27 Ekim 2015 Salı

Zayıflamak için patates havuç ve mısırdan vazgeçmeyin

Zayıflamak için patates havuç ve mısırdan vazgeçmeyin 
İnsanlar patates, havuç ve mısır tüketmekten vazgeçerek zayıflayacağını düşünür. Ancak bu besinler vitamin ve mineral deposudur. Bir havuç bile bir günlük A vitamini ihtiyacını karşılar.

Zayıflarken protein ve vitamin deposundan vazgeçmemek için patates, havuç, mısır gibi yiyecekler yoğurt ya da ayranla birlikte tüketilmelidir. 

Glisemik indeksi yüksek  yiyeceklerin yoğurtla birlikte tüketilmesi öneriliyor. Bu yöntem tok kalmanızı ve daha geç acıkmanızı sağlar.

23 Ekim 2015 Cuma

Tembeller İçin Kolay Zayıflama Yöntemi Kalorisiz İçecek Tüketin

Tembeller İçin Kolay Zayıflama Yöntemleri
Bazı insanlar yediklerine dikkat etmelerine, diyet yapmalarına rağmen kilo veremezler. Kilo vermek için yediklerimiz kadar içtiklerimize de dikkat etmemiz gerekir. Aksi taktirde zayıflamanız mümkün olmaz.

Her gün farkında olmadan, bardak bardak kolayı,  meyve sularını, şarap ya da birayı mideye indiririz. Bunların ne çok kalori içerdiğini düşünmeyiz bile. 

Yüksek kalorili içeceklerin yerine su tüketmek en sağlıklı ve zayıflamak için en garanti yoldur. 

Kalorisi yüksek bu tür içecekleri hayatınızdan tamamen çıkartamıyorsanız, azaltıp, dengeli bir şekilde tüketerek de kilo verebilirsiniz. 


Tatlandırıcı İçeren Yiyecekler Kilo Almanıza Sebep Oluyor

Tatlandırıcı İçeren Yiyecekler Kilo Almanıza Sebep Oluyor
Şekerin çok yüksek kalorili bir yiyecek olduğunu hepimiz biliyoruz. Kilo almanın başlıca sorumlularından biri de çok sevdiğimiz şeker. İnsanlar şekerden aldığı kalorilerden kurtulmak için neredeyse sıfır kalorisi olan tatlandırıcılara yöneldi.

Ancak şekerin yerine koyduğumuz tatlandırıcıların o kadar masum olmadığını bilmemiz gerekir. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, tatlandırıcıların çok fazla kullanılması başta mesane tümörü olmak üzere bazı kanserler türlerini arttırdığı ve tetiklediği  ortaya çıkmıştır.

Araştırmalardan elde edilen diğer bulgulara göre, tatlandırıcılar daha fazla kilo almamıza sebep oluyor. Tatlandırıcılar bağırsaklarda bulunan glikoz sensörlerini uyararak vücuda giren şekerin daha fazla depo edilmesine neden oluyor.

Tatlandırıcılar daha çabuk acıkmamıza ve bir sonraki öğünde daha fazla yemek yememize sebep oluyor.

Zayıflamak için yapmamız gerekenler, dengeli, düzenli ve makul miktarda beslenmek ve hareketi, sporu hayatımızdan çıkarmamak!!! 

19 Ekim 2015 Pazartesi

Kalıcı Zayıflama Kalori Hesabıyla Olmaz Dengeli Beslenmek Gerek

Kalıcı Zayıflama Kalori Hesabıyla Olmaz Dengeli Beslenmek Gerek
Kalori hesabıyla zayıflayabilir miyiz? Evet,  günlük aldığımız kalori miktarını azaltarak zayıflamak mümkün. Ancak bu sağlıklı mı? Kalıcı mı? Bunun cevabı nasıl beslendiğimize göre değişebilir.

Normal bir insanın günlük alacağı kalori miktarı ortalama 2000 kalori olarak kabul ediliyor. Günlük alacağımız kalori miktarını 1200 kaloriye düşürürsek, ayda ortalama olarak 3 kilo zayıflayabiliriz. 

Ancak çok dikkat etmemiz gereken bir konu var. İnsanlar kalori hesabıyla zayıflamaya çalışırken  tek yönlü beslenme tuzağına düşerek sağlıklarından oluyorlar. Ne yediğine değil kalori miktarına dikkat ettikleri için birçok hastalığa davetiye çıkartıyorlar.

Kalori hesabında genellikle sevdiği yiyeceği tercih ederek tek yönlü bir besleme tercih ediliyor. Örneğin tatlıyı seven bir kişi 1200 kalorilik tatlı tüketerek ayda 3 kilo verebilir. Diğer bir kişi 1200 kalorilik ceviz yiyerek kilo verebiliyor. Ancak bu tür tek yönlü beslenme geriye dönüşü imkansız sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. 

Sağlıklı zayıflama yöntemi, günlük 1200 kaloriyi dengeli bir şekilde bütün besin gruplarından alarak kilo vermektir. Bu şekilde metabolizmamızı yavaşlatmamış, organlarımıza da zarar vermemiş oluruz. Bütün besin gruplarıyla beslendiğimiz için normal kilomuza kavuştuktan sonra da beslenmemize kaldığımız yerden devam edebiliriz.

17 Ekim 2015 Cumartesi

Zayıflamak İçin Doğal Yağlardan Değil Yağ Eklenerek Yapılan Gıdalardan Uzak Durun

Zayıflamak İçin Doğal Yağlardan Değil Yağ Eklenerek Yapılan Gıdalardan Uzak Durun
Zayıflamak için doğal yağlardan korkmayın. Yağ ilave edilerek yapılan gıdalardan ise uzak durun. İçinde doğal yağ bulunan süt, yoğurt ve peynir gibi gıdaları rahatlıkla tüketebiliriz. 

Asıl şişmanlatan içinde doğal yağ bulunan gıdalar değil, içine yağ eklenerek yapılan gıdalardır. Örneğin süt, yoğurt ve peynirin içinde doğal yağ vardır, rahatlıkla tüketebiliriz. Ancak poğaça aynı şekilde masum değil. Çünkü poğaça yağ ilave edilerek yapılan bir gıdadır ve doğal değildir. 

Doğal olmayan yağları tüketirken iki defa düşünmemiz gerekir. Doğal yağları ise gönül rahatlığı ile tüketebiliriz. 

Ancak doğal yağ da olsa makul ölçülerde tüketmek şart!

16 Ekim 2015 Cuma

Zayıflamak İçin Asla Diyet Yapmayın

Zayıflamak İçin Asla Diyet Yapmayın
Yakın çevremize baktığımız zaman sürekli diyette olan kişilerin istisnalar hariç genelde şişman olmaları. Sürekli diyet yaptığını söyleyen bu insanlar neden şişman? Bunun açık ve net cevabı var. Diyet insanları zayıflatmaz! 

Evet diyet insanları zayıflatmaz. İnsanları zayıflatan ve normal kiloda kalmalarını sağlayan en etkili yönden düzenli ve sağlıklı beslenmedir. Pratikte uzun vadede ya da ömür boyu diyet yapmak mümkün değildir. Bir süre sıkı diyet uygulayıp kilo vermek ise tam bir felakettir. Çünkü beslenme düzeni değiştirilmediği sürece kısa sürede verilen kilolar fazlasıyla geri alınır. 

Ömür boyu kilo sorunu yaşamamak için yapmamız gereken, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı edinmemizdir. Zaman zaman fazla kaçırsak da düzenli beslenmeye devam ettiğimiz sürece kilo sorunumuz olmaz.

O zaman yapmamız gereken şey, ömür boyu sürdürebileceğimiz sağlıklı yeme alışkanlığı kazanmak!

14 Ekim 2015 Çarşamba

Az uyumak da çok uyumak da şişmanlatıyor

Az uyumak da çok uyumak da şişmanlatıyor  
Evet, uykusuzluk da çok uyumak da şişmanlatıyor. Zamanında ve günde 7-8 saat uyumamız gerekiyor. Aksi taktirde vücut dengesi bozuluyor, metabolizmamız yavaşlıyor. Ve gram gram yağlar depolanıyor.

Bazı insanlar sağlıklı ve dengeli beslendiği halde kilo aldığını ya da kilo veremediğini iddia eder. Uyku sorunu olan insanlarda görülen durumlardan biri de budur.  Uykusu düzensiz olan insanların metabolizması çok yavaşladığı için az kalori alsalar da  çok daha az kalori yakarlar. Bu durum kilo almalarına neden olur. 

Bazı Atıştırmalıklar tok tutarak zayıflatır

Bazı Atıştırmalıklar tok tutarak zayıflatır
Lif yönünden zengin atıştırmalıklar sizi  tok tutarak zayıflatır. Zayıflamak için ara öğünlerde ya da açlık hissettiğiniz zamanlarda tam tahıllı ekmek, yağsız patlamış mısır, yoğurt, keten tohumu ...vb gıdalardan makul ölçülerde tüketebilirsiniz.

Zayıflamak İçin Sakın Aç Kalmayın Daha Çok Kilo Alırsınız

Zayıflamak İçin Sakın Aç Kalmayın Daha Çok Kilo Alırsınız
Zayıflamak isteyen çoğu insan bu hataya düşüyor. aç kalarak zayıflamaya çabalıyor. Ancak bu sağlığınız için çok sakıncalı olduğu gibi, kilo vermenizi değil, almanızı tetikleyen bir yöntemdir.

Neden mi? 
1. Aç kalan metabolizma yavaşlar daha az kalori yakar.
2. Vücut aç kaldığı için kendini korumaya alır yağları yakmaz, zor kilo verirsiniz, 
3. Hepimizin bildiği gibi çok açıktığımızda sınırsız yemek yeme potansiyelimiz vardır.

Bunun için yapılması gereken sağlıklı ve sıkı bir kahvaltı, normal ölçülerde öğlen yemeği ve hafif akşam yemeği. 



Yavaş yemek zayıflatıyor

Yavaş yemek zayıflatıyor
Yemekleri yavaş yavaş ve çok çiğneyerek yemek zayıflatıyor. Bunun nedeni midenin yemeleri yedikten yaklaşık olarak 20 dakika sonra tokluk hissine ulaşması olarak gösteriliyor.

Yemekler yavaş ve çok çiğnediğinde 20 dakika sonra tokluk hissederek daha az yemek yemiş olacağız.

Spora vakit ayıramayanlar ev işi yaparak zayıflayın

Spora vakit ayıramayanlar ev işi yaparak zayıflayın
Zamanımızın olmaması ya da tembellik nedeniyle çoğu insan spor yapamaz. Ancak kalori yakmak için illaki spor yapmak şart değil. Evde yapacağınız işlerde sizin için spor olabilir,  spor yapmış gibi kalori yakabilirsiniz. 

Ev işlerini hızlı bir şekilde yapmak metabolizmanızı hızlandırarak kalori yakmanızı sağlar. Örneğin, camları silmek, evi süpürmek, paspas yapmak..vb etkili ev sporlar olarak sayabiliriz :)

Tabaklar Küçülsün Kilolar Gitsin

Tabaklar Küçülsün Kilolar Gitsin
Evet tabaklar küçülsün kilolar gitsin! Bu yönteme psikolojik zayıflama yöntemi de diyebiliriz. Her gün yemek yediğiniz tabakları küçülterek daha az yemek tüketebilirsiniz. 

Bu yöntemin en önemli özelliği, hemen kilo vermeye başlarsınız ve uzun vadede kilo kontrolü sağlar! 

Zayıflamak İçin Kurutulmuş Meyve Yerine Taze Meyve Tüketin

Zayıflamak İçin Kurutulmuş Meyve Yerine Taze Meyve Tüketin
Zayıflamak için her gün yeterli miktarda meyve tüketmemiz gerekir. Ancak kurutulmuş meyve yerine taze meyveleri tercih etmeniz kilo vermenize daha çok yardımcı olur. Çünkü taze meyvelerin kalorisi kurutulmuş meyvelere nazaran hem daha düşük, hem de  sizi daha fazla tutma özelliği var.

Su sizi zayıflatır

Su sizi zayıflatır
Kilo vermek isteyenlerin en büyük destekçisi sudur. Su metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissi verir sindirimi kolaylaştırır ve en önemlisi sağlık verir. 

Siz de zayıflamak istiyorsanız yemeklerden önce 1-2 su bardağı su için. Her gün eşit aralıklarla 10-12 bardak su tüketin. 

12 Ekim 2015 Pazartesi

Zayıflamak İsteyenler İçin Su İçme Önerileri

Zayıflamak İsteyenler İçin Su İçme Önerileri

  • Suyun tadını beğenmiyorsanız sevdiğiniz bir aromayla tatlandırın. 
  • Suyu mutlaka masanızın üzerinde bulundurun.
  • Görebileceğiniz yerlere şişeyle su bırakın. 
  • Telefonunuzun alarmı su içmeniz için hatırlatmalar yapsın.  
  • Yemekleriniz baharatlı ve özellikle pul biberli olsun, hem metabolizmanız hızlanır hem de bol bol su içersiniz.
  • Fazla siyah çay içmeyin. Siyah çay su tüketimini azaltır. 

8 Ekim 2015 Perşembe

Yüz Gerginleştirici Ve Toparlayıcı Losyon Yapımı

Yüz Gerginleştirici Ve Toparlayıcı Losyon Yapımı
Yüz gerginleştirici losyonunu evde hazırlayabilirsiniz. Cilt toparlayıcı losyonu hazırlamak için ihtiyacımız olan malzeme biberiye ve bir bardak süt.

Losyonu hazırlamak için bir su bardağı ılık süte 10 gram kadar biberiye atıp bir kaç dakika bekletin. Daha sonra çay süzgecinde bastırarak süzün. Bir parça pamuk yardımıyla göz çevresini hariç tutarak tüm yüz ve boynunuzu güzelce silin. 

Zamanla cildinizin toparlanarak ışıldadığını farkedeceksiniz.

7 Ekim 2015 Çarşamba

Acı Biber Yiyerek Zayıflayın

Acı Biber Yiyerek Zayıflayın
Acı biber yiyerek daha kolay zayıflamanız mümkün. Çünkü acı biber içerdiği kapsaisin isimli madde ile metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı oluyor.  

Son Yazılar