19 Ekim 2012 Cuma

Biberin Faydaları


Biberin Faydaları

  • Biber antioksidan içerir. 
  • Beta karoten de bir çeşit antioksidandır ve bağışıklık sistemini artırır. Böylelikle hücreleriniz serbest radikallerin verdiği birçok hasardan kurtulur. 
  • Günde 2 adet biber C vitamini gereksiniminizi %230 karşılar ve sadece 20 kaloridir.

15 Ekim 2012 Pazartesi

Bel Bölgesini İncelten Besinler Bel Bölgesi Nasıl İncelir

Bel Bölgesini İncelten Besinler
Zayıflamak için dengeli ve sağlıklı beslenmeliyiz. Öncelikle lif zengini meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeliyiz. Günde dört porsiyon meyve tüketmeliyiz. 

Lifli besinler doygunluk hissi verdiği için daha az yemek yememizi sağlar, kan şekerini denetler, kolesterolü düşürür, yağlanmayı azaltır, yaşlanmayı yavaşlatır, kalbi güçlendirir krizi ve kanseri engeller, tansiyonu dengeler.

Meyve ve sebzeler düşük kalorili oldukları için uzun vadede kilo kontrolü sağlar, yağlarımız azalır. Tüm vücut yağlarıyla birlikte de bel çevrenizi de incelir. 

14 Ekim 2012 Pazar

Light Ürünlerin Kalorisi Var Mı Nasıl Tüketilmeli

Light Ürünlerin Kalorisi Var Mı  Nasıl Tüketilmeli
Light ürünler normaline göre  kalorisi azaltılmış ürünlerdir. Zayıflamak isteyen kişilerin 0 kalori yanılgısıyla sınırsız light ürün tüketmeleri çok sakıncalıdır. 

Sürekli light ürün tüketerek zayıflamak ve zayıf kalmak mümkün değildir. Liht ürün yerine normal ürünlerden vücudun ihtiyacı oranında dengeli beslenmektir. 

Zayıflamak için dengeli beslenme ve spor değişmeyen en sağlıklı ve kalıcı yöntemdir.  

13 Ekim 2012 Cumartesi

Elma Sirkesi Zayıflatır Mı Yağları Eritir Mi

Elma Sirkesi Zayıflatır Mı Yağları Eritir Mi 
Elma sirkesinin zayıflama  ve yağları eritme özelliği yoktur. Aksine açlığı tetikleme özelliği vardır. Ayrıca elma sirkesi asitli olduğundan içilmesi mide rahatsızlıklarına özellikle reflüye sebep olabilir. 

Elma sirkesini salatalara tat vermek amacıyla kullanmak en doğru seçim olacaktır. 

11 Ekim 2012 Perşembe

Meyve Yemekle Mi Yemekten Sonra Mı Yenmeli


Meyve Yemekle Mi Yemekten Sonra Mı Yenmeli
İnsanlarda meyvenin yemekten sonra yenmesi gerektiği inancı vardır. Aksine meyveler yemekle birlikte yenilmelidir. Meyveler yemekle beraber yendiğinde vücudun antioksidan kapasitesinin artmasını sağlar. 

Meyveleri öğünlerle birlikte  yemek, vitamin ve minerallerin vücuda etkisini artırır. Günde 2 ile 4 porsiyon meyve yenilebilir. Öğünle yenilen meyveler daha çok tokluk sağlayarak kolay kilo vermeye yardımcı olur.

9 Ekim 2012 Salı

Kepekli Ürünler Zayıflatır Mı

Kepekli Ürünler Zayıflatır Mı
İnsanlar kilo vermek için kepekli ürünleri tercih etmektedir. Bunun nedeni kepekli gıdaların kalorisinin daha düşük olduğu inancıdır. Ancak bu inanış doğru değildir. Kepekli ürünler diğer ürünlerden daha düşük kalorili değildir. Kepekli ürünün kalorisi düşüktür yanılgısıyla, bu ürünleri fazlasıyla tüketerek zayıflamak mümkün değildir.  

Ancak, kepekli ürünlerin lifi fazla olduğu için sağlığa daha faydalıdır. Kepekli ürünler, kalp damar hastalıklarından, bazı kanser türlerinden ve kronik hastalıklardan korunmamızda fayda sağlarlar.  

Zayıflamak için kepekli üründen yeteri kadar alınmalı, fazlası diğer ürünlerde olduğu gibi kilo almamıza neden olur. 

8 Ekim 2012 Pazartesi

Geç Saatte Yemek Yemek Şişmanlatır Mı

Geç Saatte Yemek Yemek Şişmanlatır Mı 
Yanlış bir inanışa göre geç saatlerde yediğimiz yemeğin şişmanlattığıdır. Doğru olan ise yemeğin ne zaman yenildiği değil ne kadar kalori aldığımızdır.  

Zayıflamak için yemeğin saati değil, uzun süre aç kalmamak ve ihtiyacımızdan fazla kalori almamak en önemli kuraldır. Güne kahvaltıyla başlamak, her öğün arasının 3-4 saat olması da  önemlidir. 

4 Ekim 2012 Perşembe

Sigarayı Bırakanlar Kilo Alır Mı Sigarayı Bırakarak Zayıf Kalma Formülü


Sigarayı Bırakanlar Kilo Alır Mı  Sigarayı Bırakarak Zayıf Kalma Formülü, Sigarasız Zayıflama Yöntemi

Sigarayı Bırakanlar Kilo Alır Mı 
Sigara içen kişilerde sigarayı bırakırsam kilo alırım gibi yaygın bir inanış vardır. Nikotinin metabolizmayı çok az artırma özelliği olmasına rağmen, kilo almamızda etkili olan beslenme alışkanlığıdır. 

Sigarayı bırakan kişiler beslenme alışkanlıklarını gözden geçirip, şekeri biraz azaltıp,  günde 20 dakikalık yürüyüşle kilo kontrolü kolaylıkla sağlanabilirler. 

2 Ekim 2012 Salı

Az Uyuyarak Kilo Verilir Mi


Az Uyuyarak Kilo Verilir Mi
Zayıflamak isteyenlerin yanlış bir inanışı vardır, az uyursam hızlı kilo veririm. Ancak uyku süresi azaldıkça  psikolojik stres artmakta, yemek yemek isteği artmaktadır.
  
Gece yemek yeme sendromunu önlemek için günde en az 5 saat, en fazla 8 saat uyumak gerekir.  

1 Ekim 2012 Pazartesi

Zayıflamak İçin Öğün Atlamayın Daha Kolay Kilo Verin


Zayıflamak İçin Öğün Atlamayın Daha Kolay Kilo Verin
Zayıflamak isteyenlerin sıkça yaptığı hataların başında öğünlerden birini atlarsam kolay kilo veririm inancıdır. tam tersine öğün atlamak kilo verdirmediği gibi aksine zorlaştırır. Zayıflamak için sabah, öğle ve akşam öğünlerinin kesinlikle atlamaması gerekir. 

Kilo vermek isteyenler için porsiyonları küçültüp 3 ana öğün, 1, 2 ara öğün sağlıklı kilo vermede daha sağlıklı ve etkili bir yöntemdir. 

Son Yazılar