26 Kasım 2014 Çarşamba

Zayıflamak İçin Altın Değerinde Kurallar

Zayıflamak İçin Altın Değerinde Kurallar

  • Meyve yemeyi ihmal etmeyin. Her gün mutlaka 2-3 porsiyon taze meyve tüketin. Böylece taze meyvedeki enzimler ve vitaminler metabolizmanızı hızlandırır.
  • Her öğünde salata tüketin. Ana öğünlerde, sabah, öğlen, akşam olmak üzere mutlaka çiğ sebze veya salata tüketin. 
  • Salataların üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirmeyi ihmal etmeyin.
  • Kızarmış yiyecekleri kilo vermek istediğiniz dönemlerde hayatınızdan çıkartın.
  •  Haftada en az bir öğün kuru baklagil tüketin.



17 Kasım 2014 Pazartesi

Yemeklerden Önce 1-2 Bardak Su İçenler Daha Zayıf Oluyor

Yemeklerden Önce 1-2 Bardak Su İçenler Daha Zayıf Oluyor
Su hayatın kaynağı, vücudumuzun %65-70'i su. Su sağlık kaynağımız, yaşamak için olmazsa olmazımız. Sağlık için yeterince su almamız şart. 

Zayıflamak için de suya ihtiyacımız var. Çünkü su içmek doygunluk hissi vererek daha az kalori almamızı sağlıyor. Sizde zayıflamak istiyorsanız yemeklerden önce mutlaka 2-2  su bardağı su içmelisiniz. Bu sayede daha az yemek yiyerek zayıfladığınızı kısa bir sürede göreceksiniz.

Yemekten önce su içme alışkanlığını kazanarak sağlığınızı ve kilonuzu korumuş olursunuz.

14 Kasım 2014 Cuma

Mutfakta Uzun Vakit Geçiren Kişiler Daha Şişman Oluyor

Mutfakta Uzun Vakit Geçiren Kişiler Daha Şişman Oluyor
Yapılan araştırmalar mutfakta uzun vakit geçiren kişiler daha şişman olduğu yönünde. Mutfağı salon niyetine kullanan kişiler sürekli bir şeyler atıştırarak daha fazla kalori alıyor.

Mutfakta vakit geçiren kişiler sürekli yemek planları yapıp, yemek yemeyi hayatlarının en önemli yerine oturtmakta. Mutfakta zaman geçiren insanlar geçirdikleri zamana paralel olarak şişmanlıyor.

Zayıflamak isteyen kişiler mutfağı yemek yemek için kullanmalı, diğer vakitlerini mutfakta geçirmemelidir.

12 Kasım 2014 Çarşamba

Zayıflamaya Kullandığınız Yağ Oranını Yarıya İndirerek Başlayın

Zayıflamaya Kullandığınız Yağ Oranını Yarıya İndirerek Başlayın
Aldığımız fazla yağlar vücudumuzdan atılmaz,  depolanarak şişmanlamamıza neden olurlar. Siz de zayıflamaya karar verdiyseniz, öncelikle tükettiğiniz yağ miktarını azaltmanız gerekir. 

Besinlerle aldığınız yağ oranını yarı yarıya azaltırsanız büyük bir yol katetmiş olursunuz. Çünkü yağlar yüksek kalori içermekte ve vücutta depolanmaktadır. 

Öncelikle yemeklere ilave ettiğiniz yağ miktarını yarıya indirin, soslarınızı su ile hazırlayın, salatalarınıza koyacağınız yağı azaltın, salatalarda sirke ve limon kullanın. 

11 Kasım 2014 Salı

Elmas Sirkesi Kemikleri Güçlendirir Metabolizmayı Hızlandırır Sindirimi Kolaylaştırır

Elmas Sirkesi Kemikleri Güçlendirir Metabolizmayı Hızlandırır Sindirimi Kolaylaştırır
Kemikler, düzensiz beslenmeden ve belirli bir yaştan sonra güçsüzleşir, erimeye başlar ve şekil bozuklukları ortaya çıkar. Elma sirkesi kemiklerin güçlenmesi için çok önemli bir besin kaynağıdır.

Her gün bir yemek kaşığı elma sirkesini bir su bardağı suda karıştırarak içersek kemikleri korumuş ve güçlendirmiş oluruz. Ayrıca elma sirkesi sindirimi kolaylaştırır, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. 

Zayıflamak isteyen kişiler için de her gün bir bardak su ile içilecek elma sirkesi metabolizmayı hızlandırır daha fazla kalori yakılmasını sağlar. 

10 Kasım 2014 Pazartesi

Elma Sirkesi Metabolizmayı Hızlandırarak Daha Fazla Kalori Yakmanızı Sağlar

Elma Sirkesi Metabolizmayı Hızlandırarak Daha Fazla Kalori Yakmanızı Sağlar
Metabolizmamız yavaşladığında daha az kalori yakarız. Bu durum aynı kalori miktarını almamıza rağmen zamanla şişmanlamamıza sebep olur. Ancak metabolizmayı hızlandırmanın çok pratik ve sağlıklı bir yolu var.

Her sabah aç karnına bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi katarak içerseniz metabolizmanızı hızlandırmış olursunuz.Ayrıca elma sirkesi iştahı kontrol altına alarak daha az yemek yemenizi sağlayarak zayıflamanıza yardımcı olur.

Elma sirkesinin doğrudan zayıflatma ve yağ eritme özelliği yoktur. 

7 Kasım 2014 Cuma

Zayıflamak İçin Sıcak Suya Limon Sıkarak İçin

Zayıflamak İçin Sıcak Suya Limon Sıkarak İçin
Limonun faydaları saymakla bitmez. Limon zayıflamak isteyenlerin de en iyi dostu. Her sabah güne başlarken sıcak suya (Su kaynar olmayacak) limon sıkarak içmek sizi zayıflatıyor. 

Limon suyu metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor. Siz de sağlıklı ve dinç bir vücuda sahip olmak için güne limonlu sıcak su içerek başlayın. 

2 Kasım 2014 Pazar

Hazır Yiyecek Tüketenler Daha Şişman Oluyor

Hazır Yiyecek Tüketenler Daha Şişman Oluyor
Kilo vermek isteyen kişilerin hazır yiyecek tüketirken daha dikkatli ve ölçülü olması gerekiyor. Çünkü, hazır yiyecek tüketen kişiler ev yemekleri tüketen kişilerden daha şişman oluyor.  

Hazır yiyecekler aşırı yağ ve tuz içerdiği için farkında olmadan şişmanlamamıza sebep oluyor. Ev yemleri tüketen kişiler yağ ve tuz oranını kendileri ayarladıkları için daha az kalori alarak zayıf kalabiliyor. 

Son Yazılar