27 Ocak 2014 Pazartesi

Kahvaltı Yapmayan Kişiler Daha Obez Oluyor

Kahvaltı Yapmayan Kişiler Daha Obez Oluyor
Zayıflamak ve zayıf kalmak isteyenlerin kahvaltı etmeden güne başlamamaları gerekiyor. Yapılan araştırmalar kahvaltı yapmayanların düzenli olarak kahvaltı yapanlara oranla daha obez olduğunu ortaya koyuyor.

Ortalama olarak  8-9 saatlik uykudan sonra acıkırız, vücudumuz  beslenmeye en fazla sabah aatlerinde ihtiyaç duyar. Bu nedenle beslenmede en önemli öğün kahvaltıdır. 

Düzenli kahvaltı yapan kişiler sabah aldıkları kalorileri gün içinde dengeli bir şekilde yaktıkları ve fazla acıkmadıkları için normal kilolarını korumaktadır. Kahvaltı yapmayan kişiler ise ilerleyen saatlerde fazla acıktıkları için ihtiyaç duydukları kalorinin üzerinde yemek yiyerek şişmanlığa davetiye çıkarmaktadır. 



26 Ocak 2014 Pazar

Öğün Atlayanlar Daha Şişman Oluyor Zayıflamak İçin Öğün Atlamayın

Öğün Atlayanlar Daha Şişman Oluyor Zayıflamak İçin Öğün Atlamayın 
Zayıflamak için kesinlikle öğün atlamayın. Zayıflamak için günde 6 öğün beslenebilirsiniz. Bu öğünlerin üçü  ana öğün, diğerler üçü ise ise ara öğün olmalıdır. Ara öğün tüketmek istemeyen ya da vücudu 3 öğüne alışmış olan kişiler 3 öğün beslenmeye devam edebilirler.  

Düzenli beslenip hem de kilo vermek istiyorsanız öğün atlamamanız gerekir. Atladığınız her öğün size artı kilo olarak dönecektir. Çünkü  atlanan öğün, kan şekeri regülasyonunda düzensizliğe ve çabuk acıkmanıza neden olacaktır. Bu durum istemeden de olsa daha fazla ve dengesiz yemek yemenize sebep olacaktır. Zamanla hiç istemeden fazla kiloları da beraberinde getirecektir.


19 Ocak 2014 Pazar

Fındık Fıstık Tüketenler Daha Zayıf Cips Tüketenler Daha Şişman Oluyor

Fındık Fıstık Tüketenler Daha Zayıf Cips Tüketenler Daha Şişman Oluyor
Zayıflamak isteyen kişilerin cipsi türü yiyecekleri hayatlarından çıkarmaları ya da çok az tüketmeleri gerekir. Sık sık ve faza tüketilen cips özellikle bel çevresinin yağlanarak kalınlaşmasına sebep oluyor. 

Açlığı bastırmak için cips türü yiyecekler yerine protein bakımından zengin fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kuru yemişler tüketmek daha sağlıklı ve uygun olacaktır. Kuru yemişler metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağladığı için kilo alımını engellemektedir.

Yapılan araştırmalarda kuru yemiş tüketenlerin cips gibi yiyecekleri  tüketenlere göre daha zayıf olduklarını ortaya koymuştur.

Ancak kuru yemişlerin de dozunda tüketilmesi aşırıya kaçılmaması gerekir. Aksi taktirde kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. 

9 Ocak 2014 Perşembe

Kahvaltı Etmeyen Kişiler Daha Şişman Oluyor

Kahvaltı Etmeyen Kişiler Daha Şişman Oluyor
Sabah kahvaltı yapan kişiler diğerlerine göre daha zayıf ve sağlıklı oluyor. İnsanlar zayıflamak için sabah kahvaltı yapmayarak şişmanlığa davetiye çıkartıyor. 

Kahvaltı yapmadan güne başlayan kişiler gün boyu açlık hisseder, sürekli bir şeyler atıştırma ihtiyacı duyar.

Sabah kahvaltısı yapan kişiler gün içinde daha az acıkır ve daha az atıştırma ihtiyacı duyar. Bu nedenle kahvaltı yapan kişiler daha zayıf ve sağlıklı olurlar.


1 Ocak 2014 Çarşamba

Sık Sık Yiyerek Zayıflamak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Beslenme Kuralları

Sık Sık Yiyerek Zayıflamak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Beslenme Kuralları
Sık sık yemek yiyerek zayıflayabiliriniz. Ancak ara öğünlerde gereksiz şeyler atıştırarak tam tersine şişmanlamanız da mümkün.

Beslenmenizde  ara öğünlere dikkat etmelisiniz. Sik sık yerken, yediğiniz miktarı da azaltmanız gerekir. Sık sık ve tıkabasa yemek yemek sizi zayıflatmaz aksine kilo almanıza neden olur.

Son Yazılar