26 Eylül 2013 Perşembe

Su İçmek El Ayak ve Bacaklardaki Ödemi Engeller

Su İçmek El Ayak ve Bacaklardaki Ödemi Engeller
El, ayak ve bacaklardaki ödemi engellemek için her gün yeterli miktarda su içmek gerekir. Vücudumuzda özellikle el, ayak ve bacaklardaki ödemi engellemenin ve gidermenin en iyi yolu su tüketmektir. 

İnsanlar vücutlarındaki ödemi yok etmek ilaç ve bitkisel ürünler kullanırlar. Ancak ilaç ve bitkisel yöntemler geçici olarak sorunu giderir. Su ise kasların dengesini sağlar, cilt kuruluğunu önler, ödemin vücuttan atılmasını sağlar, kilo vermemizi kolaylaştırır. Su içmek kilo kaybından sonra oluşacak cilt sarkmalarını  engelleyerek esnekliğini korur.

19 Eylül 2013 Perşembe

Günde Ne Zaman Ve Ne Kadar Su İçmeliyiz

Günde Ne Zaman Ve Ne Kadar Su İçmeliyiz
Genelde su yerine çok miktarda çay, kahve, neskafe, meyve suyu, bitki ve meyve çayları  tüketiriz. Ancak bu içecekler su yerine geçmediği gibi vücuttan su atımını da hızlandırır.

Günde ortalama olarak 8-10 bardak su içmeliyiz. Yemeklerden 15 yada 30 dakika önce su içersek, metabolizmamız hızlanır, midemizde doluluk hissi oluşturarak daha az yemek yememize yardımcı olur. 
  

13 Eylül 2013 Cuma

10 Dakikada 100 Kalori Nasıl Yakılır

10 Dakikada 100 Kalori Nasıl Yakılır

  • Merdiven çıkıp inin
  • Yapay tırmanma duvarına tırmanın
  • Hızlı tempoda bisiklet sürün
  • Futbol oynayın
  • Ağırlık çalışması yapın
  • İp atlayın
  • Step yapın
  • Yumruk atın


7 Eylül 2013 Cumartesi

Yağ Yakan Gen

Yağ yakan gen
İsveçli bilim insanları, düşük fiziksel aktivite gösteren bireylerde uyguladıkları 6 aylık egzersiz programlarının, yağ hücrelerindeki genlerin metabolizmalarını düzenleyen genetik bölgelerde metilasyon adı verilen bir düzenleme ile genlerin çalışmalarının düzenlendiğini gösterdi. Düzenlenen genlerin başında ise yağların yıkımını sağlayan genler bulunuyor.

İsveçli bilim insanlarının yaptığı çalışmayı değerlendiren Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Korkut Ulucan, çalışmanın literatüre ciddi katkı sunacağını kaydetti.

Genlerimizin yapılarından ziyade işleyişlerinin değişmesi neden olan hücresel olayları epigenetik olarak ifade ettiklerini ifade eden Ulucan şunları kaydetti.

Epigenom çalışmaları
"Genlerimizde bulunan ve genlerimizin düzenli çalışmalarına neden olan düzenleyici bölgelerde besin, sıcaklık, oksijen gibi faktörler veya hücrelerin mikro çevreleri bazı değişiklikler yaparak genlerimizin düzenli çalışmasını sağlarlar. Bu faktörlere epigenetik faktörler, bu faktörler ile etkiledikleri genetik bölgeleri araştıran çalışmalar bütününe de epigenom adı verilmektedir.

Ulucan: "Hedefimiz kök hücre üzerinden araştırmak"
Besinlerin epigenetik etkisi uzun yıllardır bilinmektedir. Ancak uzun süreli aktivitenin hücrelerde ne tarz bir etki yarattığı günümüze teoride tahmin edilmesine rağmen deneysel modellerle çok fazla ispat edilememişti. Bizlerde hayvan modellerinde epigenetik, kök hücre ve sportif performans arasındaki ilişkinin saptanmasına yönelik bazı çalışma grupları oluşturma aşamasındayız. İsveç'te yapılan çalışma literatüre çok değerli bir katkıda bulunacak. Biz de sadece epigenetik üzerinden değil, aynı zamanda kök hücre metabolizması üzerinden de sportif aktivitelerin sağladığı faydaları araştırma isteğindeyiz."

Obezite ve diyabet gibi kronik sorunlara da çözüm olabilir…
"Bu çalışmalar ile sadece sportif yararların araştırılmayacağını, obezite ve tip 2 diyabet gibi bazı kronik sorunlarında azaltılacağını umuyoruz. Bu yüzden bireylerde genetik yapıya uygun spor ve beslenme programlarının oluşturulması sadece sportif başarının sağlanmasında kalmayacak, aynı zamanda bireylerin daha sağlıklı yaşamalarına da katkıda bulunacaktır."

Son Yazılar