22 Şubat 2014 Cumartesi

Yağ Yakmak İçin Ne kadar Kardiyo Yapmalıyız Kardiyo Hızı Nasıl Olmalıdır

Yağ Yakmak İçin Ne kadar Kardiyo Yapmalıyız
Kardiyo, vücudumuzdaki yağları yakmak için belli bir temponun üstünde yapılan egzersizlere verilen isimdir. Örneğin; koşu, bisiklet sürme, ip atlama, kürek çekme...vb kardiyo egzersizlerinden bazılarıdır.

Vücuttaki yağlar egzersize başladıktan 10 dakika sonra yanmaya başlar. İlk 10 dakikada yapılan egzersizlerle karbonhidrat yakarız. Kardiyo egzersiziyle yağ yakmak için, düzenli olarak haftada 3-4 gün en az 45-60 dakika arasında spor yapmanız gerekir.  

Kardiyo egzersizi hızınız şöyle olmalıdır: Isınma, normal, hızlı, çok hızlı, hızlı, normal, yavaş şeklinde devam etmelidir. Örneğin yağ yakmak için koşu yapacaksanız, yaklaşık 5 dakika ısınma hareketleri yapmalısınız. Daha sonra; 3 dakika normal yürüyüş, 3 dakika hızlı yürüyüş, 3 dakika normal koşu, 3 dakika hızlı koşu, 3 dakika normal koşu, 3 dakika hızlı yürüyüş, 3 dakika normal yürüyüş şeklinde olmalıdır.

Bisiklet kullanırken de yavaştan hızlıya çıkmalı, daha sonra kademeli olarak hızımızı azaltıp, kademeli olarak tekrar hızımızı artırmalısınız.

Kuralımız, yavaştan hızlıya, hızlıdan yavaşa şeklinde olmalıdır.

Haftanın her günü aynı sporu yapmamalıyız. Bunun yerine, bir gün koşu, diğer gün ip atlama ya da bisiklet şeklinde omalıdır... Bu şekilde daha etkili yağ yakabiliriz.

Düzenli şekilde kardiyo egzersizi yaparken, haftanın 1-2 günü  kaslarınızı dinlendirmeyi unutmayın.
Kaynak: internethaberoku

Son Yazılar