30 Ekim 2014 Perşembe

Kilosunu Düzenli Olarak Kontrol Eden Kişiler Daha Zayıf Oluyor

Kilosunu Düzenli Olarak Kontrol Eden Kişiler Daha Zayıf Oluyor
Kilosunu düzenli aralıklarla kontrol eden kişiler daha zayıf oluyor. kilonuzu kontrol altına almak için belirli sürelerle tartılarak kilonuzu kontrol etmeniz gerekiyor.

Belirli sürelerle tartılan kişiler kilo almaya başladıklarında hemen önlemini alarak kilolarını kontrol altına alma azmini gösterebiliyor. Kilolarından haberdar olmayan kişiler ise daha kolay kilo alıyor.

Ancak kilomuzu öğrenmek için her gün tartılmak yerine, haftada ya da 15 günde bir tartılmak daha sağlıklı bir yöntem olduğunu unutmayın. 

28 Ekim 2014 Salı

Her Gün Farklı Miktarda Kalori alarak Zayıflayın

Her Gün Farklı Miktarda Kalori alarak Zayıflayın
Vücudunuzun tembelleşmesine izin vermeyin, aldığınız kalori miktarını değiştirerek zayıflayın. Metabolizmanızı hızlandırmak ve kilo vermeye devam etmek için her gün farklı miktarda kalori alın.

Her gün aynı miktarda kalori alır ve yaşam tarzınızı değiştirmezseniz kilonuz sabitlenir ve kilo veremezsiniz. Hatta ilerleyen yaşlarda metabolizma yavaşlayacağı için aynı miktarda aldığınız kaloriler sizi şişmanlatır.

Ancak, her gün farklı miktarda kalori aldığınızda vücudumuz yeni duruma alışmak için daha fazla enerji harcayacak ve kalori yakacaktır. Örneğin bir gün 1500 kalori alıyorsanız ertesi gün 1200 ya  da 1700 kalori alabilirsiniz. 

20 Ekim 2014 Pazartesi

Su Oranı Yüksek Yiyecekler Yiyerek Zayıflayın

Su Oranı Yüksek Yiyecekler Yiyerek Zayıflayın
Zayıflamak isteyen kişilerin ilk yaptığı iş yağı kesmek oluyor. Ancak zayıflamak için vücudun kaliteli yağlara da ihtiyacı var. Yapılan araştırmalar zayıflamak için sulu yiyecek tüketen kişilerin, yağsız yiyecekleri tercih eden kişilerden %33 oranında daha başarılı olduklarını gösteriyor. 

Sizde zayıflamak istiyorsanız karpuz gibi sulu meyveleri tercih etmelisiniz. Bol sulu salatalık, kereviz, kıvırcık gibi vitaminli sebzeleri tüketmelisiniz. 

Bu arada bol bol su içmeyi de ihmal etmemek gerekir. Yetişkin bir insanın günde 8-12 bardak arasında su tüketmesi gerektiğini unutmamalısınız. 

16 Ekim 2014 Perşembe

Düzenli Spor Yapmanın Bilmediğiniz Faydaları

Düzenli Spor Yapmanın Bilmediğiniz Faydaları
İnsanlar genelde zayıflamak ve kas oranlarını artırmak için spor yaparlar. Spor yapmak sizi daha sağlıklı ve fit yapar. Ancak sporun bilmediğiniz hayatı diyebileceğimiz faydaları da vardır.

İşte sporun bilmediğiniz faydaları:

1- Stresinizi azaltır 
2- Mutluk hormonlarını salgılar 
3- Kendinize güveni geliştirir
4- Zihinsel gerilemeyi önler
5- Anksiyeteyi hafifletir
6- Beyin gücünüzü artırır
7- Belleğinizi keskinleştirir
8- Bağımlılıkların kontrolüne altına alınmasına yardımcı olur
9- Uyku sorununu giderir
10- Daha enerjik olmanızı sağlar

15 Ekim 2014 Çarşamba

Zayıflamak İçin Mutfakta fazla Abur Cubur Bulundurmayın

Zayıflamak İçin Mutfakta fazla Abur Cubur Bulundurmayın
Mutfağında fazla abur cubur bulunduran kişilerin kilo vermekte zorlandığı ve daha şişman olduğu biliniyor. Zayıflamak isteyen kişiler alışveriş yaptığında fazla abur cubur almamaya dikkat etmelidir.

Mutfağınızdaki abur cuburları kaldırarak gereksiz kalori alımını durdurabilir, kararlı bir şekilde kilo verip, zayıflayabilir. 

10 Ekim 2014 Cuma

Zayıflamak İçin Tuzu Kesin Kısa Sürede Bir Beden Küçülün

Zayıflamak İçin Tuzu Kesin Kısa Sürede Bir Beden Küçülün
Fazla tuz tüketimi vücudun su tutmasına sebep olur. Vücudumuzun su tutmaması için tuzu keserek yiyeceklerdeki doğal tuzların farkına varmalıyız.

Fazla tuz tüketiminin sağlık için ne kadar zararlı olduğunu bilinciyle tuz tüketimine dikkat etmeliyiz. 




8 Ekim 2014 Çarşamba

Fazla Yemek Tüketmemek İçin Fazla Yemekleri Hemen Buzdolabına Koyun

Fazla Yemek Tüketmemek İçin Fazla Yemekleri Hemen Buzdolabına Koyun
Yiyeceğiniz kadar yemeği aldıktan sonra, fazla yemekleri vakit kaybetmeden buzdolabına kaldırın. Bu sizin ikinci, üçüncü porsiyonu almanıza engel olacaktır.

Bu yöntem zayıflamak isteyen kişiler için caydırıcı olacaktır.


2 Ekim 2014 Perşembe

İştahınızı Kontrol Altına Almak İçin Tarçın Tüketin

İştahınızı Kontrol Altına Almak İçin Tarçın Tüketin
Zayıflamak için iştahınızı kontrol altına alacağınız besinleri tüketebilirsiniz. Hem doğru beslenerek vucudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almak hem de yeterli ölçüde tüketmek için tarçından faydalanabilirsiniz.

Örneğin tüketeceğiniz muz ya da kavunun üzerine bir tutam tarçın eklerseniz hem doğru beslenmiş hem de iştahınızı kontrol altına almış olursunuz.

Tarçını diğer gıdaların üzerine serperek de tüketebilirsiniz.


1 Ekim 2014 Çarşamba

Zayıflamak İçin Yeşil Çay Ve Şili Biberi Tüketin

Zayıflamak İçin Yeşil Çay Ve Şili Biberi Tüketin
Metabolizması yavaşlayan insanlar her geçen gün daha fazla kilo alıyor. Zayıflamak istiyorsanız öncelikle metabolizmanızı hızlandırmanız gerekir. 

Metabolizmanızı hızlandırmanın en kolay ve uzuz yolu yeşil çay ve Şili biberi tüketmek.Yeşil çay ya da Şili biberi tüketerek daha fazla kalori yakıp sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

Son Yazılar