24 Mayıs 2016 Salı

Zayıflamak için günlük ne kadar su tüketmeliyiz

Zayıflamak için günlük ne kadar su tüketmeliyiz
Çoğu kişi zayıflamanın ve zayıf kalmanın yeteri kadar su içmekle mümkün olduğunu bilmiyor. Su vücudumuzun en önemli hayat kaynağı, olmazsa olmazı. Kilo vermek, kilo almamak ve fazla yemek yememek için yeterli miktarda su içmek gerekiyor. 

Peki günlük ne kadar su içmeliyiz? Günlük içeceğimiz su miktarı çok önemli. Çünkü susuzluk kadar fazla su içmekte insan sağlığı için zararlı. 

Uzmanların sağlıklı insanlar için önerdiği günlük su tüketimi kadınlar için günde 10 bardak,  erkekler için ise günde 14 bardak. 

Uzmanlar bu miktarları sağlıklı insanlar için öneriyor. Peki aşırı kilolu ya da obez olan kişilerin günlük su tüketimi ne kadar olmalı. Kilo ne kadar artarsa vücudun ihtiyacı duyacağı su miktarı da artar. Bu nedenle kilo fazlası olan kişilerin daha fazla su  tüketmeleri gerekir.

Kilonuza göre ne kadar su tüketmeniz gerektiğini basit bir formülle hesaplayabilirsiniz. Normal yetişkin bir kadının kilosunu yaklaşık olarak 70 kg kabul edersek. Her 7 kiloya günde bir su bardağı su içmemiz gerekir. 




Son Yazılar