4 Şubat 2013 Pazartesi

Sadece Yürüyüş Yapak Zayıflayabilirsiniz

Sadece Yürüyüş Yapak Zayıflayabilirsiniz
Yürüyüş yapmanın faydaları saymakla bitmez. Yürüyüşle kilo verebilir, formda kalabilirsiniz. Yürümek kalbi korur, diyabeti kontrol altına alır, kan basıncını düşürür, kalp krizi riskini azaltır, kan basıncını ayarlar, kolesterolü dengeler... 

Yürüyüşe vücudu ısıtarak başlayın, önce  5 dakika kadar yavaş yavaş yürüyün. Daha sonra hızınızı artırın. Kendinizi rahat hissedeceğiniz bir hızda yürümeye devam edin. Kendinizi kesinlikle zorlamayın, nefes nefese kalmayın. Zamanla hızlanırsınız.

Önce kısa mesafe yürüyün. Zamanla bu mesafeyi ve süreyi artırın. Yeni başlayanlar için haftada üç defa yürüyüş  ideal olandır. Kendinizi kesinlikle zorlamayın. Yürüyüşe yeni başlayanlar günde 10 dakika yürüyerek  daha sağlıklı sonuç elde edebilirler. 

Zamanla yürüyüş süresini ve mesafesini artırabilirsiniz. kendinizi rahat hissettiğiniz sürelerde ve mesafede yürüyebilirsiniz. Önce yürüyüş sürenizi 15 dakikaya ilerleyen sürelerde de 30 dakikaya çıkarabilirsiniz. Kendinizi rahat hissettiğinizde haftada beş defa 30 dakikalık yürüyüşler yapabilirsiniz. 

Fazla kilolarınız varsa yürüyüş süresini zaman içinde daha da arttırmanız gerekebilir. Bunun için haftada 4 yada 5 defa 40 yada 60 dakikalık yürüyüşler yapmalısınız. Hızınızı artırarak ve hafif koşular yaparak yürüyüşü sürdürmek çok faydalıdır. Ancak kendinizi fazla zorlamamanız gerektiğini asla unutmayın. Yürüyüşten ve koşudan keyif alacak şekilde yürümeli ve koşmalısınız. 


Koşu tekniğini bilmeyenler için küçük bir tüyo, daha kısa adımlarla ve kollarınızı sallayarak koşmak gerekir.

Son Yazılar