30 Kasım 2015 Pazartesi

Su içmeden zayıflayamazsınız su içerek zayıflayın zayıflamak için su için

Su içmeden zayıflayamazsınız,  su içerek zayıflayın, zayıflamak için su için

Su içmeden zayıflayamazsınız  
Su vücudunuzun hayat kaynağıdır. Normal yetişkin bir insan vücudunun %60'ı sudan oluşmaktadır. Yeni doğan bir bebeğin vücudundaki su oranı %90'dır. Bu oran çocuklarda %70, yaşlılarda ise %50'ye kadar düşmektedir.Yani yaş ilerledikçe suya daha fazla ihtiyaç duyarız.

Susuz kalma halinde metabolizmamız yavaşlar, kan kalınlaşarak daha yavaş dolaşır, toksinler vücuttan atılamaz. Yavaşlayan metabolizma kilo almamıza sebep olurken vücutta biriken toksinler türlü sağlık sorunlarını beraberinde getirir.

Su içerek metabolizmamızı hızlandırmış oluruz. Hızlanan metabolizma daha fazla kalori yakmamızı sağlar. Bu da otomatik olarak daha zayıf ve sağlıklı bir bedene kavuşmamızı sağlar. 

Günde mutlaka ve mutlaka 8-10 bardak su içmemiz hayati önem taşıyor. Çünkü normal bir insan bedeni günde 2 litre yaklaşık olarak 10 su bardağı sıvı kaybetmektedir. Vücudun kaybettiği su miktarını yerine koymazsak vücudun tüm dengelerini bozarız.

Susuz kalan organlar düzgün çalışıp görevlerini yapamazlar. Beynimizin %92'sinin sudan oluştuğunu düşünürsek suyun ne kadar hayati bir fonksiyonu olduğunu daha iyi anlarız.

Son Yazılar