15 Ağustos 2012 Çarşamba

Tuz Tereyağı Peynir Yerine Şifalı Bitkiler Yiyerek Zayıflayın

Tuz Tereyağı Peynir Yerine Şifalı Bitkiler Yiyerek Zayıflayın
Yiyeceklerinize tat vermesi için, tuz, tereyağı veya peynir yerine şifalı bitkiler kullanabilirsiniz. Böylece daha az kalori alarak zayıflayabilirsiniz.  

Yemek saatlerini akşam saat 8'den sonraya bırakmamak gerekir. Akşam saat 8'den sonra bir şey yemek istiyorsanız meyveyi tercih edebilirsiniz.

14 Ağustos 2012 Salı

Kiraz Böğürtlen Vişne Gibi Koyu Renkli Meyveler Zayıflatıyor

Kiraz Böğürtlen Vişne Gibi Koyu Renkli Meyveler Zayıflatıyor
Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, kurutulmuş kiraz tozuyla beslenen farelerin bel çevrelerindeki yağların üç ay içerisinde ortalama olarak %17 azaldığı saptanmış. 

Koyu renkte olan ve antioksidanlarca zengin olan kiraz ve böğürtlen gibi meyveler uzun vadede kilo verme açısından gayet başarılılar.


13 Ağustos 2012 Pazartesi

Zayıflamak İçin Şekeri Azalın Ya Da Hayatınızdan Çıkartın

Zayıflamak İçin Şeker Faktörü En Aza İndirin 
Şekeri hayatımızdan çıkartarak ya da mümkün olduğu kadar azaltarak zayıflama yolunda önemli bir yol katedebiliriz. 

Her gün 4 bardak çay içtiğimizi, içine 2 küp şeker ilave ettiğimizi düşünürsek, günde 8 küp şeker almış oluruz. Bir küp şeker 25 kalori olduğuna göre, günde 25x8= 200 kaloriyi sadece içecekten almış oluyoruz.  

Zayıflamak isteyenler, sadece çayla içtikleri şekeri keserek ayda bir kilo verebilirler. Diğer yiyeceklerle,  içeceklerle, tatlılarla aldığımız şekeri saymıyoruz bile. 


12 Ağustos 2012 Pazar

Ev İçinde Daha Fazla Hareket Ederek Zayıflayabilirsiniz

Ev İçinde Daha Fazla Hareket Edin
Ev içinde daha fazla hareket ederek zayıflamak mümkün. ev içinde yapabileceğiniz aktiviteler belirleyerek her gün yapabilirsiniz.  Bu aktiviteler, mutfak dolaplarının temizlenmesi, ev içinde 15-20 dakika yürümek, dans etmek, çöpleri merdivenden indirerek çöp kutusuna kendimizin atması gibi. 

Bu ativiteleri siz de kendi durumunuza göre farklışaştırabilirsiniz. 

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Yeşil Çay İçerek Zayıflayın


Yeşil Çay  İçerek Zayıflayın
Uzmanlar, günde bir kutu şekerli meşrubat içen bir kişinin, bunun yerine, bir fincan yeşil çay ya da papatya çayı içmesi durumunda, üç ay içerisinde bel çevrenizi % 7,7 oranında incelebileceğini söylüyor.  

Zayıflamak isteyenlerin yeşil çayı hayatlarına sokması, şekerli içecekleri  ise unutması gerekiyor. Yeşil çayın  şekerli içeceklere tercih edilmesi halinde zayıflamak kaçınılmaz oluyor. 

10 Ağustos 2012 Cuma

Sık Ama Az Yemek Yiyerek Zayıflayın


Sık Ama Az Yemek Yiyerek Zayıflayın
Zayıflamak isteyenlerin yemek yeme alışkanlığını değiştirerek işe başlamaları gerekir. Uzmanlar sık sık ve az yemek yemenin zayıflattığını söylüyor. 

Günde 3 büyük öğün yerine, yemeğinizi 5 ya da 6 öğüne bölerek yiyebilirsiniz. Bu basit yöntem uyguladığında, kan şekeri seviyesi dengelenecek, vücut daha az yağ depolayacak, metabolizma hızlanacaktır. Bütün bu değişimler sizi kesinlikle zayıflatacaktır.

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Zayıflamak İçin Acıkmayı Beklemeyin Planlı Ve Programlı Yemek Yiyin

Zayıflamak İçin Acıkmayı Beklemeyin Planlı Ve Programlı Yemek Yiyin
Uzmanlar zayıflamak ve formda kalmak isteyenlere acıkmayı beklememelerini, planlı ve programlı yemek yemelerini öneriyor. 

Uzmanlar özellikle orta yaşlarda acıkınca yemek yerine, belli bir plan ve aynı saatlerde yemenin çok daha sağlıklı olduğu görüşünde birleşiyorlar.   

7 Ağustos 2012 Salı

Kilo Vermek İçin Daha Küçük Tabak Kullanın



Kilo Vermek İçin Daha Küçük Tabak Kullanın 
Zayıflamak istiyorsanız, büyük yemek tabaklarınızı kaldırın. Onların yerine daha küçük olan tatlı tabaklarını koyun. Yemeklerinizi büyük tabaklarda değil, daha küçük olan tatlı tabaklarında yemeye başlayın. Servis tabaklarını da küçültün. 

Çok basit gibi görülen bu uygulamayla aldığınız kalori miktarını 1/3 oranında azaltacaksınız. Bu da sağlığınıza ve ideal kilonuza ulaşmanızı sağlayacak. 

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Zayıflamak İsteyenler Tuzla Vedalaşın Çünkü

Zayıflamak İsteyenler Tuzla Vedalaşın Çünkü
Zayıflamaya karar verdiyseniz, tuzla vedalaşmanın zamanı geldi demektir. Sodyum, vücudumuzdaki sıvı dengesini sağlayan, oldukça önemli bir elementtir. Fakat genelde gereğinden fazla tüketilir. Bir çay kaşığı tuzda 2-3 miligram tuz vardır. 

Amerikan Kalp Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre, günlük tuz tüketimi miktarı sadece 0,8 miligram olmalıdır

2 Ağustos 2012 Perşembe

En Sağlıklı Yağ Hangisidir


En Sağlıklı Yağ Hangisi
Zeytinyağı kesinlikle en sağlıklı olanı. Zira, doymuş yağ oranı düşe aynı etkiyi gösterir. Kas geük, doymamış yağ oranı yüksek rafine bir yağ. Göğüs kanseri riskini azalıyor ve kolesterol üzerinde kötü etkileri bulunmuyor. 

Margarin ve tereyağı gibi doymuş yağlar damar tıkanıklığına sebep olur ve böylece yüksek tansiyon ve kalp krizi riskini arttırır. Hidrojene bitkisel yağ gibi kimyasal reaksiyonlardan geçirilmiş yağlar da kolesterol üzerinde kötü etkilerde bulunur. Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, yumuşak doymamış margarinler diyet yaparken en uygun seçim. Eğer tereyağı konusunda ısrarcıysanız, light çeşitlerini zeytinyağı ile birlikte kullanmanızda fayda var.

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Şeker Şişmanlatır Mı

Şeker Şişmanlatır Mı 
Şeker: Bu gün mutfaklarımızda kullanmakta olduğumuz şeker insanlık var olduktan 600 yüzyıl sonra keşf edilmiş bir ürün olup,fazla tüketimi insan sağlığı için zararlıdır.Fazla şeker tüketimi vücuda alınan enerji miktarını arttırdığı için kilo alımına -iç organların yağlanmasına-beyinde endorfin ve serotonin seviyesini arttırdığı içinde uyuşukluğa,haraket etme isteğinin azalmasına-uykuya neden olur.Hele hele şekerin beyaz unla birlikte tüketilmesi insanın doğal yapısına küllüm uygunsuzdur.
Şeker:
1-Pancar Şekeri
2-Mısır Şekeri olmak üzere 2 şekilde elde edilir.
Pancar Şekeri yada Sakkaroz:Gluktoz+Fruktoz dan oluşur.Beyaz şeker(çay şekeri) diye de bilinen bu şeker sindirilmeden önce bu 2 moleküle vücudumuzda ayrışır.

Mısır Şekeri:Mısırdan elde edilir. Fruktoz+Glukozda oluşur.Her iki şekerde de bu oran aynıdır.Fruktoz -glukoz meyvalar da doğal olarak bulunan şekerlerdir.Meyvanın da fazla tüketimi şişmanlığa neden olmaktadır.
Bütün şekerlerin 1 gramı :4.1 gr kalori içerir.

Pancar şekeri veya mısır şekeri hiç bir ülkede yasaklı olmamakla beraber ,şekerin cinsi ne olursa olsun satışı esnasında sigarada olduğu gibi paketlerin üzerine fazla tüketimi OBEZİTE NEDENİDİR VE SAĞLIĞA ZARARLIDIR.ibaresi koymak toplumsal sağlığını korumak açısından iyi bir uyarı olacaktır.

Sonuç: Pancar yada mısır şekeri farketmez ikisininde fazla ve sık tüketimi insan sağlığı için zararlıdır.

Son Yazılar