- Unlu, şekerli ve yağlı gıdalardan mümkün olduğu kadar az tüketin.
- Baklagiller, sebze ve bazı meyveleri bol bol tüketin.
- Şekerli meyveleri az tüketin.
- Yemekleri çok yavaş yemeli çok çiğnemelisiniz.
- Meyveleri yemekten önce aç karnına yemelisiniz.
- Akşam yemekleri diğer öğünlerden daha hafif olmalı.
- Yatmadan hemen önce bir şeyler yememeli.
- Haftada 3-4 defa en az bir saat egzersiz yapılmalı.
- Egzersize zaman ayıramayanlar 1 saat yürümeli.
- Yemeklerde sıvı yağlar kullanılmalı.
- Kızarmalar mümkün olduğu kadar azaltılmalıdır.
7 Haziran 2014 Cumartesi
Zayıflamak İçin Nasıl Beslenmeliyiz
Zayıflamak İçin Nasıl Beslenmeliyiz
5 Haziran 2014 Perşembe
Günde 2 Dilim Ekmek Azaltın 1 Saat Yürüyüş Yapın Ayda 2 Kilo Verin
Günde 2 Dilim Ekmek Azaltın 1 Saat Yürüyüş Yapın Ayda 2 Kilo Verin
- Stres şişmanlatır, mümkün olduğunca stresten uzak duru.
- Yaşınızın gerektirdiği kadar uyuyun. Ne az ne de çok. Az uyku da, çok uyku da şişmanlatır.
- Akşam yemeklerini erken yemeye özen gösterin, to karnına uyursanız kilolar göbek ve bel çevresinde toplanır.
- Diyetle birlikte mutlaka spor yapın.
- Sağlıklı kilo vermek için 250 kalorilik diyet, 250 kalorilik spor yapın. Günde 2 dilim ekmek azaltıp, bir saat yürüyüş yaparak ayda 2 kilo verin.
4 Haziran 2014 Çarşamba
Zayıflamak İçin Kabız Olmayın Yulaf Ezmesi Ve Yoğurt Tüketin
Zayıflamak İçin Kabız Olmayın Yulaf Ezmesi Ve Yoğurt Tüketin
- Sirke ve limon zayıflamaya yardımcı olur. Ancak iştah açıcı özelliklerini de gözden kaçırmamak gerek. Limon ve sirkeyi yemeğin sonunda içmek daha doğru bir tercih olacaktır.
- Yemeklerden sonra bir çorba kaşığı kekik suyu için.
- Fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişleri az az mutlaka yemelisiniz.
- Bisküvi, pasta, gofret gibi gıdaların tüketimini çok azaltmalısınız.
- Ekmek, bulgur, pirinç, makarna gibi hamur işlerini abartmadan yemelisiniz.
- Kabız olmamak için lifli gıdalar tüketmelisiniz. Lif; portakal, greyfurt, mandalina, salatalık, havuç, marul, maydanoz, terede ve tahıllarda bolca bulunur. Yulaf ezmesi lif yönünden çok zengindir. Yulaf ezmesi ve yoğurdu karıştırarak tüketebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)