Karın kasları ve bel sıkılaştırma güçlendirme hareketleri


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 4

———————————————————————————–

Resim 5-) Karın kaslarını şekillendirme hareketi


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 5

——————————————————————————————–

Resim 6-) Karın ve kolları güçlendirme (barfiks)


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 6

—————————————————————————————–

Resim 7-) Karın kaslarını güçlendirme hareketi düz bir göbeğe sahip olmak için


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 7

——————————————————————————————–

Resim 8-) Karın basen ve bacakları sıkılaştırma hareketi


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 8

——————————————————————————————

Resim 9-) Basen kalça sıkılaştırma hareketi


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 9

——————————————————————————————

Resim 10-) Karın sıkılaştırma ve şekillendirme hareketi


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 10

———————————————————————————————-

Resim 11-) Karın kası şekillendirme


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 11

—————————————————————————————————

Resim 12-) Bel basen, kalça karın sıkılaştırma inceltme hareketi


bel, basen, göbek ve kalçaları şekillendiren forma sokan hareketler, yan bölgelerdeki yağları yakma ve egzersizler 12

Unutmayın belki ilk etapta hareketler sizi biraz zorlayacak ama spor yapmadan kilo vermek veya vücut şekillendirmenin imkanı yoktur. Bölgesel zayıflama istiyorsanız bölgesel hareketleri günlük belirli zaman aralıkları dahilinde yaprak vücudunuzu istediğiniz forma ve şekle sokabilirsiniz.

28 Ekim 2011 Cuma

Zayıflamak İçin En Etkili Yöntemler Formüller Öneriler Nelerdir


Zayıflamanın En Etkili Yolları
Zayıflama Yöntemleri denilince Kilo problemi ile savaşan insanların kilo vermek için birçok seçenek ve yol akla gelmektedir. Fakat burada önemli olan kendi bedenine en uygun Zayıflama yöntemini seçmekte yatar. Yani kilo vermek isteyen bir kişi kilo vermeyi, egzersizlerle mi? Diyet programlarıyla mı? Ameliyatla mı? Yoksa bitkisel veya kimyasal hap ve kremlerle mi? Görüldüğü gibi birçok Zayıflama yöntemleri var ve insanlar doğal olarak bu Zayıflama yöntemlerini seçmekte zorlanmakta haklılar. Bense sizlere bu Zayıflama yöntemlerini tanıtarak fikir sahibi olmanızı sağlayacağım.

Öncelikle şunu belirtmemde fayda var. Yukarıdaki seçenekleri yazılan Zayıflama yöntemlerinden hangisini kullanırsam daha çabuk zayıflarım düncesine hiç gerek yok. Çünkü zayıflarken ne kadar yavaş zayıflarsanız, tekrar verdiğiniz kiloları almanız ihtimali o kadar zayıflar.

Birinci Zayıflama Yöntemi Egzersiz
Egzersizle zayıflamaya başlayan bir kişi zamanla rahatça kilo verebilir.Fakat unutulmaması gereken bir şeyse; egzersizle verilen kilolar zamanla geri alınmaya müsaittir. Bu nedenle egzersizi ideal kilonuzu korumak için kullanmak en doğru olandır.

İkinci Zayıflama Yöntemi Diyet Programı İile Zayıflama Yöntemi

Diyetle zayıflama yöntemini en sağlıklı şekilde yapmak isteyen bir kişi mutlaka uzman yardımı alınmadır.Ayrıca diyetle verilen kiloların geri alınma ihtimali çok azdır.

Üçüncü Zayıflama Şekli Ameliyatla Alınan Yağlar

Bu yöntemin sağlıklı olup olmadı uzman tarafından tartışılmaktadır.

Dördüncü Zayıflama Yöntemi Kapsüllerle Zayıflama Yöntemi

Bu yöntemle kapsüller içilerek veya kremler sürülerek zayıflanmaya çalışılmaktadır. Bu yöntemi kullanmak isteyenler. Mutlaka bitkisel olan ve kesinlikle yan etkisi olmayan kapsülleri kullanmalıdırlar. Bu kapsülleri kullandıktan sonra verilen kiloların alınmaması için egzersiz yapmak şarttır.

zayiflama yontemleri ,basit zayıflama yöntemleri, kolayca zayıflama yöntemleri, zayıflama doğal bitkisel zayıflama, bitkisel etkili zayıflama yöntemleri, maranki zayıflama yöntemleri, ahmet maranki zayıflama yöntemleri, zayıflama yöntemleri ahmet maranki, en etkin zayıflama yöntemleri, en hızlı zayıflama yöntemleri, en etkili zayıflama yöntemleri, en basit zayıflama yöntemleri, en kolay zayıflama yöntemleri, en iyi zayıflama yöntemleri, en sağlıklı zayıflama yöntemleri, ender saraç zayıflama yöntemleri, zayıflama yöntemleri ender saraç, acil zayıflama yöntemleri ,evde zayıflama yöntemleri, sporla zayıflama yöntemleri, yiyerek zayıflama yöntemleri, bitkilerle zayıflama yöntemleri, zayıflama yöntemleri elma sirkesi elma, sirkesi ile zayıflama yöntemleri, zayıflama yöntemleri nelerdir, zayıflama yöntemleri videoları, zayıflama yöntemleri video, yeni zayıflama yöntemleri, zayıflama yöntemleri kadınlar kulübü, kısa sürede zayıflama yöntemleri, kalıcı zayıflama yöntemleri, erkeklerde zayıflama yöntemleri, zayıflama yöntemleri spor, erkekler için zayıflama yöntemleri, su ile zayıflama yöntemleri, erkek zayıflama yöntemleri, ilaçsız zayıflama yöntemleri, ünlülerin zayıflama yöntemleri, ibrahim saraçoğlu zayıflama yöntemleri, en son zayıflama yöntemleri, zayıflama yöntemleri listesi ömer coşkun zayıflama yöntemleri, aç kalmadan zayıflama yöntemleri kesin zayıflama yöntemleri, pratik zayıflama yöntemleri alternatif zayıflama yöntemleri, lazerle zayıflama yöntemleri en güzel zayıflama yöntemleri, şok zayıflama yöntemleri, emziren anneler için zayıflama yöntemleri doğum sonrası zayıflama yöntemleri, doğumdan sonra zayıflama yöntemleri, etkin zayıflama yöntemleri diyetsiz zayıflama yöntemleri, ideal zayıflama yöntemleri, en yeni zayıflama yöntemleri spor yaparak zayıflama yöntemleri, suna dumankaya zayıflama yöntemleri, ilginç zayıflama yöntemleri, kadın bölgesel zayıflama yöntemleri mankenlerin zayıflama yöntemleri.

27 Ekim 2011 Perşembe

Bacak İnceltmek Sandığınız Kadar Zor Değil Bacak İnceltmek İçin kolay Yöntemler


Bacaklarınızı İnceltmek Sandığınız Kadar Zor Değil

Fazla Egzersiz yapmaya vaktim yok diyenlerdenseniz siz de bir kaç önemli noktaya dikkat ederek daha ince ve düzgün şekilli bacaklara sahip olabilirsiniz.Bacak inceltmek için şunları yapabilirsiniz.

Bol bol yürüyüş yapın, ancak yürürken topuklarınıza basmak yerine parmak uçlarınıza basın.

Mümkün olduğunca topuklarınızı yere değdirmekten sakının.Parmak uçlarınıza basarak koşmayı deneyin. Parmak uçlarında yürümek tüm bacak kaslarının özellikle de uyluk kemiğinin ön bölgesindeki kasların çalışmasını sağlar.

Her adımda dizlerinizi mümkün olduğunca yukarıya çekerek parmak uçlarınızda koşun. 30 saniye çalışıp 30 saniye dinlenin ve hareketi 5 defa yapın.

Parmak uçlarınızda koşarken topuklarınızı kalçanıza değirmeye çalışın. 30 saniye süreyle 5 kez tekrar yaparak hareketi tamamlayın.

Sağ ayağınızla ileri doğru büyük bir adım atın ve biraz bekleyin.Sağ diziniz doğru bir açıyla bükülsün. Hareketi sol bacağınız için tekrarlayın.

Masa başı çalışan biriyseniz oturur pozisyondayken bacaklarınızı öne doğru uzatıp kaldırın ve 10 a kadar saydıktan sonra indirin. Hareketi 5-8 tekrar halinde her gün yapın.

Şunu unutmayın fazla kilolarınız varsa sadece egzersiz yaparak kalın bacaklarınızı inceltemezsiniz. Bacak İnceltmek için Egzersizi uygun ölçülerde yapmalısınız beslenmenizi düzenlemelisiniz.

26 Ekim 2011 Çarşamba

Günde Ne Kadar Yürümeliyiz


Günde Ne Kadar Yürümeliyiz 
Bir günde 30 ile 60 dakika arasında tempolu yürüyüş kilo almanızı engellediği gibi, sağlıklı kilo vermenize de yardımcı olacaktır.

Pratik bir kural olarak, kimi uzmanlar şunu tavsiye ediyor: Kilonuzdan memnunsanız sağlıklı yaşam için günde 6.000 adım, eğer sağlıklı zayıflamak istiyorsanız 10.000 adım atın.

Adımlarınız saymak da çok basit: Pedometre denilen ve mekanik harekete duyarlı basit cihazlar var.

Evinize yakın olan market alışverişlerine yürüyerek gidip gelebilirsiniz.
Çok üst katlarda oturmuyorsanız, asansör kullanmak yerine yürüyerek inip çıkmayı deneyebilirsiniz.
Her gün aracınızla işe gidiyorsanız, aracınızı otoparkın uzak bölgesine park edebilirsiniz.

Elma Rejimi Nasıl Yapılır Elma Rejimi Nedir Elma Rejimi Nasıl Uygulanır


Elma Rejimi

Elma hakkında toplumda bir çok şey söylenmektedir. Bunların en başında geleni insanı güzelleştirmesidir. Vücudu ciddi anlamda güzelleştirdiği çoğu uzman tarafından tescillenmiştir. Aynı zamanda insanı gençleştirdiği de uzmanlar tarafından belirtilmiştir.

Elmanın bunun dışında birkaç faydası daha bulunmaktadır. Bunlardan biri insanları hastalıklara karşı korumasıdır. Bundan dolayı kesinlikle ister rejim yapan birisi olun isterseniz güzelleştirmesi için yiyin ama kesinlikle elma tüketmelisiniz. Elma gerekse vücudunuzu düzleştirerek gerekse bir çok hastalığa karşın size yararlı olacaktır.

Sadece elma yemek yetmemektedir. Cildinizi daha da güzel ve düzgün tutmak istiyorsanız uzun yıllar boyu elmanın suyu ile yüzünüze masaj yapmayı denemelisiniz. Her gün yüzünüze elma masajı yaparak ileri ki yaşlarda ciddi güzelliğe kavuşmanızı sağalacaktır.

Elma insanın yediklerini ciddi anlamda daha çabuk eritmesini sağlamaktadır. Bazı insanların yediğinin çoğu vücutta depolanır eritilmeden. Bunu engelleyen en güzel etmenlerden biri elma yemekten geçmektedir. Eğer sizde sağlığınızı ve vücudunuzu düşünüyorsanız kesinlikle her gün bir adet elma yemenizi tavsiye ediyoruz.

25 Ekim 2011 Salı

Vücudumuz Yağ Yakmaktan Hoşlanmıyor Yağ Yakmak İçin Neler Yapmalıyız


Vücudumuz Yağ Kaybetmekten Hoşlanmıyor Zayıflama Hızı Düşüyor
Vücüdumuz yağ kaybetmekten hoşlanmıyorda ondan. Genetik kodlarımız fazla yağları enerji rezervi olarak algılıyor ve herhangi bir açlık / kıtlık halinde hayatta kalmanın garantisi olarak görüyor.

İşte bu nedenle kiz yağ vermeye devam ettikçe vücüdunuz yağ kaybını önleme tedbirlerini birer birer devreye sokuyor.

Aslına bakılırsa diyet programlırının ilk haftalarında verilen kiloların çoğu su ve kas dokusu kaybıdır. Yağ kaybı başladığında kilo vermede yavaşlar.

Çünki siz kilo verdikce durumunu tehlikede gören metebolizma hızını düşürüyor. Bu düşme bazen yüzde 50 leri bulabiliyor.

Çünki vücudunuz kıtlık ile rejim arasındaki farkı anlayamıyor. Kıtlık genlerimizin milyonlarca yıllık problemi , diyet yapmaksa son 50 yılın modası .

Bu nedenle diyet yapmak genetik olarak yağlanmak üzere kodlanmış vücüdunuz için kazanılması çok güç bir savaştır.

24 Ekim 2011 Pazartesi

Zayıflamak Yağ Yakmakla Sağlanır Vücut Yağları Nasıl Yakılır


Yağ yakma planı

Yaş ilerledikçe yağlardan kurtulmak daha zorlaşır. Özellikle 40'lı yaşlarda sadece diyet yaparak kilo vermek çok zor olur ve sevdiğiniz şeyleri yiyememek ayrı bir eziyet olur. Peki ne yapmalısınız?

Öncelikle bunlara dikkat edin

Metabolizmanız yavaş çalışıyorsa hızlandırmak için 3 ay boyunca düzenli Egzersiz yapın. Sadece yağ yakarak ve kaslarınızı koruyarak zayıf kalın.

Zayıflamak için 3 büyük öğün yerine 5 ufak öğünde yemek yiyin. Böylece kan şekeriniz dengesiz yükselip düşmediği için çok fazla tüketmezsiniz.

Her gün düzenli yürüyüşler yapın. Merdivenleri kullanın. Kendinizi motive etmek için aynalara, TV kumandasına, bilgisayarınıza daha fazla aktivite ekleyin.

Açlık hormonlarınızı durdurun. Egzersiz yapmadan önce atıştırın. Bu kan şekerinizin düşmesini engeller, doygunluk hissi verir. Bir kase yoğurt ya da muz gibi 100 kalorilik bir atıştırmalık 20-30 dakikalık Egzersiz için idealdir.

Yediklerinizi yazılı görmek iştahınızı azaltabilir. Gün boyunca yediklerinizi not edin ve kalorili olanları sağlıklı besinlerle değiştirin.

İşte yağ yakma planınız

Her gün yapmanız gerekenler

Ne kadar yürüdüğünüzü ölçün ya da hesaplayın

Yaklaşık 300 kalorilik atıştırmalık tüketin

Yemekten önce ne yediğinizi yazın

Günde en az 8 bardak soğuk su için

Haftada 3 kere yapmanız gerekenler

Ağırlık kaldırın, kaslarınızı hareket ettiren göğüs Egzersizleri gibi hareketler yapın

Sıkılaştırma ve güçlenme Egzersizleri ile normal egzresizler arasında 20 dakikadan fazla ara vermeyin

Hangi Egzersizi yapmak isterseniz onu yapın.

Egzersize başlamadan önce kan şekerinizin düşmemesi için atıştırın.

Egzersizi yemekten önce yapın. Egzersiz bittikten yarım saat sonra yemek yiyin.

Kalp atışlarınızı takip edin ve kaydedin.

Haftalık yapmanız gerekenler

Her Pazartesi yaptığınız Egzersizi değiştirin. Bir hafta kol ve bacak, bir hafta göğüs Egzersizleri gibi farklı Egzersizler yapın.

Dışarıda enerji harcamanızı sağlayacak Egzersizler planlayın.

23 Ekim 2011 Pazar

İbrahim Saraçoğlu'ndan Zayıflatan Öneriler Formüller


İbrahim Saraçoğlu Zayıflamak İsteyenler İçin Mucize Formül

Sofraya oturmadan 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız. 10 dakika sonra tokluk hissi artacaktır. Daha az yemek yersiniz.

Diyet yapanların özellikle yemesi gerekir. Açlık duygusana fren yaptıran dereotudur. Hatta yemek arasında da yiyebilirsiniz. İştahınızın yavaş yavaş kalktığını görürsünüz.

Göreceksiniz ki iştahınız daha erken kapanacak ve doygunluk duygunuz daha erken gelecektir.

21 Ekim 2011 Cuma

Zayıflamak İçin Kaç Kalori Almalıyız


Zayıflamak İçin Kaç Kalori Almalıyız
Bunun için illaki kalori hesaplamanıza gerek yok. Kendinizi şişman hissediyorsanız, hiç zorlanmadan çok basit bir yöntemle zayıflamanız mümkün. Nasıl mı? Günlük 500 kalori vererek.

500 kalorinin 250'sini besinlerinizden kısarak, 250'sini ise bir saat yürüyüş yada sevdiğiniz bir sporu yaparak vereceksiniz. Gülük tükettiğiniz ekmeği iki dilim azaltarak, çayınızın şekerini yarıya indirerek ve günlük aldığınız tatlıyı yarıya indirerek yapabilirsiniz.

Ama kalori hesabıyla zayıflamak istiyorsanız. Normal bir insanın günlük kalori ihtiyacı her kilo için 20 kaloridir. Hareketli bir insan buna 500-600 kalori daha ekler.

Örneğin; 60 kg olan bir kişinin zorunlu alması gereken kalori 60x20=1200 kaloridir. Bunuz üzerine aktivite durumuna göre 500-600 kalori daha ekleyebilir. Sizde zorunlu almanız gereken kaloriyi hesaplayarak bulun, bunun altına düşmeyecek şekilde kalori azaltarak zayıflayın.

20 Ekim 2011 Perşembe

Zayıflamanın Püf Noktaları Zayıflamanın Kuralları


Spor yapıyorum ve spor performansımı beslenmeyle nasıl daha olumlu hale getirebilirim:

Spor yaparken günlük beslenmeyle alınan kalori miktarı diyetin karbonhidrat ve protein içeriğini ve vücudun etkin bir şekilde kullanmasına olanak sağlar.

Böylece spor performansının artmasında en etkin ve emin yol sağlanır. Doğal besinler sadece yaşamsal besin maddelerinin alınmasında değil aynı zamanda sağlıklı yaşamın devam ettirilmesinde de oldukça önemlidir. Sporda performansı etkileyen tek besin yoktur.

Ancak az yağlı süt ve yoğurt, portakal gibi sitrik asidi yüksek meyveler, ıspanak, semizotu, karnabahar ve lahana gibi sebzeler özellikle kabuğuyla pişirilen patates, kepekli tahıl ürünleri, kahvaltılık tahıl gevrekleri ve az yağla pişirilmiş makarnayla pilavlar, spor yapan kişinin performansını artırır.

Spor yapılan günlerde bu besinleri ana ve ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Ayrıca kan şekerinin düşmesi ve performansı olumsuz yönde etkileyeceğinden spor süresince bir enerji içeceği içilebilir. Bu sayede hem oluşan sıvı kaybı önlenir. Hem’de terlemeyle kaybolan bazı minerallerin tekrar vücuda alınmasıyla, yorgunluk engellenir.

Kilo verirken en çok zorlandığım konu akşam yemeğinden sonraki atıştırmalarım. Bunları sağlıklı besinlerden hangileriyle değiştirebilirim. Hem doyurucu olan hem’de kilo aldırmayan ne yiyebilirim:

Zayıflama sırasında birçok kadının korkulu rüyası atıştırmaların nasıl dengeleceğini bilmemektir. Gün boyunca diyete uyan kişi akşam yemekten sonra kaçamağa başlar. Bu alışkanlığı sağlıklı beslenme yöntemlerine doğru çekmek, kalori alımını artırmadan kilo vermeye devam sağlayabilir. Gün boyunca yapılan diyeti bozmamak için, çoğu kadın akşamları grissini, galeta ve etimek gibi kalrisi olmadığını düşündüğü besinleri tercih etmektedir.

Bu çok yanlış bir davranıştır. Çünkü yüksek ısıda gevrek haline getirilmiş olan bu besinlerin içerdikleri nem oranı azaldığından kuru ağırlıklarındaki kalori miktarları artmakta ve enerji yoğunluğu yüksek besinler haline gelmektedir.

En doğru ve doyurucu atıştırmalıklara beyaz leblebi, soyalı lebleli, havuç dilimleri, taze sıkılmış domates suyu ve az yağlı sütle hazırlanmış latte’yi örnek verebiliriz.

Kilo vermek için diyet mi daha etkindir. Yoksa yapılan fiziksl aktivite mi

Tek başına diyet kilo vermede en etkin yoldur. Ancak tek başına yapılan fiziksel aktive’de azda olsa kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Örneğin normal beslenen ve kilo vermek için herhangi bir özel beslenme uygulamayan bir kadın günde ortalama yediği yiyeceklerden gelen kaloriyi 500 kalori kadar azaltırsa haftada ortalama 500 ile 900 gram kadar kilo verir.

Buna karşılık beslenmesinde hiçbir şey değiştirmeyen bir başka kadın günde ortalama 70 dakika kadar yürüyüş yaparsa tek başına fiziksel aktiviteyle sadece 150 grama kadar kilo verebilmektedir. Diyet ve fiziksel aktivite bir arada yapılırsa bunlar birbirleriyle olumlu yönde etkinleşir ve en etkin kilo verme böyle sağlanır.

19 Ekim 2011 Çarşamba

İç Bacak Ve Kalça Sıkılaştırma Yöntemleri Yolları Hareketleri


Kalça Popo ve İç Bacakları Sıkılaştırma Egzersizi

Hazırlık  
1.Kollarınız yerde yanda, ayaklarınız bitişik, sırtüstü uzanın.Kalçanız düz olsun 
2.Bacaklarınızı yukarı kaldırın ve dizlerden bükün ayak tabanlarınız birbirine bitişsin. (Tıpkı bir kurbağa gibi)  


Uygulama  
1.Ayak parmaklarınız 45 derece dışa dönük biçimde bacaklarınızı yana doğru mümkün olduğu ölçüde açın. (kalça yerde ve düz)  
2. Bacakları  yanlara açarak biraz zorlayın.İç bacaklarınızın ve kalçanızın sıkıştığını hissedin  
3. Bacaklarınızı İlk resimdeki pozisyona getirin. 4.Hareketi 15 defa tekrarlayın

Bölgesel Vücut Yağlarını Nasıl Eritiriz


Bölgesel Vücut Yağları Eritme
Diyet uygulayıp dikkatli beslensek de, spor yapsak da vücudumuzun bazı bölgelerini bir türlü inceltemeyiz. Karındaki yağlanma, kalçalardaki fazla yağlar, üst bacaklardaki yağlanma, bel bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak özellikle zordur. Bu gibi durumlarda devreye bölgesel zayıflama yöntemleri girer.

Liposuction: Vücudumuzda belli bölgelerde toplanan yağların vakum yöntemi ve ince metal borular kullanılarak alınmasıdır. Burada amaç vücuda daha orantılı bir form kazandırmaktır. Artık günümüzde yağ alınacak bölgelere lokal anestezik ve kanamayı azaltan ilaçlı serumlar enjekte edilerek; yağların daha kolay çekilmesi sağlanabiliyor. Son zamanlarda bu yöntem ayakta da uygulanmaya başlandı. Opt. Dr. Uğur Dikmen hasta ayakta tedavi edildiğinde yer çekiminden dolayı sonucun hemen görüldüğünü belirtiyor.

Avantajı: Bölgelerdeki yağ hücrelerinin sayısı azaltıldığı için, ileride kilo alınsa bile yağlar bu bölgelerde toplanmıyor.

Dezavantajı: Ameliyat sonrasında derinin yeni cilde adapte olması için 2-3 hafta boyunca elastik korse giymek gerekiyor. Ödem ve morlukların geçmesi 3-2 hafta, şişliklerin inmesi ise 6-8 hafta sürüyor.

Mezoterapi: Hem bölgesel zayıflama, hem de selülit tedavilerinde kullanılan bir yöntem. Deri altına doğal bileşenlerden elde edilen yağı eritecek ve dolaşımı düzenleyecek bir karışım, çok ince iğneler yardımıyla enjekte ediliyor. Bu karışım sıkışmış yağ hücrelerini rahatlatırken, onları tekrar kullanılabilir hale getiriyor. Liposuction’la karıştırılmaması gereken nokta mezoterapinin cerrahi bir işlem olmamasıdır.

Avantajı: Seanslar 10 dakika sürelidir; dolayısıyla kısa sürmesi ve hızlı sonuç alınması açısından oldukça avantajlıdır. Ayrıca, enjekte edilen karışımın içeriğinde vitamin, mineral ve antioksidan olduğundan cilt de düzelme ve gençleşme sağlanır.

Dezavantajı: Kişi kendine dikkat etmez ve kilo almaya başlarsa, aldığı kiloların yine aynı bölgede toplanma ihtimali vardır. Çünkü bu operasyonla yağ hücresi ortadan kaldırılmamıştır.

Lipoliz: Yağ hücrelerinin tamamen deforme edilerek ortadan kaldırılması ya da yağ içeriğinin dışarıya çıkartılması yöntemidir. İlaç eritme yöntemi ile uygulanan lipoliz ile her bir bölgedeki yağı belli bir doğrultuda eritmek ve metabolizmaya dahil etmek mümkün. Özünde soya bulunan ilaç çok ince iğneler yardımı ile belirli bölgelere enjekte edilir ve bu sayede yağ hücrelerinin erimesiyle birlikte vücutta daha fazla yağın yakılması sağlanır.

Avantajı: Cerrahi bir operasyon istemeyenler veya çok fazla vakti olmayanlar için idealdir. Ayrıca en büyük avantajı hiç acı çekilmeden gerçekleşen bir uygulama olmasıdır.

Dezavantajı: Geçici olarak şişkinlik, hassasiyet, kaşıntı ve morarma olabiliyor. Ama bu şikayetler 2-3 gün içinde geriliyor.

Karboksiterapi: Karbondioksitin cilt üzerine olumlu etkilerinden yola çıkılarak geliştirilen bu yöntemde deri içi ve altına özel bir cihazla saf karbondioksit gazı verilerek, dolaşımın ve dokudaki bölgesel metabolizmanın hızlandırılması sağlanıyor. Tedavi sonucunda damarlar genişliyor, bölgeye giden kan akışı hızlanıyor, kolajen ve elastin sentezinde hızlanma oluşuyor. Karbondioksit vücuttan hızlı bir şekilde uzaklaştırılarak yağ yakımı artırılıyor.

Avantajı: Hızlı, rahat, etkili ve cerrahi olmayan bir yöntem olması nedeniyle özellikle bölgesel zayıflama, çatlak ve selülit tedavisinde tercih edliyor.

Dezavantajı: Uygulama sonrasında 30-60 dakika süren bir şişlik hissi olabiliyor; ama bu şişliği işlem sonrası hafif bir yürüyüşle ortadan kaldırmak mümkün.

Ultrashape: Ultrashape istenmeyen yağ hücrelerini ultrason teknolojisi ile parçalayan ameliyatsız, iğnesiz bir tedavi yöntemidir. Ses dalgaları ile deri altındaki yağ hücrelerini parçalar ve kalıcı bir incelme sağlar. Ultrason dalgası, seçilen vücut bölgesindeki yağ hücrelerini hedefler ve çevre dokulara zarar vermeden yağları yok eder. Uygulama yaklaşık bir buçuk saat sürer, 3 haftada bir tekrar edilebilir ve genellikle 1-4 seans yeterlidir. Her seansta 2-4 cm çevresel incelme sağlar.


Avantajı: Ameliyatsız, iğnesiz ve acısız bir yöntem olduğu gibi, sonrasında bir iyileşme süreci yok ve uzman takibi gerektirmiyor.

Dezavantajı: Uygulamanın bir buçuk saat sürüyor olması vakit ayıramayanlar için zorluk olabiliyor.

ediyetisyen.net

18 Ekim 2011 Salı

Bölgesel Yağ Yakmak İçin Hızlı Hareket Edin


Bölgesel Zayıflamak İçin Sık Ve Hızlı Hareket Edin Yağ Yakın
Bölgesel zayiflama hareketleri yaparken bunu not edin. Sık hareketler yağ yakar ve yavaş ama ağır hareketler kas yapar. Onun için genelde erkekler böglesel hareketleri yavaş ve ağırlıkla yapmalılar. Bayanlar ise hızlı ve ağırlıksız yapmalılar. Aksi taktirde bacaklardan yağ gitti derken bacaklarınız kalın kalacakltır. Çünkü yağ yerine kas gelir. Kas yağda iyidir ama amacınız zayıf ve kibar görünmek değil midir.

7 Ekim 2011 Cuma

Zayıflamak İçin Günde Kaç Saat Yürümeliyiz


Akıllı yürüyüşler

Yürümek önemli, evet biliyoruz. Ama aklımıza birçok soru takılıyor. Ne kadar yürümeliyim, hızlı mı olmalı, yavaş mı olmalı, geri geri mi olmalı, koşar adım mı? Ya da kilo verebilmek için nasıl yürümem gerekir gibi...

Sağlık için yarım saat

Uzmanlar, yetişkinlerin günde en az 30 dakika, çocukların ise 1 saat aktif olmaları gerektiğini belirliyor. Her gün olmasa bile haftanın 4-5 günü yapılması zorunlu. Bu seviyedeki bir aktivite, ortalama 150 kalori yakılmasını sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalık riskini azaltır. Tabii eğer extra şekerlemeler, tatlılar, börekler atıştırarak, attığınız toksinleri fazlasıyla yerine koymazsanız. Yine de ne olursa olsun, hareket kilodan bile önemlidir!

Tempo önemli

Kilo kaybı ve vücudun yeniden şekillendirilmesi ise ayrı bir konudur. Kilo vermek istiyorsanız, haftanın 4-5 günü birer saatlik yürüme programı yapmanız gerekir. Bu süre içinde sizi zorlamayan ortalama bir tempo ile yürümek, birikmiş yağları eritmenize yardım eder, metabolizmanızı hızlandırır ve daha fazla kas yapmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda sizi her türlü kalp ve damar hastalığından da korur. Beslenme şeklinizi değiştirmeseniz bile, bu aktivite extradan 300 kalori harcamanızı sağlar ki, bu 6 ayda 4 kg verebileceğiniz anlamına gelir. Yediklerinize biraz dikkat edip daha sağlıklı beslenirseniz ve gerektiği kadar su içerseniz, bu hayal değildir.

Yürüyüşe başlarken, her şeyden önce, kaslarınızı uykudan uyandırmalı ve biraz hareket ettirerek mahmurluğunu atmasını sağlamalısınız. 5-10 dakika kadar yavaş bir tempoda yürürseniz kaslarınızı uyarmış olursunuz. Anlarlar ki öyle uyuşuk uyuşuk oturamayacaklar, stoklarındaki şekerleri yakmaya başlamaları gerekecek ve o da yetmezse yedekteki yağ depolarını yardıma çağırmak zorunda kalacaklar.

6 Ekim 2011 Perşembe

Zayıflamak İstiyorum Nasıl Zayıflarım


Zayıflamak İstiyorum diyorsanız İşte birkaç tavsiye:

* Ekmek, yağ ve hamur işlerinden uzak durun. (En zor madde bu galiba)

* Doğal besinleri tercih edin.

* Salata ve meyve yemeğe özen gösterin.

* Masadan doymadan kalkın, porsiyonları azaltın. Masadan kalkınca 5-10 dakika doymadığınızı hissedeceksiniz ama daha sonra aç olmadığınızı anlayacaksınız.

* Kola yerine meyve suyunu veya çayı tercih edin.

* Hırsınızı ve başarma azminizi kaybetmeyin.

* Tatlı olarak meyveyi tercih edin.

* Çorbaları masanızdan eksik etmeyin.

* Kendinize haftada bir günü “serbest gün” ilan edin. O gün canınız ne çektiyse rahatça yiyebilirsiniz.

* İçkilerden şarabı tercih edin. (İçmiyorsanız daha iyi)

* Akşam 20:00'den itibaren kesinlikle bir şey yemeyin ve atıştırmayın. Çay, meyve suyu tabii ki serbest.

* Her gün koşmaya çalışın. İnanın göründüğü kadar zor değil. Akşamları duş dahil yarım saatinizi almayacaktır. Koşamıyorsanız yürüyüşe çıkın. Ancak yürüyüş koşu kadar etkili değildir. Yürüyüş yapanlar yürüyüş süresini 45 dakika civarından tutarlarsa yeterli olur.

* Kendinizi motive edin. Haftada bir tartıya çıktığınızda zaten motive olacaksınız.

Gördüğünüz gibi birkaç besin maddesi hariç hiçbir şey yasak değil. Kendinizi kurallara kitaplara bağlamayın. Bu maddeler hiçbir kitap veya kişiden alınmış değildir. Başarmak için ihtiyacınız olan tek şey içinizdeki azimdir.

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Sevgiler...

5 Ekim 2011 Çarşamba

Kilo Almamak İçin Günde Kaç Kalori Almalıız

Kilo Almamak İçin Günde Kaç Kalori Almalıız, Günde Kaç Kalori Alırsak Kilo Almayız, günde kaç kalori alırsak kilo almayız, günde kaç kalori alırsam zayıflarım, günde kaç kalori alınmalı, günde kaç kalori alınmalıdır, günde kaç kalori almak gerekir, günde kaç kalori almak lazım, günde kaç kalori almalıyız, günde kaç kalori almalıyım, günde kaç kalori almak gerekir, günde kaç kalori alınmalı, günde kaç kalori alırsak kilo almayız zayıflamak için, günde kaç kalori alırsam kilo eririm, günde kaç kalori alınmalı incelmek için, günde kaç kalori alınmalıdır zayıf olamak için, günde kaç kalori almak gerekir kilo vermek için, günde kaç kalori almak lazım şişmanlamamak için, günde kaç kalori almalıyız incelmek için, günde kaç kalori almalıyım zayıf olmak iin, günde kaç kalori almak gerekir kilo vermek içn, günde kaç kalori alınmalı incelmek içn.

Günde Kaç Kalori Alınmalı, Günde Kaç Kalori Almalıyım?

Günlük kalori ihtiyacı kişinin kilosuyla alakalıdır. Yani zayıf bir kişinin günlük ihtiyacı olan kalori miktarı ile şişman bir kişinin günlük ihtiyacı olan kalori miktarı eşit değildir.

Kişinin vücudundaki her bir kilo için yaklaşık olarak günlük 20 kalori alması gerekmektedir. Eğer kişi günlük aktivitelerinde hareketli bir yapıya sahipse kilosuna bağlı olarak aldığı kalorilere ek olarak yaklaşık olarak 500-600 kalori daha almaldır.

Buna göre ortalam 60 kg ağırlğındaki bir kişi; 60x20= 1200 kaloriyi kesinikle almalı. Aktivite ve klosuna bağlı olarak, buna 500-600 kalori ekleyerek günlük alması gerekn kaloriyi karşılamalı. Sonuç; 1200+500= 1700 ya da 1200+600=1800 kalorı almalıdır.

Yukarıda saydığımız kalori miktarı kilosundan memnun olan biri herhangi bir şekilde kilo vermeyi düşünmeyen bireyler için geçerlidir. eğer kişi dengeli beslenerek sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsa yukarıdaki hesaplanan kalori miktarından yaklaşık olarak 500 kalori daha az almalıdır. Fakat kişinin yiyeceklerinden kısıntı yaparak ihtiyacı olan kalori miktarından 500 kalori birden kısabilmesi yorucu bir süreçtir. Bu nedenle kişiyi bunaltmamak için uzmanların tavsiyesiyle günlük alınan miktarı 250 kalori düşürmek ve kalan 250 kalorinin ise hareketlerle yakılmasını sağlamak daha kolay bir yol olacaktır.

4 Ekim 2011 Salı

Kesin Zayıflama Yöntemleri Yolları Önerileri Nelerdir


Kesin Zayıflama Yöntemleri

Gerçekten kilo verip zayıflamak istiyorsanız öncelikle bunu gerçekten yapmak istediğinize kendinizi ikna etmelisiniz. Ardından son derece kararlılıkla ve önce kendinize dürüst olarak uygulayacağınız bir diyet programı tercih etmelisiniz.

Bilmelisinizki en sağlıklı ve en etkili diyet yöntemi spor ile desteklenerek düzenli ve uzun süreli uygulanan diyettir. Kesin zayıflama yöntemi başlığı ile sizlere sunulan diyet ilaçları ve bitkisel ürünler yalnızca birer yardımcıdır ve sizin kararlılığınızla başaramadığınız iştah ve yeme isteğine karşı direnci sağlamaktadırlar.

Ancak yan etkileri nedeniyle kimi zaman çok olumsuz sonuçlar doğurabilmekte ve kimi zaman kişilerin daha fazla kilo almalarına sebep olabilmektedirler.

Zayıflamak İsteyenlere Altın Öğütler


Bilimsel Zayıflama Nedir ?

Duyduğunuz tüm diyetleri bir kenara bırakın ve bu haberi okuyun…

Zayıflama yöntemleri ve diyetler hakkında ağızdan ağza dolaşan, yıllardır uygulanan çeşitli yöntemler var. Ancak bunların bir kısmının bilimsel gerçeklerle yakından uzaktan ilgisi yok.

Beslenme Uzmanları, zayıflamak isteyenlerin diyet ürünler, tatlandırıcılar ve sabahları aç karnına içilen maydanoz suları ile ilgili yaptıkları yanlışlara dikkat çekerek, bu konudaki sorularıı yanıtladı…

Yemekler nasıl pişirilmeli ki, kilo almaya davetiye çıkarılmasın?

“Kızartmalardan kaçınalım” diyoruz ama sadece haşlama mı sağlıklı? Sadece haşlama yemek zorunda değiliz. Yemeklerimizi fırında ızgarada ya da tencere yemeği olarak tüketebiliriz (sotelemeden). Ama kızartmalardan kaçınmak gerekiyor. Çünkü kızarttığımız her şey (et, sebze) yüksek oranda yağ çekiyor. Yani, yediğimiz yemekle birlikte bolca yağ içiyor gibi oluyoruz.

Yemeklerimizde hangi yağı kullanalım?

Zeytinyağı sağlıklı diye biliyoruz, ancak en az diğer yağlar kadar o da kalorili… Yemeklerimizde kullanacağımız yağ sıvı olmalı. Tereyağı ve margarinleri hayatımızdan çıkarmalıyız. Sıvıyağı kullanırken de ölçüsüne dikkat etmeliyiz. Katı yağın da sıvı yağın da kalorisi aynıdır ve bir tatlı kaşığı yağ 45 kaloridir. Sıvıyağı kullanmanın en doğru yolu ise, zeytinyağı veya fındık yağından bir ölçü, diğer sıvıyağlardan da bir ölçü karıştırarak kullanmaktır. Böylece, yağ dengesini yakalamış oluruz.

Akşam yemekleri için ideal saat kaç? Daha sonra bir şey yenmemeli mi?

Akşam yemeği mümkün olduğu kadar erken saatlerde yenmelidir. Mesela 18.00 ile 19.30 arası olabilir. Daha sonrasında ise, sadece bir ara öğünle yemek yeme işlemi bitirilmelidir. Bu öğünde ise, kişiye göre bir meyve, süt vb hafif gıdalar tüketilebilir. Yatmadan en az iki saat önce tüm yeme işlemleri bitmelidir.

Ailede bir kişi diyet yapıyorsa, diğer fertler bu kişiye nasıl yardımcı olabilir? Herkes diyete göre mi beslenmeli?

Diyet yapmak ’sağlıklı beslenme’ anlamına gelir. Bu nedenle, evdeki herkes rahatlıkla diyete göre beslenebilir. Diyet için her zaman ‘kişiye özeldir’ deriz. Kişilerin yaşam tarzına, alışkanlıklarına göre düzenlenen bir diyette, ev halkı için fazla bir değişiklik olmayacaktır.

Damak zevkimizin ve beslenme alışkanlıklarımızın küçük yaşlarda şekillendiği göz önüne alınırsa, çocuklara tatlıyı sevdirmemek mi gerekir?

Ailenin beslenme şekli, çocuğun alışkanlıkları konusunda etkilidir. Çocukları tatlıyla ödüllendirmemek, tatlıya yöneltmemek gerekir. Hiç kimsenin doğrudan tatlıya ihtiyacı yoktur. Tatlıdan almamız gerektiğini savunduğumuz şekeri, ekmek veya ekmek yerine geçen karbonhidrat grubundan da alabiliriz.

Pek çok diyetin mönüsünde soda yer alıyor. Günlük soda tüketimi ne kadar olursa, zararlı değildir?

Açıkçası diyetlerde pek soda içilmesi taraftarı değiliz. Çünkü sodadan aldığımız mineralleri sadece sağlıklı beslenerek de yeterli miktarda alabiliriz. Ayrıca, içerisinde bulunan yüksek orandaki sodyum (Na) yüzünden, fazla miktarda tüketilen soda ile vücutta fazla sodyum birikimi oluşabilir. Bu da tansiyon hastaları için istemediğimiz bir durumdur. Zaten toplumumuzda tuz tüketimi gereğinden fazla olduğu için ayrıca bir tuz yüklemesine gerek yoktur.

Pek çok kişi zayıflamak için aç karnına maydanoz suyu, limon suyu içiyor. Bu yöntemlerin bilimsel bir açıklaması, dayanağı var mı?

Kesinlikle yoktur. Maydanoz suyunun diüretik, yani idrar söktürücü olduğu bilinmektedir. İnsanlar vücutlarından idrar çıkışı olduğunda, şişkinlikleri azaldığı için zayıfladıklarına inanır. Limonun ise, bağırsakları çalıştırıcı etkisi vardır ama zayıflatıcı özelliği yoktur. Sabahları aç karnına içilen sıcak ya da soğuk suyun da zayıflatıcı özelliği yoktur.

Kişinin tuvalet alışkanlıkları kilosu üzerinde etkili midir? Kabızlık sorunu olanlar şişmanlıktan daha mı çok yakınır?

Kişinin tuvalet alışkanlığı kilosuna etkin olabilir. Kabızlık bazı metabolik hastalıkların göstergesi olabilir. Bu nedenle, bu hastalıklar tedavi edilmediğinde kabızlık devam eder ve metabolizma yavaşlar. Kilo verimi azalır.

Kişi kilo aldığı halde beden ölçüsünü koruyorsa, bu şişmanlık adına endişe edilecek bir durum değil midir?

Kilo alınıyorsa, beden ölçüsü önemli değildir. Beden hemen etkilenmeyebilir. Kilo alımı sadece bir işarettir. Dikkat edilmesi gerekir ve sebebi araştırılmalıdır.

Diyet ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz?

“Nasıl olsa diyet ürün… Kilo aldırmaz” düşüncesiyle gerekenden fazla tüketilebiliyorlar… Diyet ürünler sadece zengin lif kaynaklarıdır. Yani, yüksek miktarda kepek ya da yulaf içerirler. Ama bunun yanı sıra, az miktarda da olsa içlerinde yağ ve un bulunur. Yani, kısaca ekmek yerine geçerler. Diyet ürünler yenildiklerinde kilo verdirmez, sadece tokluk hissi yaratırlar. Örneğin, yarım paket diyet kepekli bisküvi bir ince dilim ekmeğe eşdeğerdir. Fazla tüketildiklerinde kilo yapabilirler.

Tatlandırıcı kullanımında bir sınırlama olması gerekli mi?

Tatlandırıcı kullanımını ben pek önermiyoruz. Çayı ve benzeri tüm içecekleri şekersiz içmek en sağlıklısı. Ama bazı kişiler ‘ben şekersiz yapamam’ derlerse, o zaman tatlandırıcı öneriyoruz. Tatlandırıcı kullanımında tatlandırıcı maddenin türü çok önemlidir. Özellikle sakarin içeren tatlandırıcılar değil de, aspartam içeren tatlandırıcılar kullanılması önemlidir.

Zayıflama Kuralları Zayıflama Yöntemleri Zayıflama Yolları Zayıflama Önerileri


ZAYIFLAMANIN KURALLARI
İşte uzmanların önerdiği, ünlü isimlerin hızlı kilo vermelerini sağlayan püf noktaları..

- Karbonhidratlar ile yağlı gıdaları karıştırmayın.
- Yarım saat yürüyün ve 5-10 dakika ağırlık çalışın.
- Mutlaka kahvaltı edin.
- Fındık yiyin ancak fazla kaçırmayın.

- Regl döneminden 2 hafta önce egzersiz yapmaya başlayın.

- Stresi hayatınızdan uzak tutarak daha az tatlı yiyin.

- Proteinli gıdalar tüketin.

- Zayıflığına dikkat eden kişilerle arkadaşlık edin.

- Bol bol ağırlık kaldırın

- Diyet yapmayan arkadaşlarınızla yemek yiyecekseniz programınıza sadık kalarak ilk siz sipariş verin.

- Dengeli ve düzenli beslenin.

- Uzun süre diyet içecek tüketmek kilo aldırabiliyor. Bu nedenle tüketmeyin.

- Kendinize güvenin, metabolizmanız hızlı çalışsın.

- Düzenli uyuyun.

- Tabağınızdakilerin 1/4'ünü bitirdikten sonra 20 dakika ara verin. - Bol su için.

- Diyetinize uygun yiyecekleri seçin, içindekileri dikkatli okuyun.

- Günde iki kez yağ oranı düşük süt ve süt ürünleri tüketin

- Diyet yaparken sert, çiğnenmesi zor besinleri tercih edin.

- Yemekten önce sirke için.

- Yiyecekler ayırmayın.

- Greyfurtun kokusu göbek çevresi yağın yakılmasını hızlandırıyor. Greyfurt koklayın.

- Yemek yememek için kendinizi oyalayın.

Son Yazılar