19 Ekim 2015 Pazartesi

Kalıcı Zayıflama Kalori Hesabıyla Olmaz Dengeli Beslenmek Gerek

Kalıcı Zayıflama Kalori Hesabıyla Olmaz Dengeli Beslenmek Gerek
Kalori hesabıyla zayıflayabilir miyiz? Evet,  günlük aldığımız kalori miktarını azaltarak zayıflamak mümkün. Ancak bu sağlıklı mı? Kalıcı mı? Bunun cevabı nasıl beslendiğimize göre değişebilir.

Normal bir insanın günlük alacağı kalori miktarı ortalama 2000 kalori olarak kabul ediliyor. Günlük alacağımız kalori miktarını 1200 kaloriye düşürürsek, ayda ortalama olarak 3 kilo zayıflayabiliriz. 

Ancak çok dikkat etmemiz gereken bir konu var. İnsanlar kalori hesabıyla zayıflamaya çalışırken  tek yönlü beslenme tuzağına düşerek sağlıklarından oluyorlar. Ne yediğine değil kalori miktarına dikkat ettikleri için birçok hastalığa davetiye çıkartıyorlar.

Kalori hesabında genellikle sevdiği yiyeceği tercih ederek tek yönlü bir besleme tercih ediliyor. Örneğin tatlıyı seven bir kişi 1200 kalorilik tatlı tüketerek ayda 3 kilo verebilir. Diğer bir kişi 1200 kalorilik ceviz yiyerek kilo verebiliyor. Ancak bu tür tek yönlü beslenme geriye dönüşü imkansız sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. 

Sağlıklı zayıflama yöntemi, günlük 1200 kaloriyi dengeli bir şekilde bütün besin gruplarından alarak kilo vermektir. Bu şekilde metabolizmamızı yavaşlatmamış, organlarımıza da zarar vermemiş oluruz. Bütün besin gruplarıyla beslendiğimiz için normal kilomuza kavuştuktan sonra da beslenmemize kaldığımız yerden devam edebiliriz.

Son Yazılar