1 Şubat 2013 Cuma

Kalçaları Forma Sokmanın Püf Noktaları

Kalçaları Forma Sokmanın Püf Noktaları
Kalçaların forma girmesi için yapmanız gereken biraz zaman ayırmak. Kalçaların forma girmesi sanıldığı kadar zor değil. İşte kalçaları forma sokmanın püf noktaları.

Bol Bol Su İçin
Suyun faydaları saymakla bitmez. Cildimiz için, sindirim sistemimiz için ve formda kalmamız için günde 12 bardak su içmeliyiz. Kısa bir süre sonra kalçalarınızda ve vücudunuzdaki farkı görerek şaşıracaksınız.

Kalça Kaslarını Sık Sık Çalıştırın 
Sıkı kalçalara kavuşmak için, kalça kaslarını sık sık çalıştırmalıyız. Kalçaları forma sokmak için, sırt üstü yatarak kalçaları yerden kaldırıp on saniye beklettikten sonra indirin. Bu hareketi 4 set halinde onar defa yapın. Kalçaları forma sokan sporların başında; yürüyüş, yüzme, bisiklete binme gelir.

Kalçalarınıza masaj Çok İyi Gelir
Kalçalara masaj yapmak ya da yaptırmak çok iyi gelir. Su fışkırtarak ya da masaj aletleriyle sıkı kalçalara sahip olmanız mümkün.

Kalçalar İçin Daha Hareketli Olun  
Özellikle kadınlar için masa başı işlerin en olumsuz sonucu yağların kalça ve bacaklarda toplanmasıdır. Zamanla yağlar kalçalara yerleşmeye başlar. Hareketli olmazsanız yağlı ve büyük kalçalar kabusunuz olur. İş yerinde sürekli hareketsiz oturmayın; asansör yerine merdiven kulanın, arada yerinizden kalkarak büro içinde bir kaç tur atın. Öğlen aralarında yemek yedikten sonra biraz yürüyüş yapın. Oturduğunuz koltukta ara sıra kalçalarınızı sıkıp bırakarak kan dolaşımını hızlandırın. 

Bütün bunları yaptığınızda kalçalarınızın daha formda olacağından emin olabilirsiniz. 

Son Yazılar