27 Şubat 2013 Çarşamba

Yeşil Çay Kilo Alımını Engelliyor İştahı Kesiyor Zayıflamayı Sağlıyor

Yeşil Çay Kilo Alımını Engelliyor İştahı Kesiyor Zayıflamayı Sağlıyor
Yeşil çayın kilo alımını engelleyen bir etkisi vardır. Yeşil çay tüketerek kilo alımını yavaşlatabilir, kilolarını kontrol altında tutabilirsiniz.

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre günde birkaç bardak yeşil çay tüketmek kilo artışını yavaşlatmaktadır.
  
Yeşil çayın en önemli özelliklerinden biri de iştahı azaltmasıdır. Günde üç bardak yeşil çay tüketmek sağlık açısından çok faydalıdır. Yeşil çayın fazla tüketilmesi bir kısım sakıncaları da beraberinde getirmektedir. Fazla tüketilen yeşil çay toksit etkisi yaratacağından  sakıncalıdır. 

Günde en fazla 3 bardak yeşil çay içilmesi daha uygundur, fazlası sağlığa zararlı bir etki yaratacağından önerilmemektedir.

25 Şubat 2013 Pazartesi

Zayıflamak İçin Un Tuz Ve Şekeri Hayatımızdan Çıkarmalı Mıyız

Zayıflamak İçin Un Tuz Ve Şekeri Hayatımızdan Çıkarmalı Mıyız
Zayıflamak isteyenler için üç beyazın; şekerin, unun ve tuzun beslenme listesinden çıkarılması gerektiğine inanmaktadır. Ancak zayıflamak için üç beyazın dengeli ve yeterli oranda alınması gerekir.

Sağlıklı beslenmek ve zayıf kalmak için dengeli beslenmek ve her besin grubundan yeterli oranda almak çok önemlidir. Şişmanlatan şeker, un ve tuz değil, tüketim miktarıdır. 

Üç Beyaz İçin Üç Öneri
Şeker ihtiyacınızı bal, pekmez, fındık veya çikolata ezmesi yiyerek karşılayın.
Yemeklere tadına bakmadan tuz dökmeyin, günde 5 gramdan fazla tuz tüketmeyin.
Tam buğday undan yapılan ekmekleri tercih  edin.

22 Şubat 2013 Cuma

Su Zayıflatır Mı


Su Zayıflatır Mı
Suyun en güzel özelliği kalorisiz olmasıdır. Su sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez unsurudur. Su vücut fonksiyonlarını düzenler, sindirimi kolaylaştırır, metabolizmayı hızlandırır ve hücrenin korunmasında vazgeçilmezdir.

Kilo vermek isteyenlerin en büyük yardımcısı sudur. Yeterli miktarda su tüketimi iştahı azaltır, metabolizmayı hızlandırır. Yeterli miktarda su içmeyenlerin zayıflama hızı durur, metabolizması yavaşlar, tansiyon sorunları yaşar, vücut suyu tutarak şişkinlik yapar. 

21 Şubat 2013 Perşembe

Domates Zayıflatır Mı

Domates Zayıflatır Mı
Domates zayıflamak isteyen kişilerin sıkça tüketmesi gereken bir besindir. Domates düşük kalorisinin yanında  yüksek oranda A ve C vitamini içerir. 

Orta boy bir domateste yaklaşık olarak  35 kalori vardır. Bir domates günlük almanız gereken; C vitamininin %40’ını,  A vitaminin  %20’sini karşılar.

Domatesin en güzel özelliklerinden biri de  prostat  ve sindirim sistemi kanserlerine karşı koruyucu özelliğidir. 

Yoğurt Yiyerek Zayıflayın Bel Çevrenizi İnceltin Yağlarınızı Eritin

Yoğurt Yiyerek Zayıflayın Bel Çevrenizi İnceltin Yağlarınızı Eritin
Yoğurt yiyen insanları daha zayıf ve bel çevrelerinin daha ince olduğunu yapılan araştırmalar ortaya koyuyor. Yoğurt zayıflamak isteyenler için en sağlıklı besinlerden bir tanesi. İçerdiği karbonhidrat ve protein sayesinde tok tutma özelliği var. 

Günde üç porsiyon yoğurt tüketen kişilerin daha zayıf ve bel çevrelerinin daha ince olduğunu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bir porsiyon yoğurt günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 30'unu karşılamaktadır. İçeriğinde bulunan prebiyotik adı verilen organizmalar sağlığa çok yararlıdır. Prebiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirir; sindirim sistemini düzene sokar.


Siz de zayıflamak istiyorsanız yoğurdu ara öğün ya da ana öğün olarak tüketebilirsiniz. 

  

19 Şubat 2013 Salı

Diyet Yapmadan Nasıl Zayıflarım

Diyet Yapmadan Nasıl Zayıflarım

  • Sabah kalkar kalkmaz iki su bardağı su için.
  • Yemek yemeden hemen önce bir bardak su için.
  • Yemek yerken arada su için. Yedikleriniz suyla şişerek mideye tokluk hissi verecektir. Bu da fazla yemenizi engelleyecektir.
  • Küçük tabak, kaşık ve çatal kullanın. 
  • Yemeklerinizi yavaş yavaş ve yeterince çiğneyerek yemeye dikkat edin.
  • Lokmalarınızı küçük küçük alın, hızlı yemek yemeyin.
  • Et,balık, tavuk, pilav ve makarnanın yanına sebze yemekleri, yeşillikler, salata ve domates koyun.
  • Yemekten sonra hemen dişlerinizi fırçalayın.
  • Sabah kalktığınızda 40-50 kez zıplayarak metabolizmayı hızlandırın.
  • Çok bol giysiler giymeyin, üzerinize uygun kıyafetler giyin.
  • Gece geç saatlerde kalorisi yüksek yiyecekler tüketmeyin. Gece metabolizma yavaşladığı için gece yediklerinizi yakamayacak ve kaloriler kilo olarak size geri dönecektir.
  • Düzenli spor yapın. 
  • Vaktim yok diyenler için yürüyüş en ideal spordur.
  • Düzensiz ve bilinçsiz beslenmeden hemen şimdi vazgeçin 

18 Şubat 2013 Pazartesi

Aç Karnına Limon Suyu İçmek Zayıflatır Mı

Aç Karnına Limon Suyu İçmek Zayıflatır Mı
Yağ yaktığı gerekçesiyle zayıflamak isteyen kişiler sabah kalktıklarında aç karnına limon veya greyfurt suyu içerler. Ancak hiç bir besinin yağ yakmadığının  bilinmesi gerekir.

Bazı besinler içerdikleri kafeinden dolayı çok az da olsa kalorinin enerji olarak kullanılmasına yardımcı olur. Hiç bir besin maddesi ya da asitli besinler yağ yakmaz

Asitli gıdaları fazla almak daha fazla acıktırır ve mide asidini artırır. Limonu salatalara sıkarak, portakal ve greyfurtu meyve olarak tüketmek en sağlıklı yöntemdir. 

17 Şubat 2013 Pazar

En Büyük Zayıflama Hatası

En Büyük Zayıflama Hatası 
Hiç bir şey yemeyerek zayıflamaya çalışmak çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Vücudu tamamen besinsiz bırakmak kasların erimesine sebep olur. Aç bırakılan  vücut ikinci günden itibaren, ihtiyacı olan karbonhidrat ve proteinleri kaslardan karşılamaya başlar.

Su kaybı da buna eklendiğinde şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi görülmeye başlar. Aç kaldığınız süreye bağlı olarak vücut geriye dönüşü zor olan tahribatlara uğrar. Vücudun kas kaybetmesi geriye dönüşü mümkün olmayan bir tahribattır. 

Tamamen aç kalarak zayıflama yöntemi diye bir yöntem yoktur, çok sakıncalıdır. Uzmanlar tarafından kesinlikle yasaklanmıştır.

Zayıflamak isteyenler için en etkili yöntem; düzenli spor yapmak, düzenli ve yeterli beslenmek...



16 Şubat 2013 Cumartesi

Baharatlı Yiyecekler Ülser Yapar Mı


Baharatlı Yiyecekler Ülser Yapar Mı
Bütün besinleri dengeli bir şekilde almak her zaman için geçerli olan sağlık kuralıdır. Baharatlı yiyeceklerin yeterli ölçüde vücuda alınmasının çok büyük faydası vardır. Ancak, baharatların da fazla alınması tüm besinlerde olduğu gibi sakıncalıdır. Midesinden rahatsız olan kişilerin doktora danışarak beslenmesinde büyük fayda vardır.

Uzmanların yaptığı araştırma sonuçlarına göre, peptik ülserin gerçek nedeni mideye yerleşen bir bakteridir. Ülser tedavisinde diyetin yanında bakteriyi etkisiz hale getiren ilaçlar  kullanılmaktadır.

15 Şubat 2013 Cuma

Gece Yatmadan Önce Yemek yemek Şişmanlatır Mı

Gece Yatmadan Önce Yemek yemek Şişmanlatır Mı
Gece yatmadan önce yediğimiz abur cubur, yüksek kalorili, yağlı yiyecekler sindirimi iyice zorlaştırır.  Uzmanlar yatmadan önce meyve, yoğurt ya da süt içmenin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu söylüyor.

Zayıflamak isteyenler için en sağlıklı yöntem düzenli beslenmeden geçiyor. Gün boyu enerji toplamak için sıkı bir kahvaltı yapmak gerekiyor. Öğlen yemeklerini fazla abartmadan yemek, akşam yemeğini ise çok daha hafif yemekten geçiyor. 

Akşam geç saatlerde acıktığınızda meyve, yoğurt ya da süt içmek en sağlıklı yöntem olarak kabul ediliyor.

14 Şubat 2013 Perşembe

Zayıflamak İçin Günlük Ne Kadar Yağ Almalıyız

Zayıflamak İçin Günlük Ne Kadar Yağ Almalıyız
Vücudumuzun hareket edebilmesi için yağa ihtiyacı vardır. Yağ asitleri hücre onarımı ve yenilenmesini sağlar. Et, balık ve  fındık gibi besinlerden alınan yağlar hormonları düzenler, sinir sistemini güçlendirir.

Uzmanlar günlük alınan kalori miktarının %15'inin yağlardan oluşması gerektiğini söylemektedir. Ancak, son yapılan araştırmalar günlük alınan %10'luk yağ oranının da yeterli olacağını göstermektedir.

Zayıflamak isteyen kişilerinin günlük yağ oranını mutlaka almaları gerekir. Yağ alımının tamamen durdurulması zayıflamayı güçleştireceği gibi sağlığımızı da olumsuz yönde etkiler. 

  

13 Şubat 2013 Çarşamba

Metabolizmayı Güçlendiren Yiyecekler

Metabolizmayı Güçlendiren Yiyecekler 
Uzmanlar Metabolizmayı güçlendiren  yiyecekler olmadığı görüşünde. Sanılanın aksine greyfurt ve bal arısı polenlerinin de metabolizmayı güçlendirme etkisi yok. Bazı baharatlı yiyeceklerin metabolizmayı hızlandırma etkisi olduğu kabul edilse de vücut üzerindeki etkisinin çok düşük olduğu biliniyor.

Metabolizmayı güçlendirmek ve hızlandırmak için ağırlık kaldırma egzersizleri daha etkili oluyor. Kaslarınızı zorlayarak kaldırılan ağırlıklar hem kalori yakılmasını hem de metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor.


12 Şubat 2013 Salı

Yağ Yakımını Hızlandıran Pratik Zayıflama Çayı

Yağ Yakımını Hızlandıran Pratik Zayıflama Çayı
Evinizde yağ yakımını hızlandıran pratik zayıflama çayı yağı hazırlayabilirsiniz. Yağ yakımını hızlandıran zayıflama çayını, yeşil çay, mate yaprağı, ısırgan yaprağı ve kekik çayından yapılır.

Zayıflama Çayı İçin Gerekli Malzemeler 
  • Dört çay kaşığı yeşil çay
  • Dört çay kaşığı mate yaprağı
  • İki çay kaşığı ısırgan yaprağı
  • İki çay kaşığı kekik

Bütün malzemeleri bir litre kaynar suyun içine koyun.10 dakika demlenmesini için bekleyin, kesinlikle kaynatmayın.

Hazırlanan yağ yakıcı zayıflama çayından günde  3-4 bardak içebilirsiniz. 

Yağ yakıcı çayı hazırlarken mısır püskülü, kiraz sapı ve rezene ilave ederseniz çayınız ödem sökücü özellik kazanmış olur.


7 Şubat 2013 Perşembe

Koltuk Altı Terlemesi İçin Suna Dumankaya Maske Tarifi

Koltuk Altı Terlemesi İçin Suna Dumankaya Maske Tarifi
Koltuk altı terlemesi her insanda normal derecede olur. Ancak koltuk altının anormal derecede terlemesi birçok sorunun habercisi olabilir. Öncelikle sorunun çözümü için doktora başvurmak gerekir. 

Suna Dumankaya KOltukaltı Terlemesine karşı Deodorant Tarifi
Malzemeler

  • Yasemin yağı
  • 2 yemek kaşığı pudra
  • 1 yemek kaşığı badem yağı
  • Lavanta yağı
  • 1 limon

Yapılışı
2 yemek kaşığı pudra ve 1 yemek kaşığı badem yağını birleştirin. 
1 limonu rendeleyin ve kabuklarını karışıma ekleyin. 
Üzerine 5’er damla yasemin yağı ve lavanta yağı ekleyin. 
Dilerseniz farklı bitkisel yağları karıştırarak hoşunuza giden başka bir koku da elde edebilirsiniz. 
Önemli olan kullanacağınız esansiyel yağların 10 damlayı geçmemesidir. 
Terlediğinizde elde ettiğiniz bu deodorantı pamuk yardımıyla koltuk altı bölgenize sürebilirsiniz.

6 Şubat 2013 Çarşamba

Kusursuz Bacaklara Sahip Olmanın Basit Yolları


Kusursuz Bacaklara Sahip Olmanın Basit Yolları
Herkes kusursuz bacaklara sahip olmak ister. Sanılanın aksine kusursuz bacaklara sahip olmak sanıldığı kadar zor değil. İşte size kusursuz bacaklara sahip olmanın püf noktaları.

  • Banyo ya da yaptığınızda bacaklara soğuk su tutun.
  • Bacaklarınızı nemlendirici içeren sabunlarla yıkayın.
  • Yumuşak havluyla kurulayın.
  • Bacaklarınızı kaliteli nemlendiricilerle nemlendirin, kurumasına izin vermeyin.
  • Haftada birkaç defa bacaklarınıza masaj yaparak  bebek yağı sürün.
  • Haftanın bir günü tüm vücuda ve bacaklara peeling yapın.
  • Bacaklarınız kalın ise özellikle bacakları inceltecek egzersizler yapın.
  • Selülitiniz varsa beslenmenize dikkat edin, bacaklarınıza düzenli olarak kese yapın. 
  • Bronz bacaklar her zaman daha çekicidir. Bacaklarınızı bronz göstermek için bronzlaştırıcı kremler kullanın. Saatlerce güneşin altında yatarak bacaklarınızı bronzlaştırmaya çalışmayın.



  




5

 

4 Şubat 2013 Pazartesi

Sadece Yürüyüş Yapak Zayıflayabilirsiniz

Sadece Yürüyüş Yapak Zayıflayabilirsiniz
Yürüyüş yapmanın faydaları saymakla bitmez. Yürüyüşle kilo verebilir, formda kalabilirsiniz. Yürümek kalbi korur, diyabeti kontrol altına alır, kan basıncını düşürür, kalp krizi riskini azaltır, kan basıncını ayarlar, kolesterolü dengeler... 

Yürüyüşe vücudu ısıtarak başlayın, önce  5 dakika kadar yavaş yavaş yürüyün. Daha sonra hızınızı artırın. Kendinizi rahat hissedeceğiniz bir hızda yürümeye devam edin. Kendinizi kesinlikle zorlamayın, nefes nefese kalmayın. Zamanla hızlanırsınız.

Önce kısa mesafe yürüyün. Zamanla bu mesafeyi ve süreyi artırın. Yeni başlayanlar için haftada üç defa yürüyüş  ideal olandır. Kendinizi kesinlikle zorlamayın. Yürüyüşe yeni başlayanlar günde 10 dakika yürüyerek  daha sağlıklı sonuç elde edebilirler. 

Zamanla yürüyüş süresini ve mesafesini artırabilirsiniz. kendinizi rahat hissettiğiniz sürelerde ve mesafede yürüyebilirsiniz. Önce yürüyüş sürenizi 15 dakikaya ilerleyen sürelerde de 30 dakikaya çıkarabilirsiniz. Kendinizi rahat hissettiğinizde haftada beş defa 30 dakikalık yürüyüşler yapabilirsiniz. 

Fazla kilolarınız varsa yürüyüş süresini zaman içinde daha da arttırmanız gerekebilir. Bunun için haftada 4 yada 5 defa 40 yada 60 dakikalık yürüyüşler yapmalısınız. Hızınızı artırarak ve hafif koşular yaparak yürüyüşü sürdürmek çok faydalıdır. Ancak kendinizi fazla zorlamamanız gerektiğini asla unutmayın. Yürüyüşten ve koşudan keyif alacak şekilde yürümeli ve koşmalısınız. 


Koşu tekniğini bilmeyenler için küçük bir tüyo, daha kısa adımlarla ve kollarınızı sallayarak koşmak gerekir.

3 Şubat 2013 Pazar

Marulla Zayıflayın

Marulla Zayıflayın
Marul kalsiyum, A, C, B, D, E vitamini içeren çok faydalı besinler arasında yer alır. Özellikle çocukların gelişim döneminde bolca tüketilmesi gereken bir besindir. 

Kalorisi çok düşük olduğu için zayıflamak isteyenler istediği  kadar tüketebilir. 

Marulu üzerine limon sıkılarak tüketebilirsiniz.

Marul salatası yaparak tüketebilirsiniz. 

Marulu, mayonez, yoğurt ve haşlanmış tavuğun göğüs etiyle karıştırarak  salata yapabilirsiniz.




1 Şubat 2013 Cuma

Kalçaları Forma Sokmanın Püf Noktaları

Kalçaları Forma Sokmanın Püf Noktaları
Kalçaların forma girmesi için yapmanız gereken biraz zaman ayırmak. Kalçaların forma girmesi sanıldığı kadar zor değil. İşte kalçaları forma sokmanın püf noktaları.

Bol Bol Su İçin
Suyun faydaları saymakla bitmez. Cildimiz için, sindirim sistemimiz için ve formda kalmamız için günde 12 bardak su içmeliyiz. Kısa bir süre sonra kalçalarınızda ve vücudunuzdaki farkı görerek şaşıracaksınız.

Kalça Kaslarını Sık Sık Çalıştırın 
Sıkı kalçalara kavuşmak için, kalça kaslarını sık sık çalıştırmalıyız. Kalçaları forma sokmak için, sırt üstü yatarak kalçaları yerden kaldırıp on saniye beklettikten sonra indirin. Bu hareketi 4 set halinde onar defa yapın. Kalçaları forma sokan sporların başında; yürüyüş, yüzme, bisiklete binme gelir.

Kalçalarınıza masaj Çok İyi Gelir
Kalçalara masaj yapmak ya da yaptırmak çok iyi gelir. Su fışkırtarak ya da masaj aletleriyle sıkı kalçalara sahip olmanız mümkün.

Kalçalar İçin Daha Hareketli Olun  
Özellikle kadınlar için masa başı işlerin en olumsuz sonucu yağların kalça ve bacaklarda toplanmasıdır. Zamanla yağlar kalçalara yerleşmeye başlar. Hareketli olmazsanız yağlı ve büyük kalçalar kabusunuz olur. İş yerinde sürekli hareketsiz oturmayın; asansör yerine merdiven kulanın, arada yerinizden kalkarak büro içinde bir kaç tur atın. Öğlen aralarında yemek yedikten sonra biraz yürüyüş yapın. Oturduğunuz koltukta ara sıra kalçalarınızı sıkıp bırakarak kan dolaşımını hızlandırın. 

Bütün bunları yaptığınızda kalçalarınızın daha formda olacağından emin olabilirsiniz. 

Son Yazılar