31 Temmuz 2012 Salı

Karnım Açlıktan Kazındığında Bunu Nasıl Giderebilirim

Karnım açlıktan kazındığında bunu nasıl giderebilirim
Bunu tamamen geçiremezsiniz; fakat kendinize en zararsız biçimde üstesinden gelebilirsiniz. Bunun için, diyetisyenlerin belirledikleri stratejilerden birini deneyebilirsiniz. Dilediğiniz yiyecekten ufak miktarlarda yiyerek açlığınızı gidermeye çalışın. Canınızın çektiği yiyeceklerin benzer diyet versiyonlarından deneyin. Hala açlığınızın önüne geçemediyseniz, arkadaşlarınızla birlikte olmayı ve açlığınızı aktivitelerle unutmayı deneyin.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Ayak Bilekleri Şişenler Ve Su Toplayanlar İçin Bitkisel Çözüm


Ayak bileklerinde şişmeye bitkisel müdahale
Yumuşak dokularda olağandışı miktarda sıvı birikmesi, özellikle ayak bileklerinde olmak üzere şişme yapar. Ödem adı verilen durumun altında, kalp hastalığı gibi tıbbi tedavi gerektiren gizli bir hastalık yatıyor olabilir. Bununla birlikte yaşam tarzında yapılacak değişiklikler ve evde uygulanacak tedaviler sıvı birikimini azaltmakta ve semptomları rahatlatmakta genellikle önemli bir rol oynayabilir.

Ayak bileklerinde yaralanmadan başka bir nedenle meydana gelen şişmelere, kan ve vücut hücrelerindeki sıvı seviyelerinin normal dengesinin bozulması neden olur. Bu denge bozukluğu, kılcal damarlardaki kan basıncı normalin üzerine çıkınca suyun etrafındaki dokulara sızmasından kaynaklanır. Uzun zaman ayakta durmak veya oturmak, fazla tuz tüketmek, adet öncesinde veya hamilelik süresince hormon seviyelerinin değişmesi de ayak bileklerinin şişme ihtimalini artırır. Şişme bazen varis, böbrek problemi, kalp veya dişer bir damar hastalığı, yüksek tansiyon veya preeklampsi (hamilelik sırasında yüksek tansiyon ve sıvı birikimi) gibi bir hastalığın belirtisi de olabilir.

Şişme için genel önlemler
Her gün yarım saat egzersiz yapın. Egzersiz kan dolaşımını hızlandırır ve sıvının ayak ve bacaklarda birikmesini engeller.
Kılcal damarların duvarlarını güçlendirmek için C vitamini ve flavonoid bakımından zengin yiyecekler tüketin.
Tuz tüketimini azaltın.
Uzun zaman oturur veya ayakta durursanız, baldır kaslarınızı sık aralıklarla kasın. Bu hareket kanı baldır damarlarından yukarıya doğru iter ve bileklerin şişmesini önler.

Aromaterapi
İçine altı damla ıtır çiçeği yağı, altı damla limon yağı veya üç damla biberiye yağı ( hamileliğin ilk 20 haftasında biberiye yağı kullanmayın) damlattığınız ılık küvet suyuna oturup yıkanın.

Bitkisel ilaçlar
Karahindiba yaprakları ve civanperçemi karışımının, ılık ile soğuk arası bir sıcaklıkta hazırlanmış çayından günde 1-2 bardak için.

Ne zaman tıbbi yardım gerekir?
Semptomlarınız ağırlaşır veya iyileşmeye doğru bir gidişat görülmezse.
Semptomlar yeni bir ilaç almaya başladıktan sonra ortaya çıkarsa.
Yalnızca tek bir bilekte şişme varsa.
Kasıkta veya alt karın bölgesinde bir şişlik veya hassasiyet varsa.
Nefes darlığı varsa.
Hamileyseniz.
Bacakta veya ayakta uyuşukluk ya da karıncalanma varsa. saglikraporum.com

13 Temmuz 2012 Cuma

Günde 8 Bardak Su içmek Neden Önemli

Günde 8 Bardak Su içmek Neden Önemli
Vücudumuzda oluşan en temel kimyasal reaksiyonların tümü suya gereksinim duyar. Su; sindirimde, metabolizmanın düzenlenmesinde, vücut ısısının ayarlanmasında, kan basıncında ve fitness performansında direkt etkilidir.

10 Temmuz 2012 Salı

Hangi Yiyecekler Kolestrolü Düşürür

Hangi Yiyecekler Kolestrolü Düşürür
Lif bakımından zengin sebzeler, sözgelimi yulaf, fasulye ve soyalı besinler, kolesterolü düşürüyor. Bunlar, kandaki kolesterol miktarını dengeleyici özelliğe sahip bulunuyor. Kolesterolünüz yüksekse, özellikle az yağ içeren bir diyet yapmalısınız. Aldığınız yağ miktarını azaltmak için meyve ve sebze ağırlıklı öğünler yemelisiniz ve kırmızı eti azaltmalısınız. Ayrıca süt ve süt ürünlerinden de yağsız olanları tercih etmelisiniz.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Yüksek Tansiyon Problemi Olmayanlar Tuza Dikkat Etmeli Mi

Yüksek Tansiyon Problemi Olmayanlar Tuza Dikkat Etmeli Mi
Yüksek tansiyonunuz olsun ya da olmasın tuz, şeker ve un, üç zararlı beyazdan uzak durmak gerekir. Tansiyon hastaları başta olmak üzere herkesin tuz uzak durması gerekir..

8 Temmuz 2012 Pazar

Karbonhidratlar Neden Egzersiz İçin Büyük Önem Taşır

Karbonhidratlar Neden Egzersiz İçin  Büyük Önem Taşır
Vücudumuzda glikojen olarak depolanan karbonhidratlar, kas gücünü arttırmada son derece önemli rol oynar. Ayrıca, aşırı olmamak kaydıyla vücudumuzda depoladığımız yağlar da aynı etkiyi gösterir. 

Kas gelişiminde önemli rol oynayan glikojeni vücudunuza tedarik edebilmek için, egzersiz çalışmalarınız sonrası karbonhidrat içeren yiyeceklerden yemelisiniz. Mesela 90 dakikalık bir egzersiz sonrası, fırınlanmış patates, bir porsiyon meyve veya kepekli krakerler iyi birer seçim.

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Kahvede Bulunan Kafein Kemiklerimi Zayıflatır Mı

Kahvede Bulunan Kafein Kemiklerimi Zayıflatır Mı
Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, hayır. Çok aşırı miktarda kahve içmiyorsanız böyle bir durum söz konusu değil. Gene de kafeinin kemikleriniz üzerindeki zararlı etkilerinden endişe duyuyorsanız, kahvenizi sütle içmeyi deneyin.

Son Yazılar