31 Mart 2013 Pazar

Doğru Egzersiz Hareketlerle Baldır Ve Bacaklarınızı İnceltin

Doğru Egzersiz Hareketlerle  Baldır Ve Bacaklarınızı İnceltin
Eğer sizin de birçok bayan gibi bacaklarınızla sorunlarınız varsa biraz egzersizle incelme sağlayabilirsiniz. Fakat sıradan egzersizler yerine uzmanların önerilerini değerlendirmeniz yolunuzda daha hızlı ilerlemenizi sağlayacaktır.

Günde bir saat yürüyüş yapın.Adımlarınızı her iki ayağınızla da büyük şekilde atmaya çalışın.

Yürüyüş sırasında yere topuklarınızla değil de parmak uçlarınızla basmaya çalışın. Böylece gövdeniz öne eğilecek ve tüm bacaklarınıza ek olarak uyluk kemiğinizin ön tarafı da çalışmaya başlayacak. Beş dakikalık bir koşu egzersizi yeterli gelecektir.

Baldırınızı inceltmek için ise yine parmak uçlarınızda koşun; ancak topuklarınızı kesinlikle yere değdirmeyin. Oldukça yorucu olan bu egzersizi 30 saniye yapıp 30 saniye mola verecek şekilde beş kez tekrarlayın.

26 Mart 2013 Salı

Göz Altı Morluklarını Nasıl Geçer Göz Altı Morluklarını İçin Evde Yapılan Maskeler

Göz Altı Morluklarını Nasıl Geçer Göz Altı Morluklarını İçin Evde Yapılan Maskeler
Gözaltı morluklarına evde hazırlayacğınız maskeler çare olabilir. Tamamen doğal ürünlerden hazırlanan maskelerle gözaltı morluklarından kurtulabilirsiniz.
 
Öncelikle belirli bir uyku düzeninin olması şart. Bunun dışında demlenmiş çay poşetleri ve iki adet salatalık dilimi yardımına yetişebilir. Bu yardımcıları göz kapaklarının üzerine yerleştir. 10 dakika bekledikten sonra gözlerinin yorgunluğunun gittiğini ve rahatladığını hissedeceksin. 
 
Eğer bunlar için vaktim yok diyorsan çözümü kapatıcılar. Yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla ya da deriye fazla baskı yapmadan parmak uçlarınla kapatıcı sürebilirsin.

24 Mart 2013 Pazar

Yağlı Ciltlere Makyaj Yapmanın Püf Noktaları


Yağlı Ciltlere Makyaj Yapmanın Püf Noktaları
Yağlı ciltlere makyaj yapmak oldukça zordur, makyajın kalıcılığını sağlamak ise daha da zordur. Yağlı ciltlerde makyajın parlaması hoş olmayan görüntülere sebep olur. 

Yağlı ciltlerdeki olumsuzlukları en aza indirmek için fondöteni uygulamadan önce su bazlı nemlendirici sürmek gerekir. Daha sonra yağlı ciltler için hazırlanan özel fondötenler kullanmak gerekir.

Yağlı ciltlerde gün içinde oluşan parlamaları peçete yardımıyla kontrol altına almak gerekir.

Kaynak: internethaberoku

23 Mart 2013 Cumartesi

Merdiven Çıkmak Zayıflatır Mı

Merdiven Çıkmak Zayıflatır Mı
Merdiven çıkmak zayıflatır. Zayıflamak içi asansör yerine merdivenleri kullanmamızda büyük fayda vardır. Son dönemlerde yürüyerek gidilecek yerlere dahi arabayla gitmeye, merdiven yerine yürüyen merdivenleri kullanmaya başladık. 

Bütün bunlar bacakları daha az kullanmamıza, yakmamız gereken kalorilerin vücutta birikmesine neden oldu. Kilolar, yağlar vücudumuzu yavaş yavaş sarmaya başladı.  

Bir engelimiz yoksa evde ve işyerinde asansör yerine merdivenleri kullanmayı tercih etmeliyiz. 


20 Mart 2013 Çarşamba

Kolay Zayıflamanın Yöntemleri Nelerdir

Kolay Zayıflamanın Yöntemleri 
Zayıflamak isteyenlerin en çok yaptıkları hatalardan biri de diyetin yarım bırakılmasıdır. Diyetin yarım bırakılması istediğiniz kiloya inme hedefine ulaşmanızı imkansız kılacağı gibi verilen kiloların da geri alınmasına neden olur. İşte size sağlıklı ve kalıcı zayıflamanın bazı püf noktaları. 

Kolay Zayıflamanın Püf  Noktaları
Her zaman dengeli ve düzenli beslenin, aşırıya kaçmayın.
Diyet yapıyorsanız her besinden azar azar almayı ihmal etmeyin. Kesinlikle tek yönlü beslenmeyin.
Diyet yaparken sevdiğiniz yiyeceklerden tamamen vazgeçmeyin. Aksi taktirde sevmediğiniz yiyecekleri tüketmeniz motivasyonunuzu bozar ve diyeti yarım bırakmanıza neden olur.
Spor yapın, egzersiz programınıza sadık kalın.
Kesinlikle kahvaltıyı atlamayın. Güçlü bir kahvaltı yaparsanız diğer öğünlerde daha az tüketirsiniz.
Gece yatmadan önce yemek yemeyin, ağır ve kalorisi yüksek yiyecekleri kesinlikle gece tüketmeyin.
Su tüketimini arttırın, günde 2 bardak su için.
Uyku düzenine dikkat edin, uykusuz kalmayın.


14 Mart 2013 Perşembe

Gece Yatmadan Önce Atıştırmak Kilo Aldırır Mı

Gece Yatmadan Önce Atıştırmak Kilo Aldırır Mı
Metabolizma yavaşladığı için gece yarısı yenilen yemeğin sindirimi daha zordur.  Gece yatmadan önce çok acıkırsanız hafif yiyecekler tüketebilirsiniz. 

Gece acıkanlar için en uygun besinler meyve, yoğurt ve süt  başta gelir...

12 Mart 2013 Salı

Protein Diyetleri Yaparak Zayıflamak Mümkün Mü

Protein Diyetleri Yaparak Zayıflamak Mümkün Mü
Protein diyetleri uzun vadede uygulanması zor olduğu için tercih edilmemelidir.  Kan kolesterol-ürik asit seviyelerini artırıp, insülin direncine neden olmaktadır. Bunu uzun süre uygulayıp hayat tarzı haline getirmiş bir kişiyi bile bulmak zordur. Yüksek protein diyeti uygulayan bireylerde görülen en önemli sorun, diyeti devam ettiremeyip sıkça şeker krizlerine girerek yüksek miktarda tatlı yemeleridir.

Kısa sürede kilo verip daha fazlasını almamak için karbonhidrat, protein ve yağı dengeli tüketmek yeterlidir.

11 Mart 2013 Pazartesi

Lahana Metabolizmayı Hızlandırarak Zayıflatıyor Mu

Lahana Metabolizmayı Hızlandırarak Zayıflatıyor Mu
Lahananın metabolizmayı hızlandırma özelliği yoktur. Lahana, pırasa, brokoli gibi kükürtlü sebzelerin kanseri önleyici ve vücuttaki zararlı maddelerin atıcı özelliği vardır. Lahana sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerindendir.

Lahana diyet listesinde yer almasının en önemli nedeni kalorisinin düşük olmasıdır. Lahanası düşük olan lahana kilo verilmesine yardımcı olmaktadır. Kilo vermek için renkli renkli sebzelerden bol bol tüketmek gerekir.

9 Mart 2013 Cumartesi

Zayıflamak İçin Kırmızı Et Tüketilmeli Mi

Zayıflamak İçin Kırmızı Et Tüketilmeli Mi
Zayıflamak için kırmızı etten gerektiği kadar tüketilmesi gerekir. Diyet yapan kişilerin kırmızı eti beslenme listelerinden tamamen çıkarmaları doğru değildir. Yağsız kırmızı etin haftada iki defa tüketilmesi sağlık açısından da önemlidir. 

Tavuk ve balıkta olduğu gibi ılımlı miktarda yenilen kırmızı etin sağlık üzerine olumsuz etkisi olduğunu, diyetten çıkarılması gerektiğini gösteren bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Kırmızı et, diğer etlerin içeriklerine benzer oranda kolesterol içerip, haftada en az 2 kere tüketildiğinde de kolesterol üzerine etkisi olumsuz olmamaktadır.

Yağı görünmeyecek kadar az olan kırmızı et, kaliteli kilo vermek için gereklidir. İçerdiği konjuge linoleik asit (CLA) sayesinde vücudun yağ kitlesini azaltıp, B12, çinko ve demir içeriği ile de hastalıklara karşı koruyucudur.

8 Mart 2013 Cuma

Açken Spor Yapmak Yağları Yakar Mı

Açken Spor Yapmak Yağları Yakar Mı
Kilo vermek için metabolizmanın hızlanması gerekir. Bunun için spor yapmak ya da fiziksel aktivitede bulunmak gerekir.

Fiziksel aktivite ile yağların yakımı hızlanır, kas yoğunluğu korunur veya artar. Ancak aç karnına yapılan fiziksek aktivite ya da spor yağları yakarken kaslarımıza da zarar verir, geriye dönüşü imkansız olan kas yıkımı olur.

Bu nedenle aç iken spor yapmaktan kaçınmalıyız. Fiziksel aktiviteye ya da spora başlamadan önce karbonhidrat ve protein içeren 200-300 kalorilik bir öğün yememiz çok önemlidir. Bu durumda 1 saat fiziksel aktivite yapabiliriz.

Spora başlamadan önce bir tane muz veya bir avuç badem ya da bir su bardağı süt içmek kaslarımızı korumak için çok faydalı olacaktır.


7 Mart 2013 Perşembe

Organik Gıda Nedir

Organik Gıda Nedir
Organik gıda en geleneksel yollarla üretilen, zirai ilaç kullanılmayan, sentetik maddeler ve sera maddeleri kullanılmayan yollarla üretilen gıdalar olarak adlandırılabilir. Ancak piyasada birçok gıda maddesinin üzerinde organik yazıyor, bunların sertifikalı ve belli mercilerce onaylanmış olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca organik tarımın yapıldığı bölge yakınlarında herhangi bir sanayi işletmesi bulunmaması da şarttır.

Organik gıdaların diğer gıdalara göre daha besleyici ve sağlıklı olduğu bir gerçektir. Daha fazla vitamin ve yüksek kaliteli protein içermektedirler. Ayrıca organik olarka yetiştirilen hayvanların yemlerinin de organik yollardan elde edilmesi gerekmektedir. Bildiğimiz gibi organik gıdalar normal gıdalara göre çok daha pahalıdır, ancak bu sağlıklı bir yaşam için değer birşeydir.

6 Mart 2013 Çarşamba

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir


Sağlık kaynağı zeytinyağı
Zeytinyağının yararları Hipokrat zamanından beri gündemde olan bir gerçektir. Yüzyıllar boyunca Akdenizlilerin sağlıklı olmaları zeytinyağının beslenmede önemli bir rol oynadığının göstergesidir. Zeytinyağı, cilt ve kas esnekliğini korumak, vücudun nem dengesini düzenlemek, kalp ve dolaşım sistemini güçlendirmek gibi faydalar vermektedir. Sağlık ve güzellik için tıp ve kozmetik alanlarında kullanılan zeytinyağı, kanser gibi önemli hastalıkları engelleyen antioksidanlar içermektedir. Ayrıca zararlı kolesterole de iyi geldiği bilinen faydaları arasındadır.

Yağları genel olarak hayvansal yağlar, bitkisel yağlar ve zeytinyağı olarak ayırırsak en faydalı olan yağ çeşidi zeytinyağıdır diyebiliriz. A, B1, B2, C, D, E ve K vitaminleri ve demir yönünden zengindir. Sindirim sistemi için faydalı olmasına rağmen diğer yağlar gibi 1 gramında 9 kalori içerir. Bu yüzden fazla tüketmek de kilo aldırabilir. Zeytinyağı hafif bir müshil etkisi gösterir, ülser, gastrit ve bağırsak için dosttur. Yemekten önce salatayla brlikte alınırsa mideyi ülsere karşı korur. İdrar yolu enfeksiyonları ve safra kesesi sorunlarında etkilidir. Beyin gelişimini hızlandırır ve kemikleri güçlendirir. Ayrıca sadece hayvansal yağların kolesterol içerdiğini ve zeytinyağının kolesterol içermediğini belirtelim. Zeytinyağı kalp krizi ve felç riskini azaltır.

Zeytinyağında bulunan E vitamini ve antioksidan maddeler yaşlanmayı geciktirir, metabolizmayı hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Salatalarda, sebze yemeklerinde zeytinyağını kullanarak sağlığınıza sağlık katabilirsiniz, ayrıca bilinenin aksine zeytinyağı yüksek ateş aldığında diğer yağlardan daha az bozulmaya uğrar. Akdenizlilerin yaşam kaynağı olması bir tesadüf değildir.

5 Mart 2013 Salı

Kilo Vermek İçin Günlük Kaç Kalori Almalıyız


Zayıflamak İçin Günlük Kaç Kalori Almalıyız 
Öncelikle, dengeli bir beslenme programı uygulayarak vücudunuzdaki her bir kilo için 20 kalori almalısınız. Buna, günlük aktivite durumunuza göre 400-700 kalori daha eklemelisiniz. Mesela 65 kiloda aktif bir kadın günlük olarak 1800-2000 kalori alması gerekir.

Bu kişi haftada yarım ile bir kilo vermek istediğinde, günlük kalori miktarını 500 kalori azaltması lazım. Eğer daha kalıcı ve sağlıklı kilo çözümleri istiyorsanız, diyet yaparken günlük kalori miktarından 250 kalori indirin ve 250 kaloriyi yaktıracak kadar da egzersiz yapın... devam 

4 Mart 2013 Pazartesi

Tuzu Kesin Kilo Vermeye Başlayın

Tuzu Kesin Kilo Vermeye Başlayın
Bir beslenme alışkanlığı yani kişisel diyetiniz tuz ve şeker açısından denge sağlanarak hazırlanmışsa diyabet ve kalp hastalıklarına karşı riski en aza indirebilirsiniz. Sodyum alımının azaltılması, kan basıncını dengeler ve hipertansiyonu ortadan kaldırır.

İşlenmemiş gıdaların yenmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir, işlenmemiş gıdalar en düşük miktarda sodyum içerir ve sindirim sisteminin aktif çalışmasına katkıda bulunur. Bu da sizin kilolarınızdan kurtarır. İşlenmemiş gıdalar her çeşit meyve, sebze, kepekli tahıllar ve et olarak adlandırılabilir. Bu gıdalar metabolizmayı en az % 30 oranında arttırarak kilo vermeye yardımcı olurlar.

Şarküteri tarzı ürünlerden kaçının, salam, sosis, sucuk gibi ürünler aşırı tuz ve yağ içerdiğinden bu gıdalardan uzak durmanızda fayda var.

Soda için
Maden suyu en sağlıklı içeceklerden biridir. Mineral tuzların en orantılı biçimde alınabileceği ve gün içinde rahatlıkla tüketebileceğiniz bu içecek kilo verenlerin diyetlerinde de sıkça önerilmektedir.

Yemek yerken dikkat etmeniz gereken bir nokta ise yemeklerin tadına bakmadan tuz dökmekten kaçınmanız gerektiğidir. Gereksiz yere tuz kullanmaktan vazgeçin, zaten sebzelerin ve tahılların içinde yeterli tuz vardır.

2 Mart 2013 Cumartesi

Maydanoz Suyu Zayıflatır Mı Maydanoz Suyu Hazırlama

Maydanoz Suyu Zayıflatır Mı Maydanoz Suyu Hazırlama 
Maydanoz suyu içildiğinde zayıflatan bir bitkidir. Kilo vermek isteyenlerin maydanozu bolca tüketmeleri ya da suyunu içmeleri çok faydalıdır. Maydanoz salata ve sandviçlerde de kullanılarak tüketebilir. 

Maydanozun faydaları saymakla bitmez. Sindirimi kolaylaştırır, yorgunluğu azaltır, adet düzensizliğini giderir, kanserle mücadelede yardımcı olur, akciğerler için çok faydalı bir bitkidir.  

Zayıflamak isteyenler için maydanoz kalori yakımını hızlandırır. Ayrıca idrar söktürür, vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar.  

Zayıflamak için maydanoz suyunun sabah kahvaltısında içilmesi metabolizmanın hızlanmasına ve güne daha sağlıklı başlamanızı yardımcı olur. Kilo sorunu yaşayan insanlarda kalp ve damar hastalıkları sıkça görülür. Maydanoz suyu içerek kalp ve damar sağlığına yatırım yapmış oluruz. 

Bu kadar faydalı olan maydanoz suyunu nasıl hazırlayabiliriz İşte size her sabah içebileceğiniz güzel bir maydanoz suyu tarifi.

Maydanoz Suyu Tarifi
Yarım demet maydanoz
Bir tane havuç
Bir tane salatalık
Bir tane limon

Malzemelerin tamamını meyve presinden geçirdikten sonra her sabah içebilirsiniz.

1 Mart 2013 Cuma

Limon Suyu Zayıflatır Mı Metabolizmayı Hızlandırır Mı

Limon Suyu Zayıflatır Mı Metabolizmayı Hızlandırır Mı
Metabolizmanın yavaş olması şişmanlığın en önemli nedenlerinden biridir. Toksinler vücudu zehirler ve   metabolizmayı yavaşlatır. Metabolizmanın hızlandırılarak vücuttan atılması gerekir. 

Limon Suyunun Faydası
Limon suyu toksinlerin vücuttan atılmasını ve metabolizmanın vücuttan atılmasını sağlar. Limon suyu vücudun A ve C vitaminini de karşılar. 

Mide sorunu olmayanların sabah içeceği bir bardak limon suyu metabolizmayı hızlandıracağı gibi toksinleri de vücuttan atar.

Son Yazılar