31 Aralık 2014 Çarşamba

Kilo Vermek İçin Aç Kalanlar Daha Şişman Oluyor

Kilo Vermek İçin Aç Kalanlar Daha Şişman Oluyor
Kilo vermek için aç kalanlar kişiler daha şişman oluyor. Aç kalarak zayıflamak, sağlıklı bir bedene sahip olmak mümkün değil. Aç kalan kişilerin metabolizması yavaşlayacağı için kilo vermeleri de imkansız hale gelir.

Düzenli ve dengeli beslenmeyle aç kalmak karıştırılmamalıdır. Sağlıklı bir bedene kavuşmak için dengeli beslenip spor yapmalıyız. Günlerce aç kalıp, almamız gereken besinlerden kendimizi mahrum etmek sağlığımızı olumsuz etkiler. Sağlıksız beslenme kas kaybına sebep olur, metabolizma yavaşlar, daha az yağ yakarız ve şişmanlamaya başlarız.

17 Aralık 2014 Çarşamba

Kilo Verirken Kendine Süre Sınırı Koyanlar Zayıflayamıyor

Kilo Verirken Kendine Süre Sınırı Koyanlar Zayıflayamıyor
Zayıflamaya karar verdiniz! Hatta ayda, haftada ya da yılda şu kadar kilo vereceğim diye bir hedef belirlediniz.  Ancak istediğiniz sonuca ulaşamadınız. Zayıflamak isteyen çoğu kişinin karşılaştığı olağan durum bu. Bu kadar kararlı olup kilo verememenin nedeni ne olabilir? 

Zayıflamak için belirli bir zaman dilimini belirleyen kişiler daha zor zayıflıyor. Hedeflerinde küçük bir sapma olduğunda zayıflama mücadelesinden vazgeçiliyor. Siz de kilo vermeye karar verdikten sonra kendinize sıkı hedefler koymayın. Bu durumun bir süreklilik gerektirdiğini, bir yaşam tarzı olduğunu bilin. Aksi taktirde en küçük başarısızlıkta kilo vermekten vazgeçersiniz.

Kilo vermek için bir süre belirlenebilir, ancak bu konuda biraz esnek olmak gerekir. Hedefe bu süre içinde ulaşılamadığı zaman umudu canlı tutarak vazgeçmemek gerek.

10 Aralık 2014 Çarşamba

Zayıflamak Ve Zayıf Kalmak İçin Protein Oranı Yüksek Sebzelerle Beslenin

Zayıflamak Ve Zayıf Kalmak İçin Protein Oranı Yüksek Sebzelerle Beslenin
Zayıflamak ve zayıf kalmak için protein değeri yüksek sebzeleri tüketmeliyiz. Mevsiminde bezelye, barbunya ve mantar gibi protein oranı yüksek güçlü sebzeleri tüketin.

Sağlıklı ve fit bir vücut için protein değeri yüksek sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. 

1 Aralık 2014 Pazartesi

Su İçerek Zayıflayın Su İçmeyenler Daha Şişman Oluyor

Su İçerek Zayıflayın Su İçmeyenler Daha Şişman Oluyor
Su içerek hem sağlığınızı koruyun hem de zayıflayın. Yapılan araştırmalar su içen kişilerin daha sağlıklı ve zayıf olduklarını ortaya koyuyor. Siz de formunuzu su içerek koruyun. Sağlıklı bir vücudun her gün en az 2 litre su tüketmesi gerekir.

2 litrelik su tüketimini uyku harici saatlerinize orantılı olarak paylaştırarak içmeniz en mantıklı ve sağlıklı olandır. Ancak diyetisyeninizin farklı bir tavsiyesi varsa onu da dikkate almakta fayda var. 

Son Yazılar