29 Mayıs 2014 Perşembe

Kilo Veremiyorsanız Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Kilo Veremiyorsanız Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirin
  • Kömür ateşinde aşırı pişmiş etler ve tütsülenmiş yiyeceklerden kaçınılmalı.
  • Evde tatlı yapmamaya çalışılmalı. Çok arzu edilirse tatlandırıcı ile yapılmış sütlü tatlılar tercih edilmeli. Tatlı yerine meyve tüketilmeli.
  • Böreklerde kıyma yerine sebze kullanılmalı. Fırında pişirilmiş börekler tercih edilmeli.
  • Özel diyet yemekleri yapılıp, aileyle birlikte sofraya oturmaktan soyutlanmamalı. Sağlıklı pişirilen yemekler tüm aileyle paylaşılmalı.
  • Haftada bir gün, serbest gün ilan edilip istenen şeyler yenebilir. Ancak takip eden öğünde, salata, yoğurt, sebze, meyve gibi düşük kalorili yiyeceklerle önceki öğün dengelenmeli.

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Renkli Sebzeler Sizi Zayıflatır Belinizi İnceltir

Renkli Sebzeler Sizi Zayıflatır Belinizi İnceltir
Renkli yiyecekler sizi zayıflatır. Renkli sebze ve meyveler zayıflamak isteyenlerin tabağından eksik olmamalıdır. Çünkü renkli sebze ve meyvelerin kalorisi düşük, sağlıklı ve besleyicidir.  

Havuç, biber, ıspanak, domates, elma, erik, nar, kiraz, sadece birkaçı...

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Alkol İçenlerde Yağlar Göbek Çevresinde Toplanır

Alkol İçenlerde Yağlar Göbek Çevresinde Toplanır
Sürekli alkol kullanan kişilerde yağlar göbekte toplanır. Alkol yüksek kalori içerdiği için yağların göbek çevresinde toplanmasına neden olur. Alkollü içecekler vücudun yağ yakma işlevini de çalışamaz hale getirir.  Fazla alkol tüketen kişilerin göbek bölgesinde toplanan yağlarına bira göbeği denilmektedir.

Göbek bölgesinde fazlalığı olan kişilerin alkolden uzak durması gerekir.   

15 Mayıs 2014 Perşembe

Göbek Yağlarından Kurtulmak İçin Bu Yiyecekleri Azaltın Ya Da Uzak Durun

Göbek Yağlarından Kurtulmak İçin Bu Yiyecekleri Azaltın Ya Da Uzak Durun
Göbek yağlarından kurtulup düz bir karna sahip olmak için fast beslenmekten vazgeçin. Özellikle fast food yiyecekler karın bölgesinde toplanan yağların nedenidir. Fast food besinler yüksek kalori ve yağ içerdikleri için karın, göbek, kalça ve basen bölgelerinde toplanır.

Fast food yiyeceklerin başında, pizza, hamburger, sandviç ekmek, patates kızartması  gibi yiyecekler gelir. Göbek yağlarından kurtulmak için bu yüksek kalorili besinlerden uzak durup beslenme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz.

Siz de göbek yağlarından kurtulmaya kesin karar verirseniz fast food besinlerden uzak durmanız ya da mümkün olduğu kadar azaltmanız gerekir.

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Göbek Yağlarından Kurtulmak İçin Kahvaltı Yapın

Göbek Yağlarından Kurtulmak İçin Kahvaltı Yapın
Göbek yağlarından kurtulmak istiyorsanız kesinlikle öğün atlamayın. Özellikle kahvaltı yapmamak göbekte yağ birikmesine neden olur unutmayın.

Aç kaldığımızda bedenimiz uyku moduna geçer, daha az kalori yakmaya başlarız. Bu nedenle sabah kalktığımızda  metabolizmamız yavaşlamış, vücudumuz uyku moduna geçmiş olur. Metabolizmayı hızlandırmak ve kalori yakmak için güzel bir kahvaltı yapmamız gerekir. 

Kahvaltı yapmayan kişiler güne aç başlar, metabolizma daha da yavaşlar. Kahvaltı yapmayan kişilerde yağ birikmesi göbek kısmında olur. Uzmanlar sabah kahvaltısının en sağlam öğün olması gerektiğini vurgularken, öğlen yemeğinin normal, akşam yemeğinin ise hafif olmasını tavsiye ediyor.

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Göbek Yağlarını Eritmek İçin Su İçin

Göbek Yağlarını Eritmek İçin Su İçin
Suyun hayat olduğunu  unutmayın. Göbek yağlarından kurtulup sağlıklı bir hayat için su içmeliyiz. Göbek ve mide bölgesinde toplanan yağlardan kurtulmak için su içmek çok etkili bir seçenektir. 

Su içersek yediğimiz gıdaları daha kolay sindirir, bağırsaklarımızın sorunsuz çalışmasını sağlarız.  Zayıflamak istiyorsanız, sürekli yanınızda su bulundurup, belirli aralıklara içmeliyiz. 

Su içmek  için susamayı beklemeyin!

Su içerek daha tok kalır, daha az yemek yeriz!!!

Son Yazılar