5 Ekim 2011 Çarşamba

Kilo Almamak İçin Günde Kaç Kalori Almalıız

Kilo Almamak İçin Günde Kaç Kalori Almalıız, Günde Kaç Kalori Alırsak Kilo Almayız, günde kaç kalori alırsak kilo almayız, günde kaç kalori alırsam zayıflarım, günde kaç kalori alınmalı, günde kaç kalori alınmalıdır, günde kaç kalori almak gerekir, günde kaç kalori almak lazım, günde kaç kalori almalıyız, günde kaç kalori almalıyım, günde kaç kalori almak gerekir, günde kaç kalori alınmalı, günde kaç kalori alırsak kilo almayız zayıflamak için, günde kaç kalori alırsam kilo eririm, günde kaç kalori alınmalı incelmek için, günde kaç kalori alınmalıdır zayıf olamak için, günde kaç kalori almak gerekir kilo vermek için, günde kaç kalori almak lazım şişmanlamamak için, günde kaç kalori almalıyız incelmek için, günde kaç kalori almalıyım zayıf olmak iin, günde kaç kalori almak gerekir kilo vermek içn, günde kaç kalori alınmalı incelmek içn.

Günde Kaç Kalori Alınmalı, Günde Kaç Kalori Almalıyım?

Günlük kalori ihtiyacı kişinin kilosuyla alakalıdır. Yani zayıf bir kişinin günlük ihtiyacı olan kalori miktarı ile şişman bir kişinin günlük ihtiyacı olan kalori miktarı eşit değildir.

Kişinin vücudundaki her bir kilo için yaklaşık olarak günlük 20 kalori alması gerekmektedir. Eğer kişi günlük aktivitelerinde hareketli bir yapıya sahipse kilosuna bağlı olarak aldığı kalorilere ek olarak yaklaşık olarak 500-600 kalori daha almaldır.

Buna göre ortalam 60 kg ağırlğındaki bir kişi; 60x20= 1200 kaloriyi kesinikle almalı. Aktivite ve klosuna bağlı olarak, buna 500-600 kalori ekleyerek günlük alması gerekn kaloriyi karşılamalı. Sonuç; 1200+500= 1700 ya da 1200+600=1800 kalorı almalıdır.

Yukarıda saydığımız kalori miktarı kilosundan memnun olan biri herhangi bir şekilde kilo vermeyi düşünmeyen bireyler için geçerlidir. eğer kişi dengeli beslenerek sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsa yukarıdaki hesaplanan kalori miktarından yaklaşık olarak 500 kalori daha az almalıdır. Fakat kişinin yiyeceklerinden kısıntı yaparak ihtiyacı olan kalori miktarından 500 kalori birden kısabilmesi yorucu bir süreçtir. Bu nedenle kişiyi bunaltmamak için uzmanların tavsiyesiyle günlük alınan miktarı 250 kalori düşürmek ve kalan 250 kalorinin ise hareketlerle yakılmasını sağlamak daha kolay bir yol olacaktır.

Son Yazılar