25 Ocak 2016 Pazartesi

Zayıflamak için alkolü azaltın

Zayıflamak için alkolü azaltın 
Alkol tüketen kişilerin zayıflamasının daha zor olduğunu biliyor musunuz. Çoğu kişi alkolün kalorisinin olduğunu dahi aklına getirmez. Alkol tüketen kişiler, beslenmesine dikkat edip, spor yapsa dahi zayıflamaları o kadar da kolay olmuyor. Çünkü alkolün de hatırı sayılır bir kalorisi vardır. 

Spor yapıp, sağlıklı diyet programına uyduğunuz halde kilo veremiyorsanız, tükettiğiniz alkol miktarına bakmalısınız. Çünkü birkaç kadeh alkol yaklaşık olarak 100 kaloriye denk gelmektedir. Örneğin, 50 miligramlık küçük bir kadeh şarap yaklaşık olarak 100  kaloridir. 

21 Ocak 2016 Perşembe

Kalça sıkılaştırma hareketi yaparak kalçaları şekle sokun

Kalça sıkılaştırma hareketi yaparak kalçaları şekle sokun
Her gün yapacağınız basit kalça hareketiyle şekilli , güzel ve sıkı bir kalçaya sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken sırtüstü yatarak, kalçalarınızı yukarı aşağı kaldırıp indirmek.

Kalça sıkılaştırma hareketinin yapılışı

  • Sırt üstü uzanın. 
  • Ayaklarınızı yukarı doğru çekip yere basın. 
  • Dizlerinizi tavana bakacak şekle getirin.
  • Karın kaslarınızı kasın.
  • Kalçalarınızı sıkarak yukarı doğru kaldırıp indirin.
  • Kalçalarınızı aşağı indirirken sıkmayı bırakın, yukarı kaldırırken tekrar sıkın.
Not: Kalçalarınızı sırtınızı acıtacak kadar yukarı kaldırıp zorlamayın.

19 Ocak 2016 Salı

Kahvaltı yapmayanlar daha şişman oluyor kahvaltıyı atlamayın

Kahvaltı yapmayanlar daha şişman oluyor kahvaltıyı atlamayın
Yapılan araştırmalar kahvaltı yapmayanların yapanlardan daha şişman olduğunu gösteriyor. Kahvaltı yapan kişilerin metabolizmaları hızlanarak daha az yemek yemelerini sağlıyor. 

Kahvaltı yapan kişilerin daha sağlıklı ve dengeli beslendikleri, gün içinde fazla acıkmadıkları için akşam yemeklerinde aşırı yemek yemediklerini ortaya koyuyor. Güne kahvaltıyla başlamak metabolizmayı hızlandırarak gün boyu kalori yakmamızı sağlıyor. Bu durum daha sağlıklı ve zayıf olmamıza yardımcı oluyor.

Son Yazılar