21 Şubat 2011 Pazartesi

Plates Hareketleriyle Bacak Baldır Kalça Göbek Eritme İnceltme Hareketleri

Pilates Hareketleriyle Zayıflayın

Evde pilates yaparak vücudunuzu şekillendirip incelebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan yalnızca 1 spor aleti var; o da pilates topu. Oldukça ucuz bir spor aleti olan pilates topunu (swiss ball) spor malzemeleri satan tüm mağaza ve internet sitelerinde bulabilirsiniz.

Bacak uzat
Pilates Hareketleriyle Zayıflayın / Bacak Uzat

Bu egzersizle bacak, basen bölgenizi şekillendirip göbek bölgenizdeki yanmayı hissedebilirsiniz.
Boynunuzu ve omuzlarınızı pilates topuna yaslayıp bacaklarınızı 90 derece kırın. Resimdeki gibi uzanın ama boynunuzdan destek almayın, ayaklarınızdan destek alın. Pozisyonunuzu bozmadan aynı resimdeki gibi tek bacağınızı hafifçe kaldırın. Bacağınız gövdenize paralel olana kadar kaldırın ve sonra yavaşça indirin.
Aynı hareketi her iki bacak için de tekrarlayın. 10-16 tekrardan oluşan 1-3 set uygulayın.

Topa uzan
Pilates Hareketleriyle Zayıflayın / Topa Uzan

Bu egzersizle bacak, basen ve karın kaslarınızı çalışıtırabilirsiniz.
Sırt üstü yere uzanın, pilates topunu bacaklarınızın arasına alarak aynı resimdeki pozisyonu alın. Resimdeki gibi bacaklarınızla kavradığınız topu karnınıza doğru çekin. Topu çekerken karın kaslarınızı sıkmayı unutmayın.
10-16 tekrardan oluşan 1-3 set uygulayın.

Ters sarkaç
Pilates Hareketleriyle Zayıflayın / Ters Sarkaç

Bir önceki harekete çok benzeyen ters sarkaç egzersizi ile basen, bacak ve bel bölgenizi çalıştırabilirsiniz.
Sırt üstü yere uzanın ve pilates topunu resimdeki gibi ayaklarınızın arasına alın. Şimdi sırtınızı hiç oynatmadan ve sadece bacaklarınızı kullanarak, pilates topunu yavaşça sağa ve sola doğru yatırın. Bu hareketi yaparken omuzlarınızı kesinlikle yerden kaldırmayın.
8-12 tekrardan oluşan 1-2 set uygulayın.

Öne yuvarlan
Pilates Hareketleriyle Zayıflayın / Öne Uzan

Bu egzersizle karın, sırt, basen ve bacak kaslarınızı etkin bir şekilde çalıştırırsınız. Hareketi yaparken özellikler karın kaslarınızdaki yanmayı hissedeceksiniz. Bu egzersizle göbek bölgenizdeki sarkmayı kısa sürede toparlayabilirsiniz.
Bel veya sırt rahatsızlıkları çekiyorsanız bu hareketi yapmayın.
Pilates topunu yere koyup dizlerinizin üstünde çökün, ellerinizi topun üstüne koyun. Şimdi dizlerinizi hiç kaldırmadan ellerinizle pilates topunu ileriye doğru ittirin. Topu ittirirken ellerinizde topla birlikte ileriye doğru dönsün. Dirsekleriniz topla buluşana kadar hareketi devam ettirin. Pilates topu dirseklerinize yaklaştıkça karın kaslarınızın zorlandığını hissedeceksiniz.
5-8 tekrardan oluşan 1-2 set uygulayın. Performansınız arttıkça tekrar ve set sayılarını yükseltebilirsiniz.

Son Yazılar